vest haken

Vest haken

vest hakenEigenlijk maak ik altijd alleen maar dingen voor de kinderen of dekens en nu wilde ik graag een keer wat voor mezelf maken. Ik was van plan zo’n leuke poncho te maken maar stiekem was ik er bang voor dat hij pas af zou zijn als het weer hoogseizoen zomer is. Het werd dus een vest. Eigenlijk lekker voor elk seizoen.

Hij is inmiddels af en ik ben er zo blij mee. Een paar uurtjes recht toe recht aan door haken en klaar. Ik weet waar ik de komende herfst en winter in te vinden ben, hij zit lekker en is zo fijn warm :).

Hoe haak je een vest:

gehaakt vestOp pinterest vond ik het patroon van een gehaakt vest wat ik super leuk vond. Ik heb eigenlijk alleen plaatjes gekeken en hem toen ongeveer na gemaakt. De armsgaten en het lijfje zijn dus bij mij anders maar who cares? Alle credits naar deze dame die dit gave patroon maakte. Stiekem is het echt super simpel en heel goed te doen voor beginnende hakers. Het is gewoon een grote granny square van 1 meter. Punten aan elkaar naaien en een rand om de arm gaten en het lijf haken.

Een paar uurtjes rechttoe, rechtdoor haken en af

En nu heb ik de smaak weer te pakken dus ga ik misschien toch nog voor de poncho…

En als je hem ook maakt, vind ik het natuurlijk super leuk om te zien. Dus mailen of taggen maar 🙂


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

6 reacties op “Vest haken”

 1. Marijke I easydailyfood avatar

  Ziet er leuk uit. Knap dat je dat gewoon zelf kan maken!

 2. Sasjkia avatar
  Sasjkia

  Het staat je erg leuk. Heel leuk vest in een mooie kleur

 3. Marjolein avatar
  Marjolein

  Ik ben ook met dit vest bezig! Heb een paar bollen Royal van de Zeeman in donkerblauw, lekker simpel haken en als resultaat een heerlijk warm vest 😉

  1. MamaMaai avatar

   Ja inderdaad en heel fijn resultaat 🙂 Succes

 4. Marie avatar
  Marie

  Het vest is echt leuk geworden! Vooral de kleur past goed bij je. Ben ook van plan om zelf een vest te maken, maar ben nog op zoek naar het juiste patroon. Je ziet steeds meer mensen haken!

  1. MamaMaai avatar

   Dank je, en klopt, haken is al een tijd een heel geliefde hobby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *