unicorn rainbow cake, regenboogtaart, eenhoorntaart

Unicorn rainbow cake

unicorn rainbow cake, regenboogtaart, eenhoorntaartEen dochter van alweer zeven in huis hebben, kanonnen wat worden die kinderen snel groot. En dan jarig zijn eind vakantie. Ik ben er nog niet uit of ik dat zeer handig vind. Feit is dat ik meer met andere leuke dingen ben bezig geweest dan stressen voor haar partijtje, maar dat pakte goed uit. Ik had al maanden in mijn hoofd wat ik voor taart voor haar wilde maken, een meisje wat zeven gaat worden, hoe moeilijk kan het zijn he ๐Ÿ˜‰ Nee, ze wilden hem niet zien, het moest een verrassing zijn maar ze had zo’n vermoeden dat het iets met eenhoorns zou gaan zijn. Juistem. Een unicorn rainbow cake voor madam.

unicorn rainbow cake, eenhoorntaart, regenboogcakeEen regenboog taart stond al eeuwen op mijn lijstje om te maken want ze zijn te gaaf toch, maar ik deed het nooit omdat het er te chemisch en slecht uit ziet. Maar toen besefte ik mij wat voor betonblok ik nou voor mijn kop had, dat een m&m kit kat taart daar echt niet voor onder zou doen en dat koekjes en marsepein vast en zeker net zo chemisch zouden zijn en mikte ik ik al mijn principes bij de schroot. Tenslotte weet ik dat ik de dochter hier geen groter geluk mee kan doen en dat is me heel wat waard, bovendien zijn er bij ons thuis maar 3 kindjes elk jaar en 3 keer chemische rotzooi naar binnen werken is te overzien, toch ๐Ÿ˜‰ De rest van het jaar gedraag ik me gewoon zeer pedagogisch verantwoord.

unicorn rainbow cake, regenboogcake, eenhoorntaartunicorn rainbow cake, eenhoorn taart, regenboog cake

Regenboogcake

Dus. Normaal gesproken begin ik zo’n bericht dan met ‘nou ik deed gewoon eens wat en echt, niet moeilijk, gewoon eens doen’ maar deze keer… ik zal dus de laatste zijn die gaat zeggen dat dit geen klusje was. Sterker nog, ik heb behoorlijk wat uurtjes echt staan zwoegen. Goed, dat rainbowcake stukje is goed te doen, echt, hand op mijn hart. Heb je een dochter en dit nog nooit geprobeerd, das echt een aanrader. Gaat in de smaak vallen. Enige is dat je even twee uurtjes naast de oven kan plaats nemen. Kwestie van beslag maken (ik gebruik voor mijn taarten altijd mix van funcakes*), in 6 kommetjes verdelen, kleurstof* doormengen, per druppel he, niet gaan gieten met die troep, en 15 minuutjes in de oven. Tussen elk laagje botercreme* en dan afdekken zoals je graag ziet. Tadaa.

eenhoorntaart, regenboogcake, unicorn rainbowcakeregenboogcake, eenhoorntaart, unicorn rainbow cake unicorncake, regenboog taart, eenhoorn taart, unicorn rainbow cake

Unicorn Rainbow cake

Maar ik wilde meer. Nadat ik de bloemen had opgespoten (botercreme gekleurd met kleurstof in een spuitzak* met spuitmondje*), de allesbepalende hoorn (ijshorentjes zijn te vinden in de supermarkt) op zijn plek had gezet en de oren er induwde liep ik vast. Hoe dan verder schat? Het is niet goed. Er klopt iets niet. Deze lijkt meer op een hamster.

unicorn rainbow cake, regenboogtaart, eenhoorntaartunicorn cake, eenhoorn taart, regenboog cake, taart meisje,

Wacht, misschien moet ie een snuit krijgen. Iets hier, zei Merijn. Bedoel je dit? En dan dit soort ogen. Ja roept u maar hoor, ik maak het wel, hartstikke makkelijk natuurlijk ๐Ÿ˜‰ Maar nu lijkt ‘ie meer op een unikoe. Nee. Weet je waar hij op lijkt? Een veulen. Tis een unicorn veulen.

unicorncake, regenboogtaart, unicorn rainbow cake, eenhoorn taart unicorn rainbow cake, regenboogcake, eenhoorntaart

Of hij in de smaak viel? Mam, dit is zo tof! Nee, het is zo zielig om hem kapot te maken. Niet op zijn gezichtje mam. De verrassing is geslaagd. En ik ga het moeten los laten er elke verjaardag een nog bijzonderder exemplaar van te maken, ik maak me nu al druk om die voor de peuter straks in Januari.

Inmiddels heb ik al heel wat taarten op mijn naam staan, ik moet er bij zeggen dat dit de aller aller lekkerste was. Eetsmakelijk ๐Ÿ™‚

Alle decoratie komt van deleukstetaartenshop.nl*

Alle producten met een * bevatten een affiliatielink. Dat betekend dat als je wat besteld via deze link, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Dat kost jou niks extra’s. Wil je weten hoe ik over affiliatie denk, lees dan mijn disclaimer.

De andere taarten die ik maakte voor de kinderen:

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facbookpagina of via instagram. Ik ben ook actief op Pinterest. Leuk!

unicorn rainbowcake, eenhoorn taart, regenboogcake

unicorn cake, regenboogtaart, eenhoorn taart, taart verjaardag meisje

Geplaatst

in

door

Reacties

Eรฉn reactie op “Unicorn rainbow cake”

  1. Roelina avatar

    Ik vind dit zooo knap!? Wauw, enorm mooi en goed gelukt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *