Mama Maai

Strip, strippen, gestript

Jep, hey hallo, we zijn er nog wel hoor. Nog ronder, nog dikker, nog trager en nog emo-labieler dan een paar dagen geleden. Ik durf me nog amper in het openbaar te vertonen omdat ik a. bang ben dat ik elk moment van de dag mijn vliezen kan breken en ik lekker gênant in een enorme plas vocht sta te banjeren en b. omdat ik elk moment van de dag in tranendal kan uitbarsten of zomaar ineens een enorme drang voel mensen die te dicht bij me in de buurt komen een mep te verkopen. En dan met name mensen die beginnen over ananasharten, bitterlemon, tonic, tepelstimulatie, eens lekker hard over een hobbelig weggetje fietsen of sexen. Werkt niet mensen, ik ben genetisch belast met lange zittenblijvers. En buiten dat, allemaal wel eens geprobeerd met een voldragen kind in je buik?

zwanger selfie

Verschillende hoeken. Ter herinnering 🙂

Of dan mensen die het hebben over ‘nog even genieten’. Heus, ik vind het heerlijk om in bad te dobberen en naar de verbouwing in mijn buik te kijken, het heen en weer schuiven van een kontje, het beet kunnen pakken van een hieltje…. helaas word er meer van mij verwacht op een dag. Maar mijn beurse ribben kan ik missen als kiespijn. Net als mijn pijnlijke rug, mijn bekken, mijn rechter been waar ik zo goed als niet meer op kan staan, mijn hele onderstel wat uit elkaar dreigt te vallen, de slapeloze nachten, niet een hele chemische voorraad pillen te kunnen wegslikken om die verrekte holtes eens onder handen te nemen, de eindeloze jankbuien, mijn veel te korte lontje, mijn enorm zonnige humeur…. Allemaal schokkend, ik weet het maar ik ben er zo zo ZO ontzettend klaar mee.

Lees ook: zeg dit niet tegen een zwangere

Gelukkig weet ik me nog enigszins normaal te gedragen bij mijn kinderen. Al weet ik niet helemaal precies meer wat ‘normaal’ inhoudt, ik sla ze niet en we komen met elkaar redelijk de dagen door. Oh god, nog maximaal 9 dagen mensen. Mijn jank partijen weet ik uit te stellen tot man weer thuis is en de kindjes in hun bedjes gemikt zijn. Heel zielig voor man inderdaad, maar hij was er bij en wist wat hem te wachten stond voor hij (we) er aan begon. Het is wat, al die hormonen.

En zorgen. Ik was al goed in piekeren, inmiddels kan ik mezelf wel meester noemen.
zwanger selfie
En daar zat ik dan, bij de verloskundigen. We zouden gaan strippen. En daar maak ik me al dagen druk om. Mijn tranen weg slikken want ik vertik het in het openbaar te gaan zitten wenen. Wat vroeg ze? Of ik er klaar voor was? Voor wat? Strippen of de bevalling? Eigenlijk allebei niet. Nee, ik sta niet direct te juichen iemand aan mijn baarmoeder te laten prutsen, maar nog minder zit ik te wachten op een inleiding. Oh de bevalling bedoel je? Nee daar ben ik ook niet klaar voor nee. Maar ik betwijfel of dat binnen een week wel zo zal zijn. Ik ben er bang voor ja. Maar het komt goed. Been there, done that.

Gestript dus. Auw! Maar nog geen baby. Reden genoeg nog meer en nog harder te janken. Slaan van strippen je hormonen niet op hol? Wel he?… Zie.

You Might Also Like...

43 Comments

 • Reply
  Joyce
  17 januari, 2015 at 16:22

  Ik vind het heel rot voor je dat je baby nummero 3 nog niet in je armen hebt. Maar (hier komt de dooddoener), het duurt echt, echt, écht niet lang meer. Heel erg binnenkort kun je gaan knuffelen met je kleine frummel!

  En die bevalling? Dat lukt jou! Zeker weten 🙂

 • Reply
  Linda
  17 januari, 2015 at 16:44

  Wat balen, bij de eerste zou ik ook gestript worden. Van de stress is de avond ervoor de bevalling spontaan op gang gekomen. Gelukkig maar, want lijkt je echt geen pretje. Succes met het doorkomen van de dagen, kwestie van overleven. Een ding is zeker; er zit een einde aan.

  • Reply
   MamaMaai
   17 januari, 2015 at 18:53

   Ik heb dat met inleiden. Elke keer als ze een inleiding plannen beval ik de nacht ervoor. Maar ja, om nou zomaar een inleiding te gaan plannen….

   • Reply
    Sabine
    20 januari, 2015 at 08:58

    Je zou het er bijna voor doen.. 😉
    Sterkte met de laatste loodjes!

