Mama Maai

Tag: Let’s get personal

En weer een tag? Ja sorry. Ik hou er van dit soort geneuzel te lezen bij anderen, mijn absoluut nieuwsgierige aard, ik steek graag mijn neus in andermans leven en ik vind het leuk om in te vullen. Doet me denken aan vroeger. Eindeloos alle vragen in een meisjesblad beantwoorden. Over wat voor typetje je bent. Of op wat voor jongen je valt. Daar ben ik te oud voor nu. Dit gaat nog net. Soms kom je gewoon een hele leuke tag tegen. Dan kan ik niet anders. Toch? Een ongedwongen, niet te zwaar persoonlijk tussendoortje. Duss… daar gaat ie dan.

Wat hoor je op het moment van schrijven?
Binnen is het op het moment even stil. Heerlijk even geen drukte en geschreeuw om me heen. Buiten hoor ik de buurman rommelen in de tuin en wat vogels. Ik hoor zelfs de katten met hun brokjes in hun etensbakjes spelen. Ik hoor door de babyfoon de kleine man zuchten. Hij is diep in slaap.

Heb je ergens trek in op dit moment?
Ik kan wel zeggen dat ik altijd ergens trek in heb. Ik ben onverzadigbaar als het gaat om lekkers. Ik word ook nooit echt misselijk van eten (dik trouwens wel), ik kan doorgaan tot je me weg kan rollen. Maar ik heb net geluncht. Een tosti kaas met de kinderen. En toen zij op bed lagen een stuk chocolade, die zag ik zomaar in de kast liggen toen ik hem open trok. Zomaar. Dank u lief! Note to myself: de zomer komt er aan. Lees: blote benen weer. Dus: chocolade er ook ooit weer eens af sporten.
hardlopen
Zou ik dit nog kunnen? Schandalig dat ik die vraag aan mezelf moet stellen überhaupt.

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?
Geef me er dan maar tien. Sowieso, ik zit al op twee, you know. Geen kinderen is voor ons geen optie meer. Maar ik moet er ook niet aan denken, een leven zonder kinderen. Lijkt me reuze saaaaai. Help me hier af en toe maar eens aan herinneren.

Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteedt?
Ja en nee. Nee, niet zichtbaar. Ik gebruik overdag alleen mascara en een elastiek voor mijn haar, niet bijzonder. En ja in die zin dat ik er in mijn hoofd wel veel mee bezig ben. Met vlagen vind ik mezelf een saaie grijze muts. Een op en top ‘mommy’. Geen tijd om ook maar iets fatsoenlijks aan mezelf te doen. Doe er dan soms nog wat (hormonale) onzekerheden over heen… Maar eerlijk is eerlijk, ik ben nooit een fashionista geweest en ik zal er ook nooit een worden. Dit is zoals ik ben. Voor nu… Dat is voor mij oke.

Wat doe je altijd als je nerveus bent?
Piekeren. Heel veel piekeren en niet slapen. Misschien, ligt aan waarvoor ik nerveus ben, peentjes zweten. Uiterlijk ben ik altijd rustig. Ik weet goed waar ik op moet letten om mijn nervositeit of onzekerheden te verbloemen.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Poes Pip heeft de laptop tas weer in genomen en ligt zich uitgebreid te wassen (en tegen het eind van deze blog diep in coma). De zon schijnt. De kindjes doen een dutje en komen straks als het goed is lachend beneden om de zandbak uit te mesten en de buren te irriteren met het rammen op de piano (en de poezen te laten ontwaken en de stuipen op het lijf te jagen, arme beesten).
zandbak

Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind” knop zou hebben?
Nee. Heel cliché, het verleden heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Ik heb veel geleerd. En daarnaast hebben we het leuk zo.

Denk je meer aan het verleden, het heden of de toekomst?
Ik ben altijd veel met de toekomst bezig. Ik zou meer bezig moeten zijn met het nu. Ik kan uren, dagen, weken piekeren over hoe we iets moeten aanpakken. Meestal loopt het allemaal uiteindelijk toch anders en heeft al dat gepieker weinig zin gehad. I know. Leer het maar eens af. Ik ben ook veel bezig met ‘als ik nou dit of dat zou gaan doen, werk, prive…’ dan word ik vast gelukkiger. Ik zou wel willen leren meer in het moment te leven. Ik denk na over een cursus mindfulness.

Wat heb je voor het laatst gedronken?
Thee. Lekker saai he? Er staat een legen mok naast me. Ik drink sowieso de hele dag thee. Of soms water en ‘s ochtends koffie.

Zien mensen jou als optimist of als pessimist?
Dat ligt denk ik aan wie je het vraagt. Ik heb van allebei. Met vlagen ben ik heel optimistisch, zie ik alles zitten en wil ik alles aanpakken. Zie ik in iedereen altijd het goede en heb ik heel veel voor anderen over. Met vlagen heb ik ook donderwolken boven me hangen.

Wat zijn jouw quilty pleasures qua eten?
Zo veel. Met stip op één, chocola. Maar ik ben ook absoluut fan van snacken. Oh mensen hou me tegen alsjeblieft. Patatjes, pizza, ijs….

Wat doe je morgen?
Nog geen plannen. Misschien nog een spontane speel en thee of koffie date tussendoor. Iemand zin? Waarschijnlijk huishouden, kindjes vermaken en dat soort geneuzel. In de zon zitten hoop ik, ik negeer met heel mijn hart de weersberichten via facebook. Mensen, jullie verpesten mijn humeur met dat soort nieuws.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Maris
  11 maart, 2014 at 17:23

  Ja tags vind ik ook altijd leuk om te lezen, maar eerlijk, sommige zie ik wel 100x voorbij komen en dan geloof ik ze uiteindelijk wel. Ennuh, het wordt de hele week nog PRACHTIG weer 😀

 • Reply
  Petra
  12 maart, 2014 at 09:15

  Leuk zo’n tag! Ze moeten niet te vaak langskomen, maar jij weet het altijd weer leuk te beantwoorden. Ik hou van je schrijfstijl! 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   12 maart, 2014 at 09:33

   Dank je petra!

 • Reply
  Gwen
  12 maart, 2014 at 09:26

  Dat Facebookbericht was van vorig jaar hihi, er komt geen sneeuw aan, don’t worry 😉 En verder: I love tags hihi, leuk ingevuld weer!

  • Reply
   MamaMaai
   12 maart, 2014 at 09:34

   Oh echt, das goed nieuws!!!

  Leave a Reply