zwanger selfie

Strip, strippen, gestript

Jep, hey hallo, we zijn er nog wel hoor. Nog ronder, nog dikker, nog trager en nog emo-labieler dan een paar dagen geleden. Ik durf me nog amper in het openbaar te vertonen omdat ik a. bang ben dat ik elk moment van de dag mijn vliezen kan breken en ik lekker gênant in een enorme plas vocht sta te banjeren en b. omdat ik elk moment van de dag in tranendal kan uitbarsten of zomaar ineens een enorme drang voel mensen die te dicht bij me in de buurt komen een mep te verkopen. En dan met name mensen die beginnen over ananasharten, bitterlemon, tonic, tepelstimulatie, eens lekker hard over een hobbelig weggetje fietsen of sexen. Werkt niet mensen, ik ben genetisch belast met lange zittenblijvers. En buiten dat, allemaal wel eens geprobeerd met een voldragen kind in je buik?

zwanger selfie
Verschillende hoeken. Ter herinnering 🙂

Of dan mensen die het hebben over ‘nog even genieten’. Heus, ik vind het heerlijk om in bad te dobberen en naar de verbouwing in mijn buik te kijken, het heen en weer schuiven van een kontje, het beet kunnen pakken van een hieltje…. helaas word er meer van mij verwacht op een dag. Maar mijn beurse ribben kan ik missen als kiespijn. Net als mijn pijnlijke rug, mijn bekken, mijn rechter been waar ik zo goed als niet meer op kan staan, mijn hele onderstel wat uit elkaar dreigt te vallen, de slapeloze nachten, niet een hele chemische voorraad pillen te kunnen wegslikken om die verrekte holtes eens onder handen te nemen, de eindeloze jankbuien, mijn veel te korte lontje, mijn enorm zonnige humeur…. Allemaal schokkend, ik weet het maar ik ben er zo zo ZO ontzettend klaar mee.

Lees ook: zeg dit niet tegen een zwangere

Gelukkig weet ik me nog enigszins normaal te gedragen bij mijn kinderen. Al weet ik niet helemaal precies meer wat ‘normaal’ inhoudt, ik sla ze niet en we komen met elkaar redelijk de dagen door. Oh god, nog maximaal 9 dagen mensen. Mijn jank partijen weet ik uit te stellen tot man weer thuis is en de kindjes in hun bedjes gemikt zijn. Heel zielig voor man inderdaad, maar hij was er bij en wist wat hem te wachten stond voor hij (we) er aan begon. Het is wat, al die hormonen.

En zorgen. Ik was al goed in piekeren, inmiddels kan ik mezelf wel meester noemen.
zwanger selfie
En daar zat ik dan, bij de verloskundigen. We zouden gaan strippen. En daar maak ik me al dagen druk om. Mijn tranen weg slikken want ik vertik het in het openbaar te gaan zitten wenen. Wat vroeg ze? Of ik er klaar voor was? Voor wat? Strippen of de bevalling? Eigenlijk allebei niet. Nee, ik sta niet direct te juichen iemand aan mijn baarmoeder te laten prutsen, maar nog minder zit ik te wachten op een inleiding. Oh de bevalling bedoel je? Nee daar ben ik ook niet klaar voor nee. Maar ik betwijfel of dat binnen een week wel zo zal zijn. Ik ben er bang voor ja. Maar het komt goed. Been there, done that.

Gestript dus. Auw! Maar nog geen baby. Reden genoeg nog meer en nog harder te janken. Slaan van strippen je hormonen niet op hol? Wel he?… Zie.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

43 reacties op “Strip, strippen, gestript”

 1. Joyce avatar

  Ik vind het heel rot voor je dat je baby nummero 3 nog niet in je armen hebt. Maar (hier komt de dooddoener), het duurt echt, echt, écht niet lang meer. Heel erg binnenkort kun je gaan knuffelen met je kleine frummel!

  En die bevalling? Dat lukt jou! Zeker weten 🙂

 2. Linda avatar

  Wat balen, bij de eerste zou ik ook gestript worden. Van de stress is de avond ervoor de bevalling spontaan op gang gekomen. Gelukkig maar, want lijkt je echt geen pretje. Succes met het doorkomen van de dagen, kwestie van overleven. Een ding is zeker; er zit een einde aan.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ik heb dat met inleiden. Elke keer als ze een inleiding plannen beval ik de nacht ervoor. Maar ja, om nou zomaar een inleiding te gaan plannen….

   1. Sabine avatar

    Je zou het er bijna voor doen.. 😉
    Sterkte met de laatste loodjes!

 3. Marina avatar
  Marina

  Pfff, respect dat je het vol houdt! Heeeeel veel sterkte met de laatste loodjes!

  Liefs, Marina

 4. Mer avatar
  Mer

  Er is hoop! Ik was sochtends gestript en merkte de hele dag en avond helemaal NIKS. Werd er moedeloos van. En toen snachts, jahoor ! Toen begon het ineens, zonder enih voorteken. Dus het kan echt! Hou vol!

 5. Francesca avatar

  Ik kan maar 1 ding doen: een *digitale-zijwaards-buikontwijkende-hug* geven. Sterkte meis…

 6. Laura avatar

  *schuift een glaasje ranja jouw richting uit*

  Komt goed, schatje. 😉

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Hihi thanx

 7. Manon avatar

  Och meid, ik vond het wachten vanaf week 37 al verschrikkelijk, laat staan dat jij NOG langer aan het wachten bent 🙁 Geen adviezen maar ik wil je nog wel even sterkte wensen voor de ALLERlaatste loodjes… En die bevalling… You can do it!

 8. Dina avatar

  Ik wist helemaal niet wat strippen is, dus heb het even gegoogled. Auch.
  Heel veel sterkte, ik hoop dat het snel zo ver is! <3

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Je kan het ook maar beter niet weten 😉

 9. Bee avatar

  Ach gossie….ik heb echt met je te doen…herkenbaar…..ik wou ook heeeel graag zelf m’n schoenen weer eens kunnen dichtdoen

  1. Bee avatar

   ;). Veeel sterkte én liefs!!

  2. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja haha ik draag al weken geen schoenen meer die ik moet strikken of ritsen. Ik moet echt nadenken in welke volgorde ik me aankleed 🙂

 10. Wytske avatar
  Wytske

  Hè jakkes, sterkte!! Laat vannacht maar komen dan!

 11. Meike avatar

  Sterkte met de laatste loodjes. Ik voel met je mee, nog heel even volhouden.

 12. Linda avatar

  Ohhh ik weet hoe dat is! Hier ook een dwarse langzittende derde. Na een tweede strippoging kwam t bij mij wel op gang. Maar dat was vooral omdat zowel de verloskundige als ikzelf geen reden zag om in t ziekenhuis te bevallen. En dat lukte! Komt goed meis en weet heb je nu al je beeb in je armen.. Kan zomaar zijn ! Succes!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Nou, ik ben bij nummer 1 en 2 best vaak gestript en allemaal zonder resultaat. Nu weer geprobeerd maar ik denk niet dat ik het nog een keer ga doen. Afwachten nu….

 13. Syl avatar

  Och meis, ik zeg alleen maar dit : XXX

 14. Anne avatar

  Sterkte met wachten, zo herkenbaar! Echt om gek van te worden…! De mijne is er inmiddels, Casper heet ie. Zet ‘m op straks bij de bevalling!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Hey wat goed, gefeliciteerd!

   1. Anne avatar

    Dankjewel! Jij mag ook gauw! X

 15. Sanderijn avatar

  Hier ook genetisch bepaalde langzitters gehad, alle drie. Het is gewoon K*T hè, die laatste dagen. Ook al weet je dat het echt niet lang meer duurt. Ik dacht op het laatst steeds: kom maar op met die bevalling, dan hebben we het maar gehad. Speciaal voor jou dan nog even de vreselijkste dooddoener: Er is er nog nooit een blijven zitten……
  Sterkte meis, nog even volhouden. Straks heb je je kleintje én je lijf weer voor jezelf!

 16. Nicole avatar

  Strippen/inleiden allemaal 1 pot nat.. Grrrrrr!
  Heel heel heel veel sterkte!

 17. Valérie avatar

  Ik ben zelf ingeleid toen ik 11 dagen overtijd was. I feel your pain!

 18. emmel avatar

  En ik denk dat je volgende logje een ‘hoera de baby is er’ zal zijn.
  Ik duim

 19. Astrid avatar

  Ach ja,,, hier bij de eerste ook 41 weken en 6 dagen met onze kanjer rondgelopen 😮 toen deden ze pas met 41 weken aan strippen… twee keer zelfs maar meneer had het nog prima naar het zin… Succes

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Klopt, bij eerste kind doen ze het pas vanaf 41 weken. Bij 2 of meerdere kinderen kan het iets vroeger omdat je al een keer bevallen bent. Maar helaas, zonder baby hier dus nog…

 20. ShuttleCin avatar
  ShuttleCin

  Hij komt, hij komt, het lieve goede kind….
  Zet hem op Maai, ik stuur je positieve vibes! (Een schrikreactie hielp dus ook niet?)
  Ik gokte op vandaag, hoop dat het gaat kloppen!
  Kus *

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Gok nog maar een keer. Gok kans wordt nu wat kleiner 😉

 21. Elisa avatar

  Heel veel succes met de laatste lootjes.

 22. Lies avatar
  Lies

  Jij bikkel, moest wel glimlachen van je verhaal. Lekker eerlijk en -sooooooooooooorry!!- ook best wel grappig 😉 Voor je ’t weet heb je er weer zo’n kanjer erbij en mag ik ‘m bewonderen. You go girl. Zoennnnn uit Bloemendaal!!

 23. Yasmin avatar

  Oh hell! Bij mijn zoontje wilde strippen niet werken en deed behoorlijk zeer. Met bijna 42 weken ben ik ingeleid en dat wens ik je niet toe. En idd al die kansloze ananasharten, traplopen en noem maar op :S Ik hoop dat je snel verlost zul zijn en je bevalling spontaan begint. Succes meid!

 24. Vlijtig Liesje avatar

  Strippen helpt alleen als de bevalling toch al snel zou beginnen…

  Houd moed! Zoals mijn oma altijd zei: ‘Er is er nog nooit eentje blijven zitten!’

 25. Renate avatar

  Het lijkt mij echt niet meevallen met een gigantische buik rondlopen. Laat staan alle hormonen. Succes met de laatste loodjes.

 26. Lobke avatar
  Lobke

  Zo spannend voor je! Leef met je mee! Ik herinner me dat ze mij bij mijn eerste bevalling ook gestript hebben, maar dan waren mijn weeën wel al begonnen… You can do it girl!

 27. Karin avatar
  Karin

  Mijn dochter werd geboren op dag 13 na de uitgerekende datum, so I feel you…! Hopelijk gaat dat bij nr. 2. sneller. Heb nog drie maanden te gaan nu. Sterkte meis!

 28. Maris avatar

  Lieve Maai. Ik denk elke dag aan je. Ik hoop zo voor je dat er vandaag een kleintje op de wereld is gekomen. Zo lang doorlopen is maar niks. Ik denk aan je lieverd. En tot heel snel. Kan nu toch allemaal niet zo lang meer duren toch?

 29. Maris avatar

  Ik zal hem even roepen. Misschien komt ie dan: EEEEEEED!!!!!

 30. Nicky avatar

  Mijn water was jaren geleden in de mc donalds gebroken en dat was zeker geen pretje, je angst begrijp ik helemaal. Ik wil je toe veel sterkte wensen en hopelijk laat baby niet al te lang op zich wachten.

 31. Cinder avatar
  Cinder

  Twee jaar na dato, maar jij schrijft precies hoe ik me voel nu ? heb het mijn vriend laten lezen, die moest er erg om lachen. Heb het helemaal gehad en bij mij is het ‘pas’ 5 dagen overtijd. Respect voor degene die nog langer dragen.

  1. MamaMaai avatar

   Oh, ik duim heel hard voor je, het is zwaar die laatste loodjes. ik ben bij deze derde zwangerschap dus uiteindelijk ingeleid met 42 weken, hoop dat dat jou bespaard blijft. Anyway, hou vol, nog even en je hebt weer een Bertje liefde in je armen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *