Uitjes

Texel top 5

telex top 5 bontebelevenis telex top 5 texel vliegenzwam texel sommeltjespad texel texelstrand texel strand texel
Wat een kater. We zijn weer thuis. Kleine meid heeft tranen met tuiten gehuild. ‘Ik wil niet naar huihuis’. Stiekem huilde ik met haar mee. Mijn kleine Texel toppertje. Net als broertje. Tje, wat deed dat mannetje ons versteld staan. Maar aan alle mooie dingen komt een eind. Oh Texel, wat was je mooi. Wat sloten we ons keihard in onze hartjes. Tot nog heel vaak.

Een midweekje Texel zit er al weer op. Stiekem was het onze huwelijksreis en het was heerlijk. Later als de kinderen wat groter zijn, gaan we er een keertje met zijn tweetjes op uit. Voor nu was Texel perfect.

Texel is fantastisch met kinderen, top 5 leuke dingen doen op dit mooie waddeneiland, leuke uitjes in Nederland

Texel top 5

1. Het strand

Texel. Na een paar dagen al in ons hart. Wat een fantastisch eiland. Met stip op één het strand. Wat gaan we het strand en de zee missen. De wind in de haren. Rennen, dollen, scheppen, klimmen, klauteren. In weer en wind. Letterlijk volledig uitgewaaid. Maar natuurlijk ook de kopjes koffie, choco’s en fristi’s in de paviljoens. In de zon. Wat hadden we toch een weer.

2. Sommeltjespad

Een zeer goede tweede. Het bos en de duinen. Noten zoeken. Kastanjes, eikeltjes, dennenappels. Mooie stokken, stenen. Liepen wij op de valreep nog het ‘Sommeltjespad’. Een natuurpad voor kinderen. Echt leuk! Kleine meid werd gebiologeerd door het verhaal van aardmannetjes die in de zon tot steen of boom veranderen en in het nacht tot leven komen. En daar stonden ze. Zomaar.

3. De bontebelevenis

En dan stormt het ineens een ochtend op Texel. We waaiden uit onze sokken. Heerlijk maar niet echt voor onze rode. Had koude wangen. Op naar ‘de bonte belevenis‘. We hadden het nog bijna gemist zeg, wat een geluk. Mocht kleine meid allerlei oude ambachten proberen. Brood bakken, kaarsen, zeep en papier maken. Keken wij ondertussen onze ogen uit en liep kleine man achter de pauwen en kippen aan. Een absolute ‘duurzame’ topper op drie.

4. Ecomare

Ecomare‘. Wie naar Texel gaat, gaat langs bij Ecomare. Toch? Zeehonden kijken.

5. de vuurtoren

En zeer zeker niet te vergeten het beklimmen van ‘de vuurtoren’ in De Cocksdorp op vijf. Met wind en prachtig uitzicht gegarandeerd.

Wat kan ik zeggen. Gaan, zien en beleven. Texel tot ooit. Tot snel hopen we hier…

Verder lezen?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Doortje Dartel
  18 oktober, 2013 at 22:35

  Ik wil er ook heen!
  Fijn dat je zo genoten hebt.

 • Reply
  Syl
  19 oktober, 2013 at 07:01

  ow, dat klinkt zooooooooooo fijn!
  Het is al lang geleden dat ik er geweest ben.

 • Reply
  patricia
  19 oktober, 2013 at 11:15

  Ik ben om. Misschien kan je reizen naar Texel gaan verkopen ;-). En fantastische foto’s weer.

  • Reply
   MamaMaai
   19 oktober, 2013 at 11:46

   Nou dat lijkt me wel wat. Heb ik wel wat meer Texel reisjes nodig om nog meer tips te kunnen geven. Moet dan wel objectief zijn natuurlijk he 😉

 • Reply
  Jona
  24 oktober, 2013 at 14:51

  texel…ik hou er van! We komen er nu al 2 zomers. Met Vuurtoren op nummer 1, bij Boris dan. Het is zijn beste vriend. Nog steeds gaan de gesprekken aan de eettafel over de Vuurtoren. Dat die zo hoog was. Zoveel trappen. En rood. Half november gaan we weer. Met vrienden. Om ze ook verliefd te laten worden op Texel. Zeker in de zomer/voorjaar nog eens gaan. En ijs eten bij de ijsboerderij. En eten bij KaapNoord…..ik hou er van!

 • Leave a Reply