Bloggen/ schrijven

Tag: Bloggers be like

bloggers-be-like-tag

Voor als het nog niet duidelijk was, deze afbeelding is van Hare Maristeit

Ik hoef niemand te vertellen dat bloggen een soort passie van mij is. Alles wat met bloggen te maken heeft, oke het meeste, vind ik leuk. Schrijven, fotograferen, de creabea uithangen, check. I loveeee it! Wie had ooit gedacht dat er ergens in mij een flinke nerd schuilgaat? Ik vind het moeilijk, begrijp niet al te veel HTML en wat voor code taal dan ook, maar ik vind het tegenwoordig een kick mijn I-plekje zo mooi en fijn mogelijk te maken.

Voor alle andere blognerds vul ik graag dit lijstje van HareMaristeit in. Zet je schrap, ik overdreef nogal in het aantal woorden. Haar schuld.

Bloggers be like

1. Hoe lang blog je al?

Mijn eerste stukje schreef ik toen Fenne rond de 10 maandjes oud was. Nog helemaal bleu in blogland. Geen idee van de wereld er om heen. Ik schreef anoniem en super persoonlijk. Ik gebruikte bloggen als soort dagboek, gooide gewoon elke dag een hersenspinsel of ervaring online. Langzaam aan werd ik minder anoniem en kwam ik erachter dat er een hele tweede wereld online bestaat. Na twee jaar vond ik het tijd worden mijn plekje een klein beetje op te pimpen en verhuisde ik van blogger naar wordpress op een eigen domein. Snel even opgezocht, sinds September 2013 zit ik hier gezellig te wezen. Deze zeur post schreef ik hier als eerste ;), lekkere binnenkomer.

Inspirerende omgeving, inspirerende outfit maar he, ik was net bevallen en dit is de enige foto van mij bloggend 😉

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Eerlijk is eerlijk. Het aller aller leukste zijn jullie berichtjes en comments. Heel fijn om te merken dat mensen mijn stukjes herkenbaar vinden. Of dingen gaan na maken die ik heb gemaakt. Hoe tof is dat?Helemaal tof is het om te lezen dat mensen iets grappig vinden, ik vind mezelf helemaal niet grappig.

Dit stukje bijvoorbeeld van de week over 9 dingen die je moet weten als je een jongen krijgt werd door een andere blogger op haar FB timeline geplaatst, jeej, en de reacties daaronder waren super leuk. Ik ga al bijna naast mijn schoenen lopen.

Het allerstomst is de druk die ik mezelf soms opleg. Het moeten werkt altijd in mijn nadeel. Ik raak er gestresst van en er komt geen zinnig woord meer uit mijn vingers.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Makkelijkste is natuurlijk dingen opratelen die je nog wil verbeteren. Wat dacht je van, alles? Natuurlijk wil ik graag betere foto’s maken. Laat dat nou net iets zijn wat hoog boven op mijn lijstje staat maar ik ben ook echt wel tevreden hoe ze nu zijn. Of betere teksten schrijven. Zekers. Maar als ik terug lees met twee jaar geleden, zie ik best een leuke stijging. Mijn taal vaardigheid mag ook wel wat opgeschroefd, jeetje dat is toch wel mijn zwakste plek vrees ik als het om bloggen gaat. Kromme tenen als ik stukjes van anderhalf jaar geleden terug lees. Maar he, er zit vooruitgang in, ik doe mijn best.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Webkim lees ik graag. Alleen al omdat zij drie jongens heeft en echt, het leven van een moeder met zoons is toch anders dan het leven van een moeder met alleen maar dochters. Waar het ook over gaat, over eenzaamheid, de streken van haar piemeltrio, knutselfrutsels, ze schrijft zo eerlijk en grappig dat ik bij elk stukje wel hardop zit te grinniken.

HareMaristeit lees ik nog niet eens zo heel lang, maar jeej, dit is wel echt inmiddels een van mijn favorieten. Zo’n kleurrijk creatief blog (en mens denk ik) daar word je gewoon instant vrolijk van.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

 1. De gehaakte babytrappelzak en het gratis patroon
 2. 9x wat je moet weten als je een jongen op de wereld zet
 3. DIY: plantenpotje pimpen

Ik vind het best lastig een beetje een goede mix te vinden tussen mijn berichten. De DIY berichtjes scoren steeds beter via Pinterest maar tja, doe ik mijn vaste lezers daar een plezier mee. Wat denken jullie?

binnen spelen

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Tijd. Tijd. Tijd. Een blog hebben kost HEEL VEEL van je tijd. Hoe leuk ik het ook vind, mijn blog zorgt er voor dat ik regelmatig niet kan slapen en dat de bergen wasgoed en stof hopen tot het plafond reiken (oh zo erg is het echt niet).

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Whaha, uhm… 2000 keer per dag checken of er al een nieuwe comment of like op mijn nieuwste blogje is en dan achter mijn schermpje een dikke grijns op mijn smoel toveren. Betrapt 🙂

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik krijg wel eens een goede tip, soms, heel soms vraag ik een ubernerd hoe ik iets moet fiksen, ik jat wel eens een foto van mijn paps maar verder doe ik alles zelf. Schrijven, bedenken, onthouden, freubelen, fotograferen, bewerken…..

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Oei, heel veel. Tenminste, als je mijn bloglovin en Facebook mag geloven. De realiteit is dat ik periodes de een volg en dan weer de ander. Op het moment probeer ik juist wat meer offline te leven. Ik ben weer begonnen aan boeken. Nah…

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Bijna nooit. Soms als ik ineens ergens een potje tijd heb gevonden, of stiekem wat concepten heb weten te bewerken, plan ik wel eens iets in zodat er niet meerdere stukjes tegelijk online komen. Maar verder, meestal ben ik gewoon te enthousiast en klik ik direct op publiceren.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Als je het echt leuk vindt, en het volhoudt? Overstappen naar een eigen domein. Zoo veel meer vrijheid. Nee sorry, ik heb nog geen gouden tips. Wees je zelf. Heel cliché natuurlijk maar als er iets is waar bloggers een hekel aan hebben is het jatwerk.

Farmcamps boderie

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik werd gevraagd met Merijn en de kinderen langs te komen op een boerderij voor FarmCamps een lang weekend. Overnachten in een badstede, super leuk natuurlijk. Ik vind het echt een voorrecht, dat ik dat af en toe mag doen in ruil voor een stukje.

En dankzij dit stukje over snoepkontjes op mij blog werd ik geïnterviewd voor de ouders van nu. Super leuk om een keer mee te maken.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Zonder me goed voor te bereiden zette ik mijn oude blog om naar mijn nieuwe blog. Veel te impulsief begon ik gewoon opnieuw. Later kwam ik er achter dat je gewoon je al opgebouwde netwerk met je mee kon nemen. Auw.

stomme mama

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ai. Een heikel puntje in mijn hoofd. Met grote regelmaat ben ik zo super trots op mijn bloedjes dat ik ze aan de hele wereld wil tonen. Net als alle andere mama’s, ik ken er maar weinig die niet hun hele timeline vol spammen met hun kroost ;). Waardoor ik mezelf wel eens afvraag wat het dan allemaal voor kwaad zou kunnen. Gekscherend maak ik met andere bloggers wel eens de opmerking; het zou toch zielig zijn als ze later een profielwerkstuk moeten maken over zich zelf en zij nou net dat enige kindje in de klas zijn waar niks over te vinden is…

Liefst zou ik natuurlijk elke mijlpaal tot in detail beschrijven, maar ik doe het niet. Is ook helemaal niet interessant. Ze zijn ook zo geniaal die musketiers van mij. Maar mijn bedoeling is nooit ze te schaden met mijn blog. Ik zal ze nooit voor gek zetten.

Maar, nu mijn bereik steeds groter wordt, merk ik dat ik meer algemeen ga schrijven. De kinderen worden ouder en ik vind het niet meer zo nodig elke scheet online te gooien. Ik ben meer bezig met mij als moeder. Waar ik tegen aan loop, wat me opvalt, wat me fascineert, wat ik grappig vind. Ik heb steeds weer wat meer tijd voor creatieve zaken. Mijn blog verandert langzaam wat. Nog steeds erg persoonlijk maar mijn blog is niet meer mijn leven, maar een stukje van mijn leven. Sommige dingen hoeven jullie niet te weten 😉 Waar ik me op dit moment bevind bijvoorbeeld. Ik heb er een hekel aan als mensen mijn adres taggen bijvoorbeeld.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Als ik straks wat meer tijd voor mezelf heb, hoop ik een keer een bloggersmeeting mee te maken. Alleen al omdat ik weet dat er in dit wereldje zo veel leuke mensen rond lopen. Voor nu heb ik ze altijd nog afgehouden, sociale angsthaas die ik ben. Maar ik neem me hierbij voor dat als Melle straks op school zit, ik eens mee doe!

Verder ga ik zien waar het bloggen mij brengt. Voor nu hoop ik mijn fotografie en schrijfsels te verbeteren, wie weet wat ik daar ooit nog mee kan doen…

Wil je deze TAG overnemen, Maris heeft de vragen bedacht. Wel netjes haar even te linken nietwaar?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Maris Maria Renne
  15 februari, 2016 at 15:15

  Leuk om jouw invulling te lezen 🙂
  Ik heb me ook wel eens schuldig gemaakt aan opnieuw beginnen i.p.v. me te verdiepen in de mogelijkheden om dingen over te zetten. Geen zin in uitzoekwerk, maar dan uiteindelijk veel meer tijd kwijt zijn aan opnieuw beginnen mèèèh!

  • Reply
   MamaMaai
   17 februari, 2016 at 08:39

   Zonde toch? Dank je voor je leuke Tag 🙂

 • Reply
  Marguerita
  10 maart, 2016 at 20:57

  Leuk om jouw invulling te lezen. Wat een prachtige foto van je gezin bij die ezeltjes!

 • Leave a Reply