Gelezen

Gelezen: Verloren vrouw – Gillian Flynn

verloren vrouw, Gillian Flynn, thrillerHerken je dat, dat je een boek leest en je je afvraagt hoe ziek de geest van de schrijver wel moet zijn om dit boek te kunnen schrijven? Wat een bizar boek. Ik sla net de laatste bladzijde dicht van het Boek ‘Verloren vrouw.’ Mijn zwager gaf me deze met de mededeling dat ik het moest lezen. Maai, het is goed. Het verhaal wat me nog lang aan het denken gaat zetten. Hoe dan?

Verloren vrouw- Gillian Flynn

Nick trouwt de bloedmooie perfecte Amy. De ouders van Amy schreven de kinderboeken serie ‘Amazing Amy’ over het leven van hun kleine perfecte meid en dat werd zo succesvol dat ze daarmee een trustfonds voor haar oprichten. Amy, een vrouw die nooit keihard hoeft zich nooit druk te maken om geld. De perfecte schoondochter die elk jaar op hun trouwdag een speurtocht uit heeft gezet om haar liefde voor hem te laten gelden. Zo ook dit jaar, hoe romantisch. De knappe Nick daarentegen, journalist/ schrijver en wordt door de crisis ontslagen.

Samen verhuizen ze naar het ouderlijk dorp van Nick, Carthage in Missouri om voor Nick zijn zieke moeder te zorgen. Geen plek voor een New Yorkse vrouw. Beide zijn ongelukkig. Op de dag van hun vijfjarige huwelijk verdwijnt Amy. In hun huis worden sporen van ontvoering gevonden en de plas bloed die ze aantreffen kan alleen maar wijzen op moord. Alle ogen kijken direct in de richting van Nick. Tenslotte is meestal de echtgenoot de dader. Alle aanwijzingen leiden ook nog eens naar Nick, de vriendinnen van Amy die verklaren hoe bang ze voor hem was, de verdachte zoekresultaten op zijn computer, Nick die bovendien verre van de perfecte schoonzoon is en Amy al een tijdlang bedriegt met een veel jongere vrouw. Maar hij blijft volhouden dat hij onschuldig is.

Lees mee in het dagboek van Amy. Wat is er nou werkelijk gebeurd en wie zijn Nick en Amy nu eigenlijk?

verloren vrouw, Gillian Flynn, thrillerDirect op het verkeerde spoor

Bizar boek, dat is het zeker. En goed, heel goed. Een boek wat je vanaf de eerste bladzijde direct een tijd op het verkeerde spoor zet. Een boek wat absoluut verdient om gelezen te worden. Waar je zeker nog aan gaat terug denken. Met wie ben jij eigenlijk getrouwd 😉 ? En hoever gaan jullie voor elkaar?

Gillian Flynn schreef twee eerdere thrillers waarvan ‘Teerbemind’ een award won. Bovendien is verloren vrouw inmiddels verfilmd en staat op mijn ’to watch’ list. Oh zo graag wil ik die zien.

Oh en voor ik het vergeet, wat lees jij?

Ps, ook spannende aanraders: IjstweelingVoor ik ga slapenMeisje in de trein

verloren vrouw, Gillian Flynn, thriller, boekreview, samenvatting, boekentip

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Saskia
  31 maart, 2017 at 16:52

  Ik wil m graag van je lenen ?

  • Reply
   MamaMaai
   31 maart, 2017 at 17:06

   Hij was van Jeroen, heb hem net teruggegeven maar je mag hem vast lenen 😉

 • Reply
  Sheila
  7 april, 2017 at 12:24

  Oh, ik ben nu wel heeeeel erg benieuwd. Ik heb hem al op mijn lijst gezet voor de volgende keer als ik naar de bieb ga. Goede tip!

 • Leave a Reply