Gelezen

Sunshine award

Sunshine award
Heb ik ooit eerder een award op mijn blog gehad? Ik kreeg ze wel eerder maar deed er nooit wat mee. Sorry lieve dames die al eens aan mij dachten, ik ga mijn leven beteren. Meestal hou ik niet zo van awards maar sommige zijn leuk. Zoals deze waarvan ik dacht dat ik er nog best wat van kon maken. Het is meer een tag, een stokje, een soort kettingbrief. Ik voer hem uit en stuur hem vervolgens door naar weer een hoop, in dit geval, andere bloggers. Vroeger al had ik een haat liefde verhouding met kettingbrieven. Ik kreeg ze regelmatig en deed er altijd enthousiast aan mee. Een setje sokken sturen naar een onbekende, boven aan de lijst en je eigen naam onder aan de lijst zetten. De brief doorsturen aan paar vriendinnen en hopen dat je ooit boven aan de lijst kwam en een heleboel sokken, stikkers, armbandjes weet ik wat in je brievenbus mocht ontvangen. Alleen al om het krijgen van de post deed ik het en stiekem een beetje voor de kadotjes. Maar bummer, er kwam nooit wat. Mijn brievenbus bleef altijd leeg. Niks noppes nada. En zodoende geven Tags, stokjes, kettingbrieven mij altijd een teleurstellend gevoel. En toch blijft het altijd leuk als iemand je noemt of aan je denkt. Dus bij deze ga ik hem toch invullen.

De regeltjes voor deze award:
sunshine award
Ik kreeg deze award van Kathleen. Die had zelf al besloten dat het logo niet om aan te zien was en veranderde deze, dus Lucky me, ik weet niet wat het originele logo is *en weiger deze op te gaan zoeken*, ik hoef dus geen lelijke afbeelding op mijn blog te plaatsen. Daarmee vervalt puntje 1. Ach wat jammer. Ik maakte mijn eigen logo, veel leuker.

Kathleen schrijft de blog Verbeelding. Absoluut geen schande om te mogen noemen. Kathleen schrijft al eeuwen en ik volg haar al eeuwen. Een super vlotte Belgische, naar eigen zeggen een ‘creatief geval’. Dat is zo. Ze maakt de meest mooie, vrolijke illustraties. Schrijft regelmatig over boeken, jeej en ik kan smakelijk lachen om haar schrijfstijl en het Belgische taaltje wat altijd zoveel vriendelijker klinkt als dat van ons. Kathleen, onthoud!

Is er dan nog wat over mijzelf te melden? Ik ben op mijn blog nogal een open boek. Das niet helemaal waar, ik deel veel maar trek wel mijn eigen privacy grens en die van mijn gezin. Maar ik ga het proberen, komt ie:

♣ Ik heb echt een enorme hekel aan telefoneren. Vraag man, die zal het beamen. Ik maak me er het liefst zo snel mogelijk van af met termen als ‘prima’ of ‘oke’ en er zal telefonisch ook zeker verder niks romantisch als ‘ik hou van je schatje’ of ‘zelfs ik zie je thuis’ uitkomen. Wat dat betreft ben ik echt een mislukte vrouw. Geen ellenlange, nutteloze, details delende telefoongesprekken voor mij. Liefst doe ik net of ik hem niet hoor. Dat is over het algemeen niet gelogen, hij staat op stil en anders verzin ik een smoes. De luier van de kinderen bijvoorbeeld. Ik stel zaken als verschillende instanties ook net zolang uit tot het te laat is of ik naar man kan snauwen dat hij het anders toch lekker zelf doet. . Ik bel niet terug, ik app. Dat doe ik in overvloed.

♣ Komen we op het volgende punt, ik praat niet graag. Wederom voel ik mij een mislukte vrouw. Met ik praat niet graag bedoel ik overigens dat ik niet graag praat over emoties en persoonlijke zaken. Die schrijf ik liever op. Ik vertoon ook zeer bijzonder conflict werend gedrag. Ja, shame on me. Verder heb ik natuurlijk nooit beweerd dat mijn klep vaak stil stond. Praten over de kinderen, opvoedkwesties en dilemma’s en roddelen behoren tot zeer geliefde hobby’s. Oh zie, was ik toch een vrouw!

♣ Ik twijfel altijd en vraag me altijd af of ik de juiste keuze heb gemaakt. Heel irritant. Ik kan me bijvoorbeeld suf piekeren over of ik niet gelukkiger word als ik weer zou werken. Tegelijkertijd weet ik dat ik die twijfels precies andersom had toen ik wel gewoon een baan had. Lastig lastig. Ik breek mijn brein ook regelmatig over de vraag over hoe ik thuis kan zijn bij de kinderen en toch geld in het laadje kan brengen. Man vind dat trouwens op het moment onzin, het zit tussen mijn oren. Ik twijfel meerdere keren per dag of mijn outfit goed is, meestal niet, of ik ga doen wat ik zelf wil of me toch maar weer aanpas aan de massa…. tja.

♣ Ik heb de illusie, of beter gezegd grote stiekeme droom, ooit een boek te schrijven. Hele ideeën voor kinderboeken liggen al klaar. Ik heb zelfs al een triller in mijn hoofd en een boek voor mama’s. Punt is, ik doe het niet. En waarom niet? Omdat ik heel erg bang ben om te falen. Ik gun mezelf de tijd niet er aan te werken, ik vind tegelijkertijd dat ik de tijd hiervoor met druk gezin en relatie niet kan opofferen en iedereen weet dat je een boek niet binnen een paar uurtjes hebt geschreven en dat het super onzeker is of het uiteindelijk tijd, geld, frustraties en opoffering waar zal worden. Komt bij dat ik mezelf niet kan promoten.

♣ Ik lijk meestal heel sociaal en hecht ook heel erg aan mijn vrienden. Ik vind het super leuk nieuwe mensen te leren kennen maar ik ben ook heel graag alleen en word af en toe knetter gek van alle sociale verplichtingen. Het liefste zou ik zonder schuldgevoel willen kunnen zeggen dat ik even geen zin heb in een date zonder dat ik daardoor direct mensen kwijtraak. Ik heb af en toe heel veel me time nodig in mijn eigen cocon.

♣ Ik ben zeer gehecht aan mijn comfort zone. Ik doe graag dingen die vertrouwd zijn. En tegelijkertijd heb ik er een hekel aan. Ik zou graag veel meer buiten de kaders denken, nieuwe dingen opzoeken en proberen, mezelf uitdagen en ajuus zeggen tegen dat verdomde, irritante stemmetje in mijn hoofd.

♣ Ik zou heel heel graag 4 kindjes willen maar dat gaat niet gebeuren.

Jemig. Zowaar.

En nou moet ik volgens de regeltjes 15 van mijn favoriete bloggers nomineren om hetzelfde te doen. 15! Poeh. Komen ze: Maris, Des, Jess, Iris, Kliefje, Kim, Ninja Moeder, Merula, Dina, Ilona, Lobke, Sas, Gonny, Bibian & Manon

En nou het laatste puntje. Ik zag dat Kathleen dat telepathisch deed en dat vind ik briljant dus dat ga ik ook proberen. Komt ie……

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  stefanie
  6 november, 2014 at 11:22

  Heerlijk die openheid! En echt herkenbaar!

 • Reply
  kliefje
  6 november, 2014 at 19:01

  Heel erg bedankt voor het nomineren, voel me vereerd! 🙂

  Maarre: ik heb pas geleden al meegedaan aan een blogestafette en toen moest ik ook al 5 weetjes over mezelf delen.

  Ergo: ik ben een beetje uitverzonnen eerlijk gezegd. Ik sla deze dus over.

  Niet erg toch?

  • Reply
   MamaMaai
   6 november, 2014 at 20:44

   Nee hoor Klief, zeker niet. Zoals je hier boven zag doe ik het zelf ook heel vaak niet 😉

 • Reply
  Desiree
  6 november, 2014 at 19:10

  Je schrijft erg fijn. Leuke feitjes om te lezen.

  • Reply
   MamaMaai
   6 november, 2014 at 20:44

   Dank je meis!

 • Reply
  Sas
  6 november, 2014 at 21:02

  Leuk beantwoord. Ik twijfel ook altijd over keuze en of ik de goede heb gemaakt. Ook super bedankt voor de lieve nominatie!

 • Reply
  merula
  7 november, 2014 at 10:32

  haha ik had gister al zo’n hoofdpijn! Nu weet ik hoe het komt, door die telepatische dingen die je naar maar stuurde 😉 Lief van je dat je me genomineerd hebt, ik voel me zeer vereerd! Maareh of ik even zomaar 7 dingen over mezelf kan vertellen die andere leuk vinden om te lezen….. Poeh dat weet ik zo niet hoor. Ik heb wat dat betreft denk ik niet zoveel te melden. Hoewel ik het wel altijd heel leuk vind om dit soort weetjes over andere te lezen 🙂 Ik ga er even over nadenken!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 november, 2014 at 11:23

  Ik heb ook een hekel aan bellen! Blij dat ik niet de enige ben.

  Gefeliciteerd met je prijs.

 • Reply
  Dinaz ♥
  7 november, 2014 at 19:15

  Heerlijk stukje heb je weer geschreven!!
  En ook erg herkenbaar hier en daar 🙂

  Fijn weekend!!! Dinaz ♥

 • Reply
  Jess
  8 november, 2014 at 09:23

  Thanks meid! Ik ga mijn best doen om hem over te nemen maar het kan ff duren 😉

 • Reply
  Martine
  9 november, 2014 at 20:42

  Ohhh, dat van dat bellen is zooo herkenbaar, hate it! 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   10 november, 2014 at 10:51

   Oh gelukkig, niet de enige 🙂

  Leave a Reply