DIY kinderen

Uitnodiging kinderfeestje van Fenne

uitnodiging kinderfeestje maken, originele uitnodiging, diy kerstbal, complimentenbal maken, knutselen met kinderen, creatief met middenbouw

Er moest een uitnodiging kinderfeestje van Fenne komen. Uhm… Fenne werd al negen in september toch? Ja klopt…. kijk de snoeptaart en haar leuke oreotraktatie deelde ik al, maar we vonden nog niet eerder tijd een leuk feestje voor haar te organiseren. Bijna had ik de neiging het een jaartje te verschuiven maar dat deden we vorig jaar ook omdat ik zwanger en heel ziek werd met de belofte dat ze nu een extra speciaal feestje mocht geven.

Kinderen ook tegenwoordig he, zijn gewoon niet meer af te kopen. Uitstellen nog tot daar aan toe maar afstellen, daar kwam niks van in. Oké, ik regel wat leuks, jij maakt de uitnodigingen, dat was de deal.

Uiteindelijk koos ze voor bowlen. Niks ingewikkelds of extra speciaals zoals we twee jaar geleden deden met boulderen, het moest gewoon bowlen worden en een van de vriendinnetjes gaat lekker blijven slapen. De nacht bij ons blijven bedoel ik.

Fenne houdt van knutselen dus geen probleem. Ze is ook creatief en netjes als ze wil, dus zou moeten goed komen. Het zou eens wat anders worden dan een gewoon kaartje. Ze koos van papieren ballonnen waarop we de tekst konden schrijven. Leuk!

En uiteindelijk zijn ze ook hartstikke geschikt als zelf gemaakt kerstballen of zoals ze al een complimentenbal aan haar nichtje cadeau deed. Die laatste optie verzon ze ook helemaal zelf, ze is nogal fan van haar vriendinnen overladen met lieve woorden zoals ze ook deed met dit bff boekje voor haar beste vriendin.

Een creatieve uitnodiging kinderfeestje maak je zo

Fenne kreeg voor haar verjaardag blokken mooi karton. Die vind je bij de action, daar hebben ze echt altijd heel veel leuke verschillende blokken voor weinig, als je daar bent, sla ze dan zeker niet over. Het moesten acht kaartjes gaan worden worden. Totaal 8 meiden op het feestje, ik heb er zin in.

 • Ze koos 6 mooie vellen die leuk bij elkaar pasten
 • tekende op elk vel een cirkel met een beker
 • knipte ze uit en vouwde ze stuk voor stuk dubbel met de goede kant naar binnen
 • Leg even weg en knip van 2 bollen wol stukken van ongeveer 50 cm.
 • Vouw deze dubbel met twee touwtjes tegelijk en leg bovenin een lus.
 • sorteer de gekleurde rondjes zodat je 8 stapeltjes krijgt met 6 verschillende kleuren rondjes.
 • Plak alvast 5 rondjes aan elkaar. Dan leg je het touwtje ertussen met de bol tegen de knoop en plak je het zesde rondje erin.
 • Onder de bol leg je nog een knoopje zodat hij niet naar beneden zakt.
 • (maak je een kerstbal, dan knip je de sliert touw af waar je mooi vindt. Fenne maakte een ballon dus liet de touwtjes zitten)
 • maak dan kleine briefjes met informatie. Fenne schreef briefjes met de datum, de tijd, de locatie en haar naam en plakte die binnen in de ballon. Voor haar nichtje schreef ze op elk flapje een lieve tekst.

Volgende week is haar feestje en het mag duidelijk zijn dat ze niet kan wachten. De lieverd, gaat ze weer echt een keer dik verwent worden. En nog weer even echt jarig zijn.

Wil je Mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Naomi
  8 november, 2019 at 08:08

  Leuk zeg! Echt een keer iets heel anders. Veel plezier volgende week en sterkte met de vriendin die de nacht blijft;).

  • Reply
   MamaMaai
   8 november, 2019 at 14:10

   Dank je wel, gaat helemaal goed komen 🙂

  Leave a Reply