Maai eet

Op zoek naar taart inspiratie voor Siem zijn derde verjaardag

taartinspiratie, eenhoorn taart, regenboog taart, din taart, kit kat taartWe tellen al weer af tot de verjaardag van Siem. Kanonnen, wat vliegt de tijd. Gisteren werd hij geboren en nu ineens is het al een ventje van bijna drie jaar. En bovendien ook in helemaal niks meer een baby ook al hou ik hem stiekem het liefst nog zo klein mogelijk. Fout he? Maar goed, tijd om na te denken over de taart.

Ik heb inmiddels mezelf de onmogelijke taak gegeven deze iedere verjaardag weer te overtreffen, dat gaat ben ik bang niet lukken. De radertjes in mijn brein draaien al weer overuren. Als ik rekening ga houden met de interesses van de kleine man gaat het iets worden met Peppa, iets met brandweerman Sam of iets met voertuigen. Auto’s het liefst. Dan roept hij ook nog tegen iedereen dagelijks dat hij een aardbeien taart wil met witte vlokken of smarties en dat soort wensen kun je niet negeren he.

Sowieso is mijn bijna driejarige ventje helemaal verzot op de kleur roze dus daar ga ik uiteraard iets mee doen. Wat betreft de binnenkant slash vulling moet ik er ook wel uit kunnen komen. Nu de verpakking nog. Het liefste vier ik de verjaardagen van de kinderen op een zondag zodat ik tijd heb aardig uit te pakken en niet zeer gestrest het verjaardagsweekend in ga maar niet elk familie lid kan dat waarderen dus deze keer gaat het een zaterdag worden. I can do that 🙂

Wie weet laat ik me verleiden tot een exemplaar dat er fantastisch tof uit ziet maar stiekem heel snel in elkaar te bakken is. Die opties moeten er zijn. De afgelopen jaren deed ik in ieder geval al flink mijn best.

Zie hoe elke taart nog spectaculairder werd?

dinosaurus taart diy dino taart jongen kind

Met deze Dinotaart begon alle ellende. Ineens kwam ik in het Pinterestwereldje al die fantastisch mooie creaties tegen en vond ik dat ik voor de vierde verjaardag van Melle ook eens moest uitpakken. Ik moet toegeven dat ik zelf niet zo’n enorm party mens ben maar ik kan me nog wel heel goed herinneren hoe speciaal het is als je zo jong bent en je bent jarig en ik wilde daar echt een feestje van maken. Punt is wel dat ik door deze taart het voor mezelf er niet makkelijker op maakte. De grap is, hij vond het uiteindelijk maar eng, die gekke beesten op zijn taart.

melkvrije kwarktaart, koemelkallergie

Toen Fenne zes werd maakte ik een melkvrije kwarktaart, zonder kwark dus 😉 Siem mocht die periode nog geen melk en mama dus ook niet. Gelukkig is dat voorbij en eet hij werkelijk zo’n beetje alles. Maakt het allemaal net wat makkelijker. Maar, deze was echt een succes, zo onwijs lekker!

kit kat berentaart, uitkat taart, verjaardagstaart kind

Siem werd twee en zie hier even het compleet tegenovergestelde, een Kit Kat berentaart met suuuper veel chocola omdat de zwager een kit kat verzoek indiende. Voor de kleine party mensjes op het feestje maakte ik nog bijpassende kleine beertjes cupcakes.

legotaart

Melle werd vijf en hoe kan het ook anders met zo’n enorme Legofan in huis dat het een legatoaart zou worden. Uiteindelijk bouwde ik deze taart in een avondje in elkaar (op het bakken van de twee losse taartdelen na dan he) terwijl Merijn de kinderen in bad deed en instopte. Zoals bij alles eigenlijk, doe ik maar wat. Ik heb eigenlijk nooit van te voren in mijn hoofd hoe het moet gaan worden. Wel een soort idee zodat ik alle troepjes in huis kan halen maar ik fantaseer op het moment zelf en ga gewoon net zo lang door tot ik tevreden ben. Ik vroeg Melle wat voertuigen naar benden te brengen en die op de taart te zetten. Het resultaat was deze Lego taart die uiteraard dik in de smaak viel en ook nog eens hartstikke lekker was.

unicorn rainbow cake, regenboogcake, eenhoorntaart

En de laatste die uit mijn handen kwam was deze Eenhoorn regenboogtaart voor Fenne toen ze zeven werd. Ik had hem in het geheim gemaakt en zette hem pas op tafel toen alle familie en opa met zijn kamera klaar stond. Haar gezichtje op dat moment was glitters en confetti zo blij was ze. En toen moesten we de binnenkant nog aansnijden.

Bij het idee dat ik deze moet overtreffen schiet ik direct in de stress. ik moet toegeven dat ik hier wel even wat energie en tijd voor heb moeten uittrekken voor hij werd hoe ik hem wilde hebben. Die tijd ga ik deze verjaardag simpelweg niet hebben.

Maar don’t worry, ik vind het ook super leuk om te doen en een beetje stress hoort gewoon bij de kinderverjaardagen, sterker nog, ik heb het ook wel een beetje nodig om tot actie over te gaan. To be continued, nog even ik kan mijn volgende exemplaar onthullen. Duim je mee dat hij net zo mooi en lekker wordt?

Je kunt me volgen via mijn facebookpagina en ik ben te vinden op Pinterest 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jeanine
  10 januari, 2018 at 10:07

  Oh wauw wat een prachtige taarten heb je gemaakt. Ik heb gewoon een prinsessentaart bij de bakker besteld omdat ik een trauma heb overgehouden aan het maken van een taart voor mijn jongens. Een grote mislukking, haha!

  • Reply
   MamaMaai
   10 januari, 2018 at 10:13

   Ja, het is een heel fijn idee te weten dat dat ook altijd nog een optie is 🙂

 • Reply
  Sheila
  14 januari, 2018 at 20:58

  Hier snap ik niets van. Ik had een reactie achter gelaten. Anyway.. wat ik wilde zeggen is: ik vind ze helemaal geweldig! Zo creatief ben ik niet. Ik bestelde dit jaar een taart bij de Hema. Al heb ik natuurlijk liever zo’n taart in huis 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   15 januari, 2018 at 08:59

   Oh wat raar. De taarten van de Hema zijn toevallig wel heel lekker, dat is ook wat waard toch 😉

  Leave a Reply