Maai eet

Vegetarische kerststerren van bladerdeeg met kaas voor het kerstdiner

kersthapjes voor het kerstdiner kerststerren van bladerdeeg met kaas

Kerstdiner op school, vanavond is het bij ons weer zover. Wat betekent dat als ze zo uit school komen we flink aan de bak mogen, letterlijk. We gaan een vegetarische bladerdeeg hapje maken. Kerststerren van bladerdeeg met kaas.

Wat kan ik maken voor het kerstdiner op school?

Als de Sint zijn hielen weer gelicht heeft en zo’n beetje in Spanje aankomt gaan de smullijsten op school de gang op. Nou is het bij ons op school zo dat alle ouders als haviken daarop af vliegen om zo snel mogelijk de beste keus af te strepen. Logisch, het is niet een dag waarop je heel veel tijd hebt om nog ingewikkelde kersthapjes te gaan zitten maken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar drie keer hetzelfde. Ik zie mezelf niet 3 keer iets anders afleveren, het moet wel te overzien blijven he.

Voorop staan is niet mijn sterkste kant, dus drie keer hetzelfde maken op een voorgedrukte lijst is lastig, dus weet je wat? Bovendien is het geen kwestie van gewoon een pizza bakken en die in stukjes knippen, er moet ook nog een soort feestelijk instapeffect tafereeltje van gemaakt worden he. Ik ging daar al een keer de mist mee in tijdens zo’n schooletentje, wat ik overigens wel heb opgelost met een dochter die alle kindjes in haar klas een zelfgemaakte heel originele lolly kerstkaart uitdeelde.

vegetarische kersthapjes voor het kerstdiner van bladerdeeg

Dit jaar bedenken we het zelf wel. Heb je nog last minute inspiratie nodig? Tip: Lekkere en simpele gerechten voor het kerstdiner die er leuk uit zien en lekker snel en makkelijk te maken zijn.

Jep, hier staan ook die lekkere kerststerren van bladerdeeg met kaas tussen die ik van plan was te gaan maken, maar dan gepimpt met kleine hamburgertjes. Vroeger thuis maakte mijn moeder nog wel eens bladerdeeghapjes gevuld met kaas. Jummie. Kleine appelflappen zijn trouwens ook een leuk idee.

Maar goed, met kerst koop ik liefst geen vlees. Voorgaande jaren gaf ik al wel eens vegetarische balletjes mee naar school en die zijn eigenlijk altijd zo op. Fenne komt altijd enthousiast thuis dat iedereen ze zo lekker vindt. Dus…

wat kan ik maken voor het kerstdiner?

Vegetarische kerststerren van bladerdeeg met kaas

Ik had bedacht 4 sterren uit 1 plakje bladerdeeg te maken en dat past precies met de vorm ster die ik in huis heb, maar ik vond dat nogal een karig minihapje. Als de kinderen zo uit school komen gaan ze hun kerstdiner zelf maken. Ze moeten er tenslotte wel wat voor doen vind ik, zo’n leuke avond.

Ik haalde in huis:

 • Bladerdeeg (wij kregen 4 sterren ui 1 vel)
 • Strooikaas
 • Ei
 • Oregano
 • Zout
 • Vegetarische balletjes
 • Minitomaatjes
 • Kleine sateprikkertjes
kerststerren van bladerdeeg met kaas voor het kerstdiner op school
 1. Laat het bladerdeeg heel even rusten. Zo net uit de vriezer gaan er stukjes afbreken. Steek met je stersteker 4 sterren uit het bladerdeeg en leg ze op bakpapier op je ovenplaat. Vul de plaat met het aantal sterren dat je nodig hebt.
 2. Klop een ei los in een bakje en strijk wat over de sterren
 3. Strooi wat kaas, oregano en zout over de hapjes.
 4. 10 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200 graden.
 5. Ondertussen bakken we de vegetarische balletjes.
 6. Als je bladerdeegsterren klaar zijn, prik je in elk balletje een sateprikker, die prik je in je bladerdeegster en bovenop prik je een minitomaatje.

Hoe feestelijk en simpel kunnen kerstdiner hapjes voor op school zijn? Wij hebben de bladerdeeg kerststerren hapjes gisteren even proef gedraaid om te proeven en stiekem ook om foto te maken voor dit artikel. En… we hadden er veel te weinig. Ze vielen in de smaak en waren zo weg. Zo lekker!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply