tag, mag ik ff zeiken

Tag; Mag ik ff zeiken?

tag, mag ik ff zeikenNet als de halve rest van Nederland ben ik geveld door een enorm irritant beestje die zorgt voor pijnlijk holtes, een dikke keel vol scherpe messen, slappe pijnlijke spieren en een hamer in mijn hoofd en staat er van alles op de planning. En omdat mijn kindjes ook een klein staartje (afkloppen) van deze ellende (ahhh zieltje he) mogen meepakken, tellen we er ook nog wat niet zo relaxte nachten bij op. En zoals dat dan gaat staat de wereld ook niet even stil zodat ik in mijn bedje met een hete kop thee kan liggen uitzieken maarrr draait alles gewoon door. Jeetje jeetje, mocht je denken dat ik klaar was met zeuren, nope, reden genoeg om jullie met mijn zonnige humeur eens op de ‘mag ik ff zeiken’ tag te trakteren. Gewoon omdat zeiken en zeuren zo lekker op kan luchten. Credits voor deze irritant leuke tag mogen naar Tamara waar ik hem vond en moest grinniken om de antwoorden en Mariska die de vragen bedacht.

Mag ik ff zeiken?

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Ik heb van die momenten dat ik me er zelfs al aan irriteer dat mijn dochter te hard lacht. Need I say more? Maar eigenlijk altijd aan stapels was die de trap naar de boven verdieping versperren en als maar hoger worden terwijl ik zeker weet dat er heel vaak iemand langs is gelopen, hele aanrecht behangen met vuile vaat terwijl de vaatwasser gewoon leeg staat te zijn, mensen die tegen mij praten als ik een ochtendhumeur heb, foto’s die niet lukken zoals ik ze in mijn hoofd heb, kattenpotenstrontafdrukken die door het hele huis gaan aaaargh, moeders die lopen te zaniken over dat ik mijn kinderen in te weinig kleren laat rondlopen, moeders die zich bemoeien met mijn borsten of het slaapgedrag van mijn anderhalfjarige….

Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?

Ja, het verkeer, uitermate irritant. Ik was al nooit een held maar wist me aardig door het verkeer te manoeuvreren met mijn mini Ka uit 2002 zonder stuurbekrachtiging 😉 Tegenwoordig heb ik drie nakomelingen geworpen en ben ik een bange moeder de gans geworden. Echt, ik schrik me elke keer weer een hoedje als een of andere malloot veel te laat op de rem trapt voor de rotonde of denkt zijn bumper aan mijn trekhaak te plakken. Ik schreef al eens een brief aan mijn mede weggebruikers waarin ik een klein beetje frustratie uit.

Maar er kwam nog wat bij. Nu de dochter zelf naar school crosst door het drukke ochtend verkeer kan ik me ook dood ergeren aan de middelbareschoollui die werkelijker gewoon niet kunnen fietsen. Met een hele groep de volledige breedte van het fietspad bezetten, slingeren als een malle, vooral te druk zijn met hun vrienden of hun telefoon en geen idee hebben wat er voor of achter hun afspeelt. En nog een grote waffel opzetten als je vraagt of ze even kunnen inschikken.

Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Ik geloof dat ik zelden iets heb gegeten waar ik echt ronduit van over mijn nek ging maar er zijn wel dingen waarvan ik het me kan voorstellen en ik dacht, dan probeer ik het ook maar gewoon niet. Slakken bijvoorbeeld. Ik krijg al een hartverzakking als ik ze in mijn tuin zie, laat staan als ze op mijn bord zouden liggen.

Waar wil je op dit moment over zeuren?

Dat het zo snel donker en koud wordt buiten 🙁

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Patty Brard en Jandino

Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

De badkamer. Die is bij ons echt knetter hard aan vervanging toe. Ik kan er slecht tegen als ik het gevoel heb geen eer aan mijn zwoegen te behalen. Dat is in onze badkamer helaas het geval.

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?

Reclame blokken die over de gehele tekst vallen en niet goed weg te klikken zijn, dan ben je me kwijt. Ik kan ook bijzonder slecht tegen me dit en me dat. Als blogger met taaldeuk mag ik er weinig over zeggen maar ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo storend.

 

Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?

Oh oh Cherso. Temptatian Island. Jensen. Programma’s in die trant. Programma’s waarin mensen zichzelf of anderen belachelijk maken. En stiekem kijk ik ze dan toch.

Aan welk make-up product heb je een hekel?

Alle make up behalve mascara en eyeliner 😉

Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Nee laat ik er maar mee stoppen 😉

Jij nog iets te zeiken? Laat het me weten in de comments.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Tag; Mag ik ff zeiken?”

  1. Fabian avatar

    Hopelijk lucht het een beetje op. Voelt lekker hé om af en toe gewoon lekker te zeiken. Zelf heb ik geen afwasmachine thuis en moet dan regelmatig afwassen. Ik heb echt een hekel aan de hoeveelheid die sommige mensen bij mijn thuis gebruiken. Je moet natuurlijk ook echt 6 glazen per dag gebruiken

    1. MamaMaai avatar

      Ja zeker, af en toe hoort het er gewoon bij toch 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *