tag kinderantwoorden

Tag; De kinderen geven antwoord

tag kinderantwoordenSinds Fenne op school zit, krijgen we met grote regelmaat vrienden boekjes mee naar huis en we konden natuurlijk niet achter blijven er ook eentje voor haar aan te schaffen. Voordat ze naar school ging, kenden we haar vriendinnetjes en hun ouders goed. Ze speelde eigenlijk gewoon met de kindjes van onze vrienden.

Inmiddels is dat dus anders, houdt ze er haar eigen leventje al op na en hebben we soms gewoon geen idee wie al die vriendinnetjes zijn. Ik neus dus altijd graag in de boekjes die ze mee naar huis krijgt om zo een beeld te krijgen van haar klasgenootjes.

Ik vind het ook heerlijk met haar alle antwoorden uit die boekjes in te vullen en ineens bedacht ik me dat het super leuk is als ze straks wat ouder is, die antwoorden terug te lezen. Ik ben van plan dit elk jaar een keer te doen, leuk om te zien hoe haar interesses veranderen. En ik ben super benieuwd of ik al een klein beetje met ze kan filosoferen. En dan natuurlijk ook bij Melle en straks als Siem oud genoeg is, ook bij hem.

Fenne, Melle en Siem geven antwoord:

Hoe oud ben je?

 • 5 jaar
 • 3 jaar
 • bijna 9 maanden

Welke koosnaampjes heb je?

 • Poepie, (rode) draak, moppie
 • Moppie, boef, monster Uhm en strontkanon. Voor vragen daarover kunt u bij de papa terecht. Maar wellicht spreekt het voor zich.
 • Siempie

Wie zijn je beste vrienden/vriendinnen?

 • Noella, Suse, Sarah, Emelie, Emily, Lana, Nina, Melle
 • Lana, Nina, Emilie, Fenne
 • Fenne en Melle

Wat is je lievelingskleur?

 • Roze en blauw Dank u Elsa dat we hier niet een in en in roze huishouden hebben 😉
 • Blauw en zwart

Wat is je lieveling dier?

 • Paard, konijn, cavia, ezel, zebra
 • Dinosaurus, giraf, olifant, zebra 

Wat doe je het liefst op school?

 • Poppenhoek en zandtafel

Wat zijn je hobby’s?

 • Paardrijden, vakantie, fietsen, tekenen, buitenspelen, zwemmen
 • Fietsen, kleien, tekenen, bouwen, buitenspelen, ipad
 • Knuffelen met papa en mama, kruipen, staan en ontdekken

Wat vind je stom?

 • Slapen, als papa en mama boos zijn, 
 • Ik ook.
 • Als wij eten en je krijgt niks, als je speelgoed afgepakt wordt

Wat is je lievelingsboek?

 • Sneeuwwitje, assepoester, de held van alle helden
 • Dinosaurussen, alles van Richard Scary

Wat is je lievelingsmuziek?

 • kinderen voor kinderen
 • kinderen voor kinderen, musical van nijntje

Wat doe/speel/kijk je graag op de ipad?

 • Letterschool, youtube, 
 • nijntje, youtube, kleine bouwers

Wat wil je later worden?

 • Balletmeisje huh? Deze hoor ik voor het eerst, Elsa (Frozen)
 • Ik weet het niet

En nu een beetje filosoferen?

Wat is het leukste aan papa?

 • Dat hij gek doet. En dat ik bij hem mag slapen als ik ziek ben. Hij doet de dingen die ik wil. Als ik zeg dat ik wil kleuren, pakt hij de kleurpotloden. 
 • Samen voetballen. Hij is gek. En hij is een beetje stout. En hij doet leuke dingen met mij.

Wat is het leukste aan mama?

 • Dat ze zo lief doet. Ze is de liefste van de hele wereld. 
 • Samen koken, taartjes en cakejes maken. 

Wat is het leukste aan jezelf?

 • Ik ben lief. 
 • Dat ik met iemand kan spelen. Ik ben aardig.

Wat is liefde?

 • Weet ik niet. Wat denk je dat liefde is? Dat papa en mama mij snoepjes geven. En kusjes. 
 • Weet ik niet

Wat is geluk?

 • Als ik aan het zwemmen of paardrijden ben. Of als ik met Siem ben.
 • Weet ik niet

Waar ben je trots op?

 • Dat ik kan schrijven en fietsen en zwemmen
 • Dat ik kan opruimen. En dat papa en mama kusjes geven aan mij. Ahhw, hoor nou.

Als je later zelf kindjes hebt, wat zou je dan nooit doen?

 • Dingen doen die niet mogen zoals bijten en schoppen en duwen. Doet mama dat dan wel eens? Nee. Wat zou jij dan nooit doen wat papa en mama wel bij jullie doen? Niet luisteren. 
 • Opruimen. Zouden jouw kindjes nooit hoeven opruimen? Misschien wel.

Wat zou je doen als je een dagje onzichtbaar was?

 • Naar papa en mama gaan. Eigenlijk niks , ik wil niet onzichtbaar zijn.
 • Zou je dan de snoeppot leeg eten? Nee dat mag echt niet. Wat zou je doen dan als we je niet kunnen zien? Dan zou ik de hele dag huilen.

Van wie hou jij heel veel?

 • Van mama en papa en Siem en Melle en oma, opa en oma. Ik hou van iedereen.
 • Ik hou van alleen Siem. Oh ja, en van Fenne.

Mogen we dieren pijn doen? Mogen we ze wel eten?

 • Nee. Maar mogen we ze wel opeten? Nee. Maar dat doe je wel toch? Ja. Maar waarom mag dat wel dan? Omdat je anders geen eten hebt. Maar je kan toch ook groente eten?  Ja, maar dieren zijn van vlees gemaakt. En dat is lekker.
 • Nee. Maar mogen we ze wel eten? Alleen vissen. Maar je eet ook gehaktballen toch? Ja maar die kan je opeten, die zijn van koeien gemaakt. Die moet je gewoon in stukjes snijden. Die moet je halen uit de supermarkt, niet uit de wei. Gewoon koeien die dood zijn.

Wat is pesten?

 • Pijn doen. Niet luisteren naar elkaar. En mag dat? Nee. Zijn er in jouw klas kindjes die gepest worden? Ja. En wat vind jij dat daar aan gedaan moet worden? Op de gang zetten. En moet je dan ook nog samen praten? Ja. Dan moet je zeggen dat ze dat nooit meer mogen doen want dat is stout.

Als je iets mag veranderen aan de wereld, wat zou dat zijn?

 • Dat ons huis mooier is. Maar dan moet mama ook werken en is minder vaak thuis. Maar dan kunnen oma en opa oppassen. En dat we alleen maar een schommel en een glijbaan hebben. Ik wil mensen kunnen helpen. En wat wil je dan voor ze doen? Ik wil ze eten geven en geld.
 • Dat er wel draken bestaan. 

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

 • Patatjes eten als we uit bed komen. Dan gaan we fietsen en dansen en zwemmen. Dan eten we tussen de middag brood met hagelslag en chocopasta. Dan gaan we een ijsje eten in de stad en daarna bij Sarah spelen. En nog langs oma. En s avonds eten we Tortellini met strooikaas. En dan ben ik moe en gaan we een boekje lezen en naar bed.
 • Snoepjestaart eten als we opstaan. En dan naar een raket kijken want daar ben ik nog nooit geweest. En dan tussen de middag eten we in een restaurant croissantjes met chocomelk. En ’s avonds eten we dan gehaktballetjes met mais en aardappelballetjes uit de oven en heel veel kupchup en mayo.

Een hoop vragen voor mijn kleine kroost. Ze vinden het nog best lastig het te beantwoorden. Ze denken eigenlijk nog heel egocentrisch, heerlijk om naar te luisteren. Ik ga vaker dit soort vraagjes aan ze voorleggen. Ze zijn nog niet echt op de hoogte van wereldproblematiek en van mij hoeft dat ook nog niet. Ze weten wel dat er mensen zijn die het minder goed hebben dan zij maar zijn daar niet mee bezig. Ik ben heel benieuwd hoe ze deze vragen volgend jaar beantwoorden.

Misschien is deze lijst leuk als Tag? Deze vragen over nemen mag. Als je dat leuk vindt, plaats je linkje hieronder, ik lees de antwoorden van jullie kroost ook graag. Leuk!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

13 reacties op “Tag; De kinderen geven antwoord”

 1. Jeanine avatar

  Haha wat leuk om al die antwoorden te lezen! Ik ga m een keer overnemen. Ik hoop niet dat er draken bestaan 😮

 2. Saskia avatar
  Saskia

  Geweldig. Wat een mooie antwoorden geven ze zeg. Vooral over dat vlees vind ik erg schattig wat Melle zegt. Hij eet alleen koeien die dood zijn.

 3. Vlijtig Liesje avatar

  Wat leuk om zo een kijkje in de gedachten en ideeën van je kind te krijgen! Ook leuk om later dezelfde vragen nog eens te stellen en dan te vergelijken.

 4. Maris avatar

  Hahaha wat een heerlijk blogje. Heb zo moeten lachen om Melle. Misschien ga ik het ook wel doen 😉

 5. Sabine avatar

  Qat schattig zeg! Je zal toch maar als bijnaam strontkanon hebben 😛 En over dat vlees, haha zo onwetend nog. En ik hoop dat je hebt uitgelegd dat we blij mogen zijn dat er geen draken bestaan 😛

 6. Zef avatar

  ” ze zijn van vlees gemaakt” ik heb nog nooit een beter argument gehoord om vlees te eten! Fantastisch

 7. Mama Kip avatar
  Mama Kip

  Ah gos…de hele dag huilen! Wat zielig en heel schattig tegelijk! Leuk zo’n vragen lijst…vooral leuk over een paar jaar!

 8. Iris avatar

  Ahw….. huilen als je onzichtbaar bent, hoe cute is dat?! Benieuwd wat ie daar op antwoord als hij een tiener/puber is, haha!

 9. Resaarcle avatar

  Wat leuk dat je dat voor hen opschrijft als herinnering!

 10. Sheila avatar
  Sheila

  Dat stukje over dieren pijn doen… ik heb zo moeten lachen! Geweldig hoe onschuldig ze daar over denken. Wat een leuke tag inderdaad. Mijn zoontje is nu 11 maanden. Eens zien of ik deze nog onthoud over een paar jaartjes.

 11. Nicole avatar

  Hele leuke tag.. Zeker gaaf om als Fay echt kan praten eens met haar te doen.
  Haha en ‘dat er wel draken bestaan’… geniaal antwoord!

 12. De kinderen geven antwoord-tag – Mama's met thee

  […] Vandaag is het voor de verandering eens de beurt aan de kinderen. Normaal geven wij altijd alle antwoorden en schrijven wij vooral over de kinderen. Maar vandaag doen we het anders. A (12), Q, A (10) en T mogen antwoord geven op deze vragen. De tag komt bij mamamaai vandaan. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *