Leuke webshops

Toffe shop: Mamoesjka Vintage

vintage speelgoed interieur websiteSluit even je ogen. Beeld even in. Die oude speelgoed kassa die je had vroeger. Die met dat gele, oranje en groene muntje. En dat draai hengsel waardoor de kassa open ging. Oh wacht, nog eentje. Herinner je even de Fisherprice poppetjes. Een buisje met een hoofd in retro kleurtjes. Vooral die oranje he? Die staat behoorlijk op mijn netvlies te branden.

Speelgoed van vroeger

Als ik met de kinderen bij mijn ouders ben, spelen ze altijd met het speelgoed van ons van vroeger. Ik vind dat bijzonder. Ik ben wel een beetje een emotut hoor. Het is dus blijkbaar nog steeds speelgoed wat hun aandacht weet te trekken en hun fantasie prikkelt tussen alle hysterische speelgoed van tegenwoordig. Ik word oud. Thirty-something he 😉 Uren zijn ze er zoet mee.

Speelgoed van vroeger heeft iets. Onze grote voorraad Duplo komt van Merijn van vroeger. Die we hebben aangevuld met de verjaardagen. Inmiddels zie je wel wat oud en nieuw is. De oude Duplo begint na ruim 35 jaar!!! wat poreus te worden en bij het op de grond smijten breken er nog wel wat stukjes van de karretjes af. Maar het leeft nog, ongelofelijk toch? Zelfde geldt voor de Barbies. Ze zijn tegenwoordig wat hipper, maar verder is er weinig veranderd.

vintage speelgoed interieur website

Mijn moeder heeft gewoon nog de rammelaar en knuffels waar ik mee speelde als baby

Als ik bij mijn moeder ga spelen met ze, kom ik mijn eigen speelgoed tegen. Voel ik me gewoon weer even dat meisje van een jaar of acht? Ik weet nog precies welke kledingstukken er in de verkleedkist zaten. In ieder geval twee sjaals, een bruine en een blauwe, en een oude werkjas van mijn vader. Mijn moeder heeft nog de rammelaar en knuffels waar ik mee speelde als baby.

Mamoesjka vintage

Kennen jullie Mamoesjka? Waarvan? Ze had een tijdje een goedlopende blog. En ze is terug. Ze starte de webshop Mamoesjkavintage met vintage interieur spulletjes en speelgoed. Als ik tussen haar vondsten rondneus, zit ik ineens weer bij mijn oma op het buiten terras. Die had ook van die leuke bloemen glazen. En die speelgoed kassa die je je net inbeeld, wat had ik die graag voor de kleinste zoon gehad, die hadden we vroeger zelf, wie niet? En die fisherprice bus waar dus die poppetjes bij horen…. ohhhh, heeft mijn moeder in de speelgoedkist zitten. Waar nog elke keer door de zoons mee wordt gespeeld. Dat vind ik tof. Dat het nog steeds hun fantasie prikkelt.

Wat is speelgoed van tegenwoordig verandert he? En wat is het leuk om speelgoed van vroeger in handen te hebben. Wat voel ik me ineens oud 😉 Ik hoor mijn oma nog zeggen, ‘vroeger was alles beter.’ Nee dat denk ik niet, dat denk ik niet, dat denk ik niet…. Grappig, hoe je vast houdt aan je eigen tijd.

Herinneringen

Ik wil niet zeggen dat als ik nu aan kinderen zou beginnen ik het compleet anders zou doen. Misschien een beetje. Ik zou ze minder (laten) overladen met speelgoed waar een hoop herrie en kleurtjes uitkomen of die alleen maar dienen als vloervulling. Ik ben heel erg benieuwd wat zij straks aan hun kindjes vertellen over hun eigen speelgoed. Iets over Elsa waarschijnlijk 😉

vintage speelgoed interieur website

Het is echt leuk Ilona te gaan volgen op Facebook of instagram. Als ik haar interieur foto’s bekijk, krijg ik direct een sterke aandrang mijn eigen interieur compleet om te gooien. Zo vrolijk, zo kleurrijk. Ik zou graag zo goed zijn in stylen als zij is. Een aanrader voor je timeline. Ik word er persoonlijk in ieder geval heel erg blij van. Nou ja, kijk zelf vooral maar.

NB. Alle (kleurrijke, vrolijke, mooie) foto’s in dit bericht zijn door Ilona gemaakt.

Welk speelgoed van vroeger kunnen jullie je nog scherp voor de geest halen. Ik heb onwijs veel zin in een potje ‘ohh jaaas’ 😉 

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 maart, 2016 at 10:59

  Superleuk speelgoed! Ik word er helemaal hebberig van.

  • Reply
   MamaMaai
   18 maart, 2016 at 11:12

   Ja erg hè? Gelukkig ben ik niet de enige 🙂

 • Reply
  Evy
  20 maart, 2016 at 08:06

  De kassa bestaat nog steeds! Gewoon bij de speelgoedwinkel, wordt hier ook uren mee gespeeld.

  • Reply
   MamaMaai
   20 maart, 2016 at 10:15

   Oh dat wist ik niet eens, leuk.

  Leave a Reply