Mama Maai

The burning house; wat neem je mee als je huis in brand staat

‘If your house was burning, what would you take with you? It’s a conflict between what’s practical, valuable and sentimental. What you would take reflects your interests, background and priorities. Think of it as an interview condensed into one question.’ Om deze vraag gaat deze site (The burning house).
 burning house, wat neem je mee als je huis in brand staat

Heel interessant om te lezen wat mensen belangrijk vinden. Het zegt iets over iemand als persoon. Waaraan hecht je waarde.

Dus, wat neem ik mee als mijn huis in brand staat?

De kinderen:
Ik ben als de dood dat mijn huis affikt. Het is één van mijn grootste nachtmerries. Het is ook de reden dat ik niet wil dat de kinderen op zolder slapen. Dat ik als er wat gebeurd eerst omhoog moet en dan weer omlaag, dat kost tijd. En tijd heb je niet. Ooit maakte ik er zelfs afspraken over met Merijn. Als het huis in brand staat pak ik de kleine man en hij onze kleine meid. Verder is er werkelijk helemaal niks belangrijk. De rest kan me gestolen worden als mijn kinderen maar veilig zijn.

De katten:
Maar laat ik er vanuit gaan dat de kinderen zelf snel genoeg naar buiten lopen (dat is overigens echt geen optie). Ik lig er ‘s nachts soms wakker van. Wat als het me niet zou lukken de katten naar buiten te krijgen. Hoe slim zijn katten eigenlijk? Zouden we ze moeten vangen? Verstoppen ze zich onder het bed of de bank?

Externe harde schijf:
Oke, als ik dan nog tijd heb… Als ik nog toe kom aan materiele zaken…. Echt bijna alles kan me gestolen worden. Maar ik zou diep treurig en ontroostbaar zijn als ik mijn foto’s zou kwijt raken. Al onze tastbare herinneringen, ik zou kei hard janken. Mijn foto’s…. als ik de kinderen niet had…. mijn foto’s zijn mijn leven. Echt alles is vervangbaar maar niet mijn foto’s. Die momenten kan ik nooit meer overdoen. Bijna alle foto’s van de afgelopen jaren staan op een externe harde schijf. Die moet ik dan dus hebben. Dat is meteen dan ook een goede reminder om wat vaker te updaten. Echt, als ik die zou kwijt raken…

Mijn analoge albums:
Maar alle foto’s van daarvoor…. Alle analoge albums…. Die staan niet op de foto. Het is onmogelijk om die allemaal mee te nemen. Het zal je maar gebeuren. Ik heb me voorgenomen langzamerhand steeds wat albums in te scannen. Panisch? Misschien wel ja. Maar het zou me wat rust geven.

De laptop:
Klinkt zielig he? Zo verslaafd. Maar op de laptop staan de foto’s die nog niet op de externe schijf beland zijn. Op de laptop zijn ook al mijn verhalen. Mijn dagboeken voor de kinderen. Mijn blog. De laptop moet mee.

Verlovingsring en armband:
Ik draag mijn verlovingsring op het moment niet, hij is te groot. Maar aan deze ring zit voor mijn zo’n speciale betekenis. Niet alleen het moment dat mijn vriend voor mij op zijn knieën ging maar ook de hele Afrika reis die we samen maakten. Dat zelfde geldt voor mijn armband. Die is gevuld met bedels van bijzondere dagen/momenten. Herinneringen.

Blogboek:
Voor nu nog niet heel belangrijk. Ik heb mijn vorige blog laten afdrukken. Het was mijn dagboek. Hij staat nog op het net maar ik ga hem er binnenkort vanaf gooien i.v.m privacy. Ik hecht me aan herinneringen. Die zijn belangrijk voor mij, meer dan alle materiele zaken die wij bezitten.

Maar, dat zou dus een kunst zijn, ik zou zeker een paar keer terug moeten of alles zou naast elkaar moeten liggen. En geloof me, dat is niet zo.

Dit was mijn antwoord op ‘the burning house.’ Is dit herkenbaar? Wat zou jij mee nemen? Hebben jullie ook stiekem een verdeling wie wat doet mocht het zover komen?

Volg je me al op facebook?

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Linda
  18 februari, 2014 at 14:04

  Wat een herkenbare lijst, laatst overwogen om de babykoffertjes waar alle spullen in zitten van het eerste jaar op een handige plek neer te zetten bij de voordeur. Zodat mocht er brand zijn ik de kinderen kan pakken en bij de deur de koffers en externe harde schijf kan mee grijpen. Voorheen nooit bij stil gestaan, maar als je kinderen hebt veranderd het toch wel denk ik. Nu het plan alleen nog uitvoeren. Al hoop je dat het nooit gebeurd. Je hebt echter ook van die brandkasten waar je kleine dingen in kwijt kan.

  • Reply
   MamaMaai
   18 februari, 2014 at 14:21

   Ja inderdaad, dat is ook handig. Voor spullen die lastig te vervangen zijn. Diploma’s enzo ook.

 • Reply
  Joyce
  18 februari, 2014 at 14:33

  Leuk om te lezen en een herkenbare lijst 🙂

 • Reply
  mamoesjka
  18 februari, 2014 at 17:33

  iejww jakkie, brand is inderdaad eng! Hier ook niemand op zolder om die reden. Zoonlief wil heel graag een kamer op zolder maar ik vind het toch eng!
  Aller eerst neem ik die oude sok gevuld met 100duizend euro mee naar buiten, hahaaa…

  Beter niet teveel over nadenken. Ik vraag me af wat ik moet doen als beneden alles in de fik staat. Uit het raam springen? Wachten op hulp? Beneden de hond redden…
  man man, bij zulke gedachten kan ik echt wakker liggen.

  Vreselijk lijkt het me, als je hele huis in de vlammen gaat!
  ow sh*t, ik ga ervandoor, terug naar me fornuis….ben aan het koken 😉

  • Reply
   MamaMaai
   18 februari, 2014 at 17:55

   Ja dat is nog zo’n ding. Hoe doe je dat. Met twee kinderen. Ik zou het dak op klimmen en de buren wakker schreeuwen denk ik. Gadsie…

 • Reply
  Maris
  18 februari, 2014 at 17:41

  Weet je dat ik hier serieus wel eens over nadenk. Je bent dan gewoon echt alles kwijt. Ik vind het heerlijk om vaak even wat oude foto’s van die kindjes terug te kijken. Ik zou het vreselijk vinden dat kwijt te zijn. Voor altijd. Man…

 • Reply
  Gwen
  19 februari, 2014 at 08:48

  Zou mijn lijstje kunnen zijn! Lijkt me echt het allerergste wat er kan gebeuren; mijn huis kwijt. Op dat er iets met Olivia gebeurd na. Of mijn gezicht verbrand, lijkt me ook heel erg. Wil je allemaal liever niet over nadenken. Misschien ga ik hier ook maar aan blogje aan wijden … En foto’s … ja, ‘gelukkig’ staat er best wat op mijn blog en Facebook, maar idd; liever meenemen!

 • Leave a Reply