Gelezen

Gelezen: Voor ik ga slapen – S.J. Watson

Voor ik ga slapen, debuut SJ Watson, boekreviewStel je voor, je wordt ’s ochtends wakker en weet niet meer waar je bent, hoe je in dat bed terecht gekomen bent, wie die vreemde man naast je is en als je opstaat en in de spiegel kijkt schrik je van je eigen spiegelbeeld. Wat blijkbaar zonder dat je het wist 20 jaar ouder is geworden. Je raakt in de war. Je raakt in paniek. Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt en je helemaal niks meer kan herinneren. 

Voor ik ga slapen van S.J. Watson

Elke ochtend hoor je van die vreemde man dat je met hem bent getrouwd. Dat jullie gelukkig zijn en van elkaar houden. Terwijl jij hem voor het eerste ziet. Dat je een auto-ongeluk hebt gehad waardoor je je geheugen bent kwijt geraakt. En dat er weinig herinneringen zijn door een brand in jullie woning. Elke dag verteld hij je via een memobord welke taakjes die dag kan doen. En elke avond weet je dat als je weer in je diepe slaap voor die nacht terecht komt, alle herinneringen aan deze dag weer worden uitgewist. Alles wat er is gebeurd, alles wat er is gezegd, alles wat je te weten kwam. morgen is het weer weg.

Nadat ik de laatste bladzijde van ‘Toen het donker werd’ uit had gelezen, besloot ik dat het volgende exemplaar wat ik in mijn handen zou houden een echt spannende zou zijn. Ik wil weer eens echt gegrepen worden door een verhaal. Zo eentje waar je in begint en die je al lopend mee neemt terwijl je de klusjes in je huis wegwerkt. Die je zelfs laat twijfelen of je liever je favoriete serie kijkt of je boek uit leest… Ken je dat?

voor ik ga slapen, SJ Watson, boekreviewMijn moeder gaf me deze. Want deze was echt goed. Onbewust bleef ik daarmee ook een beetje in het zelfde psychiatrische genre als het vorige boek. Ook geheugenverlies. En ze had gelijk. Echt een goed boek inderdaad. Maar… Nee, ik heb niet al lezende de was gedaan. Ook al heb je vrij snel door dat er iets niet klopt, pas halverwege kwam dat moment dat ik perse moest verder lezen. Pas dik over de helft werd het spannend. Niet erg, het verhaal zit goed in elkaar. Zeker wel een goed boek om te lezen.

Maar, wil je hem wel graag hebben, dan hebben ze hem hier –> Voor ik ga slapen

Bovenstaande link verwijst je door naar Bol. Mocht je daar wat bestellen krijg ik daar een mini percentage van, daar betaal jij natuurlijk niks extra voor 🙂

Oké, maar nu ben ik toe aan die echt heel erg spannende. Wie weet zo’n exemplaar voor mij?

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply