Maai eet

Super fijn spinazie quiche experiment

Ik geef eerlijk toe, ik ben geen keuken wonder. Maar ik vind het wel heel erg leuk om zo af en toe gewoon eens een beetje aan te rommelen en te zien wat er van komt. En gek genoeg pakt dat vaak ook nog best wel oke uit. Misschien wordt het ooit nog wel wat. En als zo’n experimentje dan weer eens lukt, waarom zou je het dan niet delen? Niks bijzonders verder, eigenlijk juist heel simpel. Misschien volgende keer eens wat meer gewaagde ingrediënten gebruiken?

Vanavond maakte ik een spinazie quiche. Paar weken geleden voor het eerst en die viel rete goed in de smaak maar ondanks dat man altijd direct tegen me roept dat ik moet opschrijven hoe ik het heb gedaan, vergeet ik het toch. Of in dit geval weet ik echt zeker dat ik het wel ergens heb genoteerd, maar weet ik dus niet meer waar. Ach, koken is voor mij gewoon natte vinger werk. Een beetje van dit, een beetje van dat. Hoeveelheden precies op papier krijgen is voor mij onmogelijk ook. Welke kruiden ik er wanneer in strooi varieert ook nog wel eens. Wel is het altijd een ware kunst iets lekkers net zo lekker te houden. Het komt nog wel eens voor dat mijn geweldige soep de ene week heerlijk is en de andere week maar zo zo. Tja, net iets uitgeschoten met het een of ander of juist te weinig van iets? Ze doen het er maar mee.

Anyway, deze keer dus wel een recept op schrift. Kan ik het zelf ook mooi nog eens terug zoeken.
spinazie quiche

Spinazie quiche dus. Wat mikte ik in de pan?

♥ 7 plakken bladerdeeg
♥ 1 grote ui
♥ 2 tenen knoflook
♥ 5 eieren
♥ 175 ml soya Alpro cuisine (kookroom)
♥ 175 g strooikaas
♥ Diepvries Spinazie
♥ 1 tl Tijm
♥ peper
♥ Olijfolie

En hoe draaide ik het zootje in elkaar?

Eerst plakken bladerdeeg ontdooien en ovenschaal invetten. Spinazie in de pan ontdooien. Ui snijden en samen met knoflook bakken in de pan. Ondertussen eieren kloppen, soya Alpro toevoegen goed kloppen en dan mengen met de kaas. Tijm en peper toevoegen. Ovenschaal bekleden met bladerdeeg en vast 10 minuutjes in de oven op 200 graden. Als spinazie ontdooit is mengen met ui en knoflook. Spinazie mengsel in de ovenschaal en daarbovenop het eiermengsel gieten. Spinazie met een lepel door het mengsel mengen. Dan hele handeltje de oven in.

Die oven. Dat is een dingetje. Ik deed 40 minuutjes op 200 graden. Toen was bij controle de taart nog niet goed, lees waterig en daar hou ik niet van als ik er eitje in heb verwerkt. Beetje open snijden en nog maar 10 minuutjes langer. Dat was beter. Punt is, onze oven kan niet warmer dan 200 graden en is niet echt een goed referentie kader. Meestal is een gerecht niet klaar in de tijd beschreven in het recept. Dus. Temperatuur en tijd eventjes zelf goed in de gaten houden.

Als het dan gelukt is, wel echt super lekker. Maar tja, zoals man hier zegt kun je met ei en kaas en drol lekker maken. Uhm… Nou ja, hij vond het lekker dus.

En toen stond het in de oven en baalde ik dat ik er geen cashewnoten of iets dergelijks door heen had gedaan. Volgende keer beter.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Paul
  26 september, 2014 at 06:44

  Ah, de spinaziequiche, daarvoor heb ik altijd de ingrediënten in huis! Altijd lekker. Ik maak ‘m zelf soms ook zonder de hollandse kaas, maar met Indiase Panir (gewoon in het koelvak bij de Appie XL) er door, en flink veel geraspte kokos. Dat is lekker voor de afwisseling.

  • Reply
   MamaMaai
   26 september, 2014 at 07:52

   Oh dat klinkt ook goed. Thanx!

 • Reply
  MamaJo
  26 september, 2014 at 09:14

  Haha die opmerking over ei, kaas en die drol!!!

  Je quiche ziet er heerlijk uit.

  Ik pers altijd de spinazie droog in een zeef want er blijft maar vocht uit komen. Als je de bijna uitgewrongen spinazie in je quiche doet zou 40 minuutjes op 200 graden volgens mij genoeg moeten zijn.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  26 september, 2014 at 10:01

  Ik ben ook niet zo’n held in de keuken. Als het maar goed gaar is, dat is mijn belangrijkste criterium. Je quiche ziet er lekker uit moet ik zeggen!

 • Reply
  Madelon
  26 september, 2014 at 11:20

  Wauw dat ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Gwen
  26 september, 2014 at 12:18

  Klinkt heerlijk! Ik had vorige week een quiche gefabriceerd met spinazie, champignons en feta, ook een aanrader!

 • Reply
  Myrthe
  26 september, 2014 at 17:34

  Hmmmm heerlijk! Spinazie vond ik vroeger zoooo vies en nu vind ik het een van de lekkerste groenten, hihi!

  • Reply
   MamaMaai
   26 september, 2014 at 18:32

   Ohh nou hier was dat de eerste groente die de kinderen hele stapels van weg eten. En nog steeds. en wij zelf ook, heerlijk (met mate natuurlijk)

 • Reply
  Bee
  26 september, 2014 at 21:18

  Ok na al die soepjes van je ga ik deze ook proberen!!

 • Reply
  Sas
  27 september, 2014 at 08:20

  Ik kook nooit in huis maar misschien eens iets voor M. om te maken. Het ziet er iniedergeval lekker uit!

 • Leave a Reply