 • Reply
  Marina
  17 januari, 2015 at 16:47

  Pfff, respect dat je het vol houdt! Heeeeel veel sterkte met de laatste loodjes!

  Liefs, Marina

 • Reply
  Mer
  17 januari, 2015 at 16:57

  Er is hoop! Ik was sochtends gestript en merkte de hele dag en avond helemaal NIKS. Werd er moedeloos van. En toen snachts, jahoor ! Toen begon het ineens, zonder enih voorteken. Dus het kan echt! Hou vol!

 • Reply
  Francesca
  17 januari, 2015 at 17:01

  Ik kan maar 1 ding doen: een *digitale-zijwaards-buikontwijkende-hug* geven. Sterkte meis…

 • Reply
  Laura
  17 januari, 2015 at 17:36

  *schuift een glaasje ranja jouw richting uit*

  Komt goed, schatje. 😉

  • Reply
   MamaMaai
   17 januari, 2015 at 18:52

   Hihi thanx

 • Reply
  Manon
  17 januari, 2015 at 17:51

  Och meid, ik vond het wachten vanaf week 37 al verschrikkelijk, laat staan dat jij NOG langer aan het wachten bent 🙁 Geen adviezen maar ik wil je nog wel even sterkte wensen voor de ALLERlaatste loodjes… En die bevalling… You can do it!

 • Reply
  Dina
  17 januari, 2015 at 17:57

  Ik wist helemaal niet wat strippen is, dus heb het even gegoogled. Auch.
  Heel veel sterkte, ik hoop dat het snel zo ver is! <3

  • Reply
   MamaMaai
   17 januari, 2015 at 18:52

   Je kan het ook maar beter niet weten 😉

 • Reply
  Bee
  17 januari, 2015 at 18:29

  Ach gossie….ik heb echt met je te doen…herkenbaar…..ik wou ook heeeel graag zelf m’n schoenen weer eens kunnen dichtdoen

  • Reply
   Bee
   17 januari, 2015 at 18:30

   ;). Veeel sterkte én liefs!!

  • Reply
   MamaMaai
   17 januari, 2015 at 18:52

   Ja haha ik draag al weken geen schoenen meer die ik moet strikken of ritsen. Ik moet echt nadenken in welke volgorde ik me aankleed 🙂

 • Reply
  Wytske
  17 januari, 2015 at 21:14

  Hè jakkes, sterkte!! Laat vannacht maar komen dan!

 • Reply
  Meike
  17 januari, 2015 at 22:43

  Sterkte met de laatste loodjes. Ik voel met je mee, nog heel even volhouden.

 • Reply
  Linda
  18 januari, 2015 at 07:52

  Ohhh ik weet hoe dat is! Hier ook een dwarse langzittende derde. Na een tweede strippoging kwam t bij mij wel op gang. Maar dat was vooral omdat zowel de verloskundige als ikzelf geen reden zag om in t ziekenhuis te bevallen. En dat lukte! Komt goed meis en weet heb je nu al je beeb in je armen.. Kan zomaar zijn ! Succes!

  • Reply
   MamaMaai
   18 januari, 2015 at 09:13

   Nou, ik ben bij nummer 1 en 2 best vaak gestript en allemaal zonder resultaat. Nu weer geprobeerd maar ik denk niet dat ik het nog een keer ga doen. Afwachten nu….

 • Reply
  Syl
  18 januari, 2015 at 08:37

  Och meis, ik zeg alleen maar dit : XXX

 • Reply
  Anne
  18 januari, 2015 at 12:16

  Sterkte met wachten, zo herkenbaar! Echt om gek van te worden…! De mijne is er inmiddels, Casper heet ie. Zet ‘m op straks bij de bevalling!

  • Reply
   MamaMaai
   19 januari, 2015 at 07:57

   Hey wat goed, gefeliciteerd!

   • Reply
    Anne
    20 januari, 2015 at 11:30

    Dankjewel! Jij mag ook gauw! X

 • Reply
  Sanderijn
  18 januari, 2015 at 17:31

  Hier ook genetisch bepaalde langzitters gehad, alle drie. Het is gewoon K*T hè, die laatste dagen. Ook al weet je dat het echt niet lang meer duurt. Ik dacht op het laatst steeds: kom maar op met die bevalling, dan hebben we het maar gehad. Speciaal voor jou dan nog even de vreselijkste dooddoener: Er is er nog nooit een blijven zitten……
  Sterkte meis, nog even volhouden. Straks heb je je kleintje én je lijf weer voor jezelf!

 • Reply
  Nicole
  18 januari, 2015 at 19:33

  Strippen/inleiden allemaal 1 pot nat.. Grrrrrr!
  Heel heel heel veel sterkte!

 • Reply
  Valérie
  18 januari, 2015 at 20:30

  Ik ben zelf ingeleid toen ik 11 dagen overtijd was. I feel your pain!

 • Reply
  emmel
  19 januari, 2015 at 02:30

  En ik denk dat je volgende logje een ‘hoera de baby is er’ zal zijn.
  Ik duim

 • Reply
  Astrid
  19 januari, 2015 at 03:28

  Ach ja,,, hier bij de eerste ook 41 weken en 6 dagen met onze kanjer rondgelopen 😮 toen deden ze pas met 41 weken aan strippen… twee keer zelfs maar meneer had het nog prima naar het zin… Succes

  • Reply
   MamaMaai
   19 januari, 2015 at 07:58

   Klopt, bij eerste kind doen ze het pas vanaf 41 weken. Bij 2 of meerdere kinderen kan het iets vroeger omdat je al een keer bevallen bent. Maar helaas, zonder baby hier dus nog…

 • Reply
  ShuttleCin
  19 januari, 2015 at 13:22

  Hij komt, hij komt, het lieve goede kind….
  Zet hem op Maai, ik stuur je positieve vibes! (Een schrikreactie hielp dus ook niet?)
  Ik gokte op vandaag, hoop dat het gaat kloppen!
  Kus *

  • Reply
   MamaMaai
   20 januari, 2015 at 10:31

   Gok nog maar een keer. Gok kans wordt nu wat kleiner 😉

 • Reply
  Elisa
  19 januari, 2015 at 14:05

  Heel veel succes met de laatste lootjes.

 • Reply
  Lies
  19 januari, 2015 at 23:42

  Jij bikkel, moest wel glimlachen van je verhaal. Lekker eerlijk en -sooooooooooooorry!!- ook best wel grappig 😉 Voor je ’t weet heb je er weer zo’n kanjer erbij en mag ik ‘m bewonderen. You go girl. Zoennnnn uit Bloemendaal!!

 • Reply
  Yasmin
  20 januari, 2015 at 01:03

  Oh hell! Bij mijn zoontje wilde strippen niet werken en deed behoorlijk zeer. Met bijna 42 weken ben ik ingeleid en dat wens ik je niet toe. En idd al die kansloze ananasharten, traplopen en noem maar op :S Ik hoop dat je snel verlost zul zijn en je bevalling spontaan begint. Succes meid!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 januari, 2015 at 13:23

  Strippen helpt alleen als de bevalling toch al snel zou beginnen…

  Houd moed! Zoals mijn oma altijd zei: ‘Er is er nog nooit eentje blijven zitten!’

 • Reply
  Renate
  20 januari, 2015 at 15:24

  Het lijkt mij echt niet meevallen met een gigantische buik rondlopen. Laat staan alle hormonen. Succes met de laatste loodjes.

 • Reply
  Lobke
  20 januari, 2015 at 19:34

  Zo spannend voor je! Leef met je mee! Ik herinner me dat ze mij bij mijn eerste bevalling ook gestript hebben, maar dan waren mijn weeën wel al begonnen… You can do it girl!

 • Reply
  Karin
  22 januari, 2015 at 05:59

  Mijn dochter werd geboren op dag 13 na de uitgerekende datum, so I feel you…! Hopelijk gaat dat bij nr. 2. sneller. Heb nog drie maanden te gaan nu. Sterkte meis!

 • Reply
  Maris
  22 januari, 2015 at 17:42

  Lieve Maai. Ik denk elke dag aan je. Ik hoop zo voor je dat er vandaag een kleintje op de wereld is gekomen. Zo lang doorlopen is maar niks. Ik denk aan je lieverd. En tot heel snel. Kan nu toch allemaal niet zo lang meer duren toch?

 • Reply
  Maris
  22 januari, 2015 at 17:42

  Ik zal hem even roepen. Misschien komt ie dan: EEEEEEED!!!!!

 • Reply
  Nicky
  25 januari, 2015 at 17:56

  Mijn water was jaren geleden in de mc donalds gebroken en dat was zeker geen pretje, je angst begrijp ik helemaal. Ik wil je toe veel sterkte wensen en hopelijk laat baby niet al te lang op zich wachten.

 • Reply
  Cinder
  20 augustus, 2017 at 19:53

  Twee jaar na dato, maar jij schrijft precies hoe ik me voel nu ? heb het mijn vriend laten lezen, die moest er erg om lachen. Heb het helemaal gehad en bij mij is het ‘pas’ 5 dagen overtijd. Respect voor degene die nog langer dragen.

  • Reply
   MamaMaai
   21 augustus, 2017 at 10:21

   Oh, ik duim heel hard voor je, het is zwaar die laatste loodjes. ik ben bij deze derde zwangerschap dus uiteindelijk ingeleid met 42 weken, hoop dat dat jou bespaard blijft. Anyway, hou vol, nog even en je hebt weer een Bertje liefde in je armen 🙂

  Leave a Reply