DIY kinderen

Vogelvoerbakje knutselen met ijsstokjes

vogelvoerbakje knutselen, kutselen met kinderen, popsticks, ijsstokjesMelle had laatst juffendag en als je zo’n grote liefde voor je juf hebt moet er natuurlijk iets speciaals gemaakt worden. Als ik het aan mijn kleine charmeur overlaat wordt wekelijks de theela leeg geroofd want juf is gek op thee, welke juf niet? Dat was precies de reden dat we al eens eerder een thee mok aan de juf cadeau deden en hij tussendoor al eens een pakje liefde, lees thee, mee naar school nam en ook al eens een bloem uit mama’s bos op tafel. Hij is nog jong maar weet al precies hoe hij het hart van in dit geval zijn juf moet bereiken. Deze keer zouden we een vogelvoerbakje knutselen.

knutselen met kinderen, vogelvoerbakje knutselen, lollypops, ijsstokjesvogelvoerbakje knutselen, ijsstokjes, knutselen met kinderenThee was überhaupt al een onderwerp deze juffendag dus laten we wat anders doen. Nee chocola mag niet mam, dat lust de juf niet. Oké, wat anders dan. Ik zie mezelf niet aankomen met weer de zoveelste mok, deze juf heeft waarschijnlijk al een hele servieskast van haar leerlingen gekregen, weer een shampoo, te onpersoonlijk. Nee, Melle zou zelfs eens aan de knutsel gaan. Iets voor in de tuin dan. Vind je bloembollen wat? Nee. Oké, iets voor de vogels dan? Ja.

Vogelvoerbakje knutselen van ijsstokjes

Kijk, een kind naar mijn hart. Denkt niet alleen maar aan zijn juf maar ook nog eens aan de vogels die het bij vlagen deze dagen behoorlijk koud hebben gehad en best wat extra verwend mogen worden. Bovendien staat de lente voor de deur en gaan we de tuinen weer gezellig maken.

vogelvoerbakje knutselen, ijsstokjes, lollypops, knutselen met kinderen, vervenknutselen met kinderen, popsticks, ijsstokjes, vogelvoerbakje makenvogelvoerbakje knutselen, knutselen met kinderen, popsticks, ijsstokjesKomen de gespaarde ijsstokjes van de afgelopen zomer eens van pas, ik wist dat ik ze ging gebruiken. Ook al zijn ze tegenwoordig in alle kleuren te koop, deze zijn zelf opgegeten en schoongemaakt en liggen al een half jaar te wachten op het juiste project.

En als je geen ijsstokjes hebt, misschien wel een leeg blikje? Dan maak je –> deze voederbakjes <–

vogelvoerbakje knutselen, ijsstokjes, knutselen met kinderen,

Knutselen met kleuters

En als Melle leuke dingen doet, dan is daar ook ineens de zus. Fenne wil op haar beurt ook haar juf en de vogels verwennen met zo’n leuk kleurrijk projectje. Ik zeg, project geslaagd. Simpel, kleuterknutselproef, lekker vrolijk en nog eens nuttig ook 🙂 Wat zullen de vogeltjes blij zijn… Tadaa!

Nog niet uit geknutseld:

Of zoek je een ander cadeautje voor je juf?

Wil je Mamamaai blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of op instagram. Leuke ideetjes en inspriratie sla ik allemaal op op pinterest, leuk! 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Villa BlaBla
  7 maart, 2017 at 14:00

  Dat ziet er leuk uit! Mijn dochter kocht onlangs van die stokjes om te knutselen, maar ze wist nog niet wat ze ermee ging doen… ik ga ze jouw artikel even laten lezen! Ik denk dat ze dit wel leuk gaat vinden, ze is al wel een stuk ouder dan jouw kids, maar knutselen doet ze nog steeds heel graag 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   7 maart, 2017 at 14:07

   Aan knutselen zit geen leeftijdsgrens toch, ik doe het ook nog steeds graag 😉

 • Reply
  Kelly
  7 maart, 2017 at 21:37

  Wat ontzettend leuk en creatief 🙂 Die ga ik onthouden!

 • Leave a Reply