De kinderen

De vlag mag uit, zindelijk

We zaten er al een tijd tegen aan te hikken. Peuter mocht of liever gezegd moest nu toch wel eens zonder luier gaan proberen. We waren er van overtuigd dat dat appeltje eitje zou zijn, peuter kan namelijk al tijden prima zijn plas ophouden. Een probleempje. Meneer is een tikkeltje lui wat dat betreft. Vindt het wel prima zo’n klef wiebel ding tussen zijn knieën en neemt de frequent kapotte billen op de koop toe. We hebben hemel en aarde moeten bewegen om onze relpeuter te overtuigen.

zindelijk

We hebben een naaktloper

Gelukkig voor ons is hij ook een echte naaktloper. Zolang hij maar geen onderbroekje aan hoeft, gaat alles koek en ei. We verbaasden er ons er dan ook over dat we in drie dagen, zonder dat we meneer pushten elke 10 minuten het kleine kamertje te gaan, nog maar een klein ongelukje hadden gehad waar hij zelf zo van schrok dat hij per direct naar de toilet racete. En oh ja, er werd ook een keer buiten planten water gegeven en bemest. Verder gaf hij het eigenlijk zelf prima aan als er een kleine of wat grotere behoefte moet worden gedaan.

Zindelijk? Wel of niet een luier buiten de deur?

De grootste onderneming is toch altijd wel met een net zindelijk geworden kind op pad. Doe je dan wel of niet een luier. Je moet er toch aan maar uhm, die auto stoel… Oh nee wacht. De grootste onderneming is plassen voor we op pad gaan. ‘Want ik hoef toch niet. Ja maar ga toch maar.’ Net zoiets als schoenen aan doen. Dat gaat redelijk. Gewoon op zijn peuters zullen we maar zeggen.  Dus we dachten, appeltje eitje. Die is zindelijk. We waren al voor een cadeautje gaan kijken. Omkopen inderdaad. Wil hij natuurlijk wel maar heeft alles al. Nog even nadenken dan maar.

Maar jongens, de beloning is nog steeds niet opgeëist, meneer weet gewoon eigenlijk niet wat hij graag wil hebben. Maar wat mij betreft kan de vlag uit. We hebben wat uitstapjes zonder natte broeken overleefd. Hij heeft al bij verschillende mensen zonder luier op de bank gezeten, jawel. We hebben dus weer wat extra centjes te besteden voor… ijsjes ofzo.

Kunnen we nu dat naakt lopen gaan aanpakken. Al kan het me thuis in de tuin weinig schelen, in het openbaar, in de supermarkt bijvoorbeeld, mag je als je peuter bent wat mij betreft gewoon een onderbroek aan.

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Kim
  4 augustus, 2015 at 11:32

  Wat fijn! 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 augustus, 2015 at 11:49

  Gefeliciteerd zeg! Wat een fijne mijlpaal dat hij zindelijk is.

 • Reply
  Marijke
  4 augustus, 2015 at 12:01

  Wat heerlijk! De kleine peuter hier toont nig geen enkele interesse voor enige vorm van zindelijkheid. Dus wij luieren nog maar even door

  • Reply
   MamaMaai
   4 augustus, 2015 at 12:02

   haha, nee dat was dus bij ons ook heel lang terwijl hij het stiekem al prima kon. Gelukkig gaat het dan van een op andere dag super snel 🙂

 • Reply
  Desiree
  4 augustus, 2015 at 12:21

  Wat goed! Onze kleine man vindt het wel prima zo met luier… Hij is veel te druk om naar de wc te lopen. Hoewel het soms wel een periode lukt. Ach, zoals ik hier ook lees, komt t vanzelf we houden hoop 😉

 • Reply
  Sanderijn
  4 augustus, 2015 at 12:34

  Herkenbaar, vooral dat ‘wel of geen luier onderweg’ verhaal. Je moet er toch een keer aan. Het is ons hier twee keer gelukt, dus ik heb goede hoop voor de derde.

 • Reply
  Bianca
  4 augustus, 2015 at 13:33

  Oh wat fijn! Ik weet er álles van. Mijn zoontje is ook sinds een paar weken zindelijk. Er zijn nog dagen dat het echt de hele dag mis gaat, dan is hij moe en dwars, maar verder eigenlijk niet. Regelt het ook vooral graag zelf.
  Superfijn dat het zo goed gaat!

  • Reply
   MamaMaai
   4 augustus, 2015 at 17:08

   ja tuurlijk, die dagen hebben we hier ook hoor. Dan ineens staat hij in de schuur te pinkelen ofzo. Alles nat. Maar dat hoort er ook gewoon bij toch?

 • Reply
  Daniëlle
  4 augustus, 2015 at 13:47

  Super!!! Knap zeg! Lijkt me ook een klein feestje als je kind net zindelijk is geworden 🙂

 • Reply
  Lilian
  4 augustus, 2015 at 15:07

  Goed hoor! Altijd een bijzonder moment. Mijn dochter was met nét twee overdag al zindelijk, maar is het nog steeds ’s nachts niet (ze is nu al 4). Komt ook gewoon door luiïgheid, dan moet ze ’s morgens plassen, maar dan wil ze haar bed nog niet uit 😉

  • Reply
   MamaMaai
   4 augustus, 2015 at 17:08

   ja laten we het daar eens over hebben 😉 Hier ook dochter zindelijk vanaf net twee maar nog steeds niet s nacht hoor…

 • Reply
  Janske
  4 augustus, 2015 at 16:22

  Dat is reden voor een feestje! Knap hoor! Hier speelt mevrouwtje alleen met het potje en mogen al haar knuffels er op 😉

  • Reply
   MamaMaai
   4 augustus, 2015 at 17:07

   hihi zo begint het toch 😉

 • Reply
  Wilma
  7 augustus, 2015 at 12:02

  ahh echt een mijlpaal. fijn!

 • Leave a Reply