De kinderen

Verkoelende speelactiviteit voor kinderen

speelgoed uit ijs hakken, verkoelende speelactiviteit voor kinderen

Iets wat ik eigenlijk al de vorige hele hete week aan het begin van de vakantie had willen doen maar vergeten. Natuurlijk. En nu, nu het deze week weer zo warm zou worden, dacht ik er ineens weer aan. Speelgoed invriezen en het door het kroost laten uitbikken leek me nou een perfecte speelactiviteit voor een beetje verkoeling tijdens een snik hete dag.

speelgoed uit ijs hakken, verkoelende speelactiviteit voor kinderen

Een kind kan de was doen. Geschikt speelgoed vinden, in een bak water en invriezen maar. Niet dat je met de voorbereidingen zoals ik deed hoeft te wachten überhaupt tot het heel erg heet wordt. Nee, beter heb je het dan natuurlijk klaar liggen. Duhh…

Ik besloot dat het speelgoed wat ik ging vinden ingevroren moest worden in het wasbakje van het speelkeukentje. Whaha, later bleek het toch een beter plan als ik voor elk kind een eigen bakje had gemaakt want er werd nog wel eens expres per ongeluk op elkaars vingertjes gehakt. Dat weten we dan nu. De schade viel mee hoor 😉 ijshakkenspeelgoed uit ijs hakken, verkoelende speelactiviteit voor kinderen

Uiteindelijk vonden ze het veel leuker dan ik had bedacht. En er werd zelfs nagedacht. Smijten bleek het ijs te laten breken en onder dompelen in water hielp ook. Slimmerds. Hoe dan ook waren ze er best even zoet mee. Zelfs samen. Simpel maar super leuk.

Ook leuk om te doen met mooi weer buiten:

Wil je MamaMaai volgen? Facebook, instagram, pinterest

 

Speelgoed uit ijs hakken, verkoelende speel activiteit in de zomer, buitenspelen

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Daniëlle
  26 augustus, 2016 at 21:53

  He, dat is leuk zeg!! Nog nooit over gehoord. Ga ik onthouden voor mijn meiden, voor als ze wat groter zijn ?

 • Reply
  Kleine Prinses
  3 september, 2016 at 12:35

  hahaha zo leuk!

 • Leave a Reply