Terschelling you were wonderful again

Brandaris terschelling
Uitzicht over West Terschelling

Ik zit hier wederom met een dikke kater mijn foto’s terug te kijken. We zijn weer thuis. Helaas. Zó ongeveer begon ik vorig jaar ook mijn verslagje van Terschelling. Of het vervolg. Toen was het trouwens een behoorlijk stuk zonniger. Maar als we daar zijn is het genieten, hoe dan ook. Alsof ik daar meer thuis ben dan hier. Maar dat heeft wellicht te maken met het loslaten van de stress van alledag. We doen niet aan vooraf plannen wat we allemaal gaan doen, het meeste hebben we toch al gezien en bovendien is plannen met een kleuter, peuter en een baby überhaupt geen goed idee. We zien het allemaal wel, go with the flow. Het beste vakantie motto wat we kunnen hebben. Zo heerlijk relaxed.Strand Terschellingterschelling

We namen op mijn aandringen geen auto mee en huurden fietsen. Ik vind dat juist de charme van dat eiland. Weinig auto’s. Alles is per fiets te bereiken. Elke keer als ik op Terschelling of Texel ben betrap ik me er op dat ik fantaseer over daar wonen. Het lijkt me zo heerlijk, de rust, de natuur, de zee… We moeten er maar vaak terug heen.Terschelling

Het weer lijkt er altijd beter dan hier. Man en ik houden sowieso niet van temperaturen ver boven de 25 graden. Heerlijk dus dat we de hittengolf van de wal achter ons konden laten. Als het verder droog is vermaken we ons.terschelling
Jaaaa, strand. Je zou bijna zeggen dat ik aan de zee ben geboren. Peuter ging los. Hij is duidelijk op zijn best op vakantie. Weet zich prima te schikken naar ons nieuwe ritme. ’s Ochtends rennen over het strand. Een stuk fietsen, uitwaaien. ’s Middags een lange tuk en ’s avonds weer energie genoeg om ergens lekker te eten. Geef hem eens ongelijk.terschelling 7
Eigenlijk had ik een tas mee willen meenemen om onze strand jutters al hun vondsten in te laten bewaren. Ik heb van Texel nog een stuk drijfhout en een pot schelpen staan. Daar hangen mooie herinneringen aan. Maar plaatsgebrek in de tassen zorgden ervoor dat we de schelpen daar lieten waar ze horen. Zo jammer. Volgende keer ga ik daar van te voren plaats voor vrijhouden.terschelling haven
We hadden nog veel meer kunnen doen maar we deden het niet. Het was goed zo. Het was heerlijk en het was veel en veel te kort.terschelling
Bye Bye Terschelling, we komen snel weer terug. You were wonderful again 🙂Het groene strand
terschelling


Geplaatst

in

door

Reacties

13 reacties op “Terschelling you were wonderful again”

 1. Vlijtig Liesje avatar

  Prachtig allemaal! Ik moet toch echt eens een keer naar Terschelling toe!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   ja absoluut doen!

 2. José avatar

  Ziet er heerlijk uit!
  Vraagje, wat heb je om de beentjes van je baby in de tula? Dat is geen broekje, of wel? Ziet er handig uit, zo voor de zon!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Nee klopt. Omdat het de eerste dag zo warm was heb ik een hydrofiele doek dubbelgevouwen en deze onder zijn kontje gelegd. Die viel dan mooi over zijn beentjes tegen de zon en toch lekker luchtig. En helpt ook iets tegen vocht.

   1. José avatar

    Klinkt handig! Als het weer eens warm is en dochterlief toch wel graag in de doek wil slapen ga ik het maar eens proberen of het ook werkt met draagdoek. Vind het zo eng, blote beentjes in de zon, maar een broekje met warm weer is ook zo wat. Dank voor je uitleg!

 3. anouk avatar
  anouk

  Naar mijn weten ben je toch ook aan zee geboren?????Volgens mij start onze vakantie bij jouw geboorteplaats.

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Jep 😉 Zeeland

 4. Puck avatar

  Mooi daar! Ik vind op vakantie in NL altijd een beetje spannend door het weer. Maar vorig jaar zat ik in Frankrijk aan de kust en kon ik ook niet in zee zwemmen. Dus…

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Dat vond ik ook altijd. Maar sinds de kinderen gokken we het er op. ‘Het regent nooit de hele dag’, is ons motto tegenwoordig. En daarentegen, mijn zuje zat vorig jaar in Italie en spoelde weg en wij hadden alleen maar zon. Je weet het toch niet.

 5. Nicole avatar

  Ik ben alleen op Texel geweest maar inderdaad.. Geweldig die eilanden!! En vakantie is altijd te kort..

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja das dan weer waar

 6. Anne Fleur avatar

  Terschelling is altijd zo fijn!

 7. Daniëlle avatar

  Heerlijk zo’n vakantie. Zou ook graag eens naar Terschelling gaan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *