De kinderen Opvoeden

Verantwoorde Sint

Er staat over niet al te lange tijd weer iemand voor de deur. Ene man met rode jas en lange witte baard. Nou zijn wij daar hier thuis echt nog helemaal niet mee bezig. Althans, de kinderen niet. Wij wachten netjes tot na de Sintmaarten. Eerst nog even bergen snoep langs alle deuren halen voor we eens aan pepernoten gaan denken. Zal eens beginnen met het aanleren van liedjes en dank u wel.

Viel een paar weken geleden de kwijl gids al door de bus. Besteed kleine meid daar nog weinig aandacht aan tot groot verdriet van Lief. Hij koestert blijkbaar warme herinneringen aan het kwijlen boven dat boek, het uitzoeken van alles wat mooi is en lijstjes maken. Ik ben er niet bang voor, het gaat komende jaren vast en zeker goed komen voor hem.

Maar nu. Wat gaat Sint die kinderen dan dit jaar weer brengen. Iets om toch even goed over na te denken. Iets wat de fantasie van mijn kroost zal prikkelen, iets wat ze langer dan 2 dagen leuk vinden, iets dat ze uitdaagt tot spelen. Niet te duur maar wel verantwoord, het liefste duurzaam en zeker niet te veel. Iets dat weinig tot geen lawaai maakt en niet versierd door hysterisch flikkerende gekleurde lampjes, daarin heb ik afgelopen jaren mijn lesje wel geleerd. Horend dol word ik er van. Gillend gek. Er gaat hier nog eens een auto met sirene door de ruiten.

Vraag het mijn kleine meid en ze roept een pop. Om haar schoolklas aan te vullen. Speelt kleine man bij voorkeur met de houten blokken, de dieren en de duplo. Bouwen ze gezamenlijk graag tenten, maken de wildste gerechten in hun keuken, stimuleren elkaar tot wilde, gevaarlijke spelletjes als apenkooien door de woonkamer, knutselen, verkleden, uitzinnig dansen op muziek en (voor)lezen. Dat hebben we dus allemaal al.speelgoed 2
Deze sturen we vast aan de goede man door.

Oh help, oh help…. Iemand nog tips?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Maris
  31 oktober, 2013 at 09:28

  Haha als ze niks nodig hebben koop je toch gewoon niks 😉 Hier heb ik een doos vol My Little Pony speelgoed gekocht op MP. Alles staat al ingepakt in kleine pakjes in de garage. Gaan ze helemaal happy van worden. Maar goed, hier spelen ze ook MAANDEN met hezelfde en nu al sinds juni met hetzelfde My Little Pony speelgoed. Goedkope kindjes heb ik 😛

  • Reply
   MamaMaai
   31 oktober, 2013 at 09:34

   Nou, ik zal je zeggen…. Heb hier nog allerlei eerdere kadotjes in de kast liggen die ze kregen maar waar ze nog te jong voor waren. Wat mij betreft pakken we dat gewoon opnieuw in. Het gaat ze tenslotte om het uitpakken hier. Maar ik doe Merijn daar geen plezier mee. Iets nieuws is ook wel erg leuk. Maar denk dat we het aanvullen met nodige kleertje e.d.

 • Reply
  Maartje
  31 oktober, 2013 at 13:12

  Ik dacht aan een tafeltent omdat ze het leuk vinden om tenten te bouwen 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   31 oktober, 2013 at 13:23

   Jaaaaa, die staat ook nog op mijn lijstje. Hebben wij ook echt geschikte tafel voor. Lekker groot. Maar eigenlijk wil ik die zo graag zelf maken. Heb alleen nog geen moed verzameld 🙂

 • Reply
  Doortje Dartel
  31 oktober, 2013 at 16:15

  Boeken, luisterboeken. muziekcd’s, verkleedkleren, klei, knutselspullen. Die achter gebleven cadeautjes kunnen nog prima.
  Eigenlijk zijn ze gewoon blij dat er een cadeautje is wat ze uit mogen pakken en het bedrag is echt niet belangrijk.
  Wij houden het altijd goedkoop en het lukt elk jaar weer.

 • Leave a Reply