De kinderen

Trakteren hoort erbij

schooltraktatie, simpele snelle traktatie maken, popcornTis even een dingetje waar je rekening mee moet houden als ze naar school gaan. Dat de verjaardagen dan ook keer drie gevierd worden en nou zit de oudste inmiddels in groep 4, ik verkijk me er nog steeds op hoeveel tijd er eigenlijk in gaat zitten. Naast een verjaardagstaart, grote mensen feestje en kinderfeestje moet er ook nog op een traktatie voor op school komen. Uiteraard, trakteren hoort erbij.

Echt, ik vind het allemaal hartstikke leuk om te doen maar ik  stel ook graag alles zo lang mogelijk uit en dat botst nog al eens. De taart bijvoorbeeld zou er komen op precies de laatste vakantiedag. Vakantie, je leest het goed. Tijd om dingen te ondernemen en gek genoeg zit nadenken over verjaardagen dan dus niet in mijn systeem. Jep, ze is al zeven, ik weet het.

school traktatie, simpele traktatie maken, popcorn

Dus. Ze moeten weer fatsoenlijk naar school geschopt worden, er moet weer een soort van structuur in de dagen EN de ochtend routine komen, schooltassen, gymtassen, plantjes, sloffen, luizenzakken check! En dus ook nog een traktatie. En nou ben ik de beroerdste niet als het gaat om wilde creatieve creaties te maken, aan de andere kant vind ik het ook behoorlijk sneu dat er een ware ouder contest gaande is en dat alles mooier, zoeter, leuker en meer meer meer moet zijn. Komt de dochter voor de zoveelste keer weer thuis met een zakje chips EN een stuiterbal EN een plastic nog dezelfde dag stuk troepje EN een zakje snoep, waarom? Noem me truttig maar ik vind dat zwaar zwaar zwaar overdreven.

schooltraktatie, trakteren school, popcorn, simpel en snel

Voor Melle maakte ik afgelopen jaar ook zo’n simpele traktatie die zeer goed werd ontvangen, ze werden na afloop uit mijn tas geplukt maar daarvoor had ik mijn plannen vanochtend moeten afzeggen, vers met fruit is dan toch wel het lekkerste. Dus, ik legde de dochter twee opties voor. Popcorn (wat vorig jaar een groot succes was) of druiven. Gewoon een fatsoenlijk bakje. Das een moeilijk keus, snap ik. Maar ze koos voor popcorn en druiven voor de juffen. Ik wil daar wel mijn best op doen maar niet twee avonden aan zitten. Dus, simpel maar feestelijk dacht ik zo.

Ik scoorde vrolijke bakjes bij de flying tiger, waar ben je zonder flying tiger tegenwoordig en nam daar direct ook cadeaulint en folie mee. Ik stuurde man op pad om popcorn voor 30 kinderen te scoren en een paar bakken druiven.

Tis overbodig om uit te leggen hoe ik het deed, gaat om het idee. Check 🙂 Een simpele soort van home made super feestelijke traktatie voor de zevenjarige.

school traktatie, popcorn, trakteren

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Roelina
    18 september, 2017 at 11:05

    Wat leuk, en idd zo eenvoudig. Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn om leuk te zijn.

  • Leave a Reply