Mama Maai

Waarom ik elke dag naar buiten moet

naar buitenEindelijk eindelijk zie ik weer iets van het aankomende mooie weer in de lucht. De afgelopen week was de lucht vaker blauw en daar word ik zo blij van. Ik bedacht me dat ik echt een hoop goede redenen heb om elke dag naar buiten te gaan, en ik pen ze even voor jullie neer. En voor mezelf zodat ik me een schop kan verkopen als het weer eens niet lukt.

Frisse lucht is altijd een goed idee:

Langzaam sluipen de dagen dat de deuren weer de hele dag open kunnen weer wat dichterbij. Wist je dat het veel energie zuiniger is om de lucht in huis te verversen? Frisse schone buiten lucht warmt veel sneller op. En is bovendien gezonder en bevat minder ziektekiemen. Jeejj voor dat, ik ben die ziektekiemen zat joh. En ziek zijn of koorts hebben is niet perse een reden om binnen te blijven he. Maar goed, deur open de hele dag kan ik nog niet direct blij van worden want ik ben bovendien een enorme koukleum, dus haal ik de frisse neus gewoon buiten. Rondje stappen met de mannen.

Buiten lijkt de wereld mooier.

Want daar word ik wel echt blij van. Heb ik een slecht humeur, je kan er donder op zeggen, dat ik me zo veel beter voel en over het algemeen een minder sacherijnige kop trek als ik van buiten kom. Buitenlucht (en beweging) doen wonderen voor je gemoed. Buiten lijkt de wereld mooier. Gadver, zweverig he? Maar als ik buiten een rondje loop, zie ik ineens mooie bloemetjes of vogels of een hele mooie lucht. Of blije springerige kindjes die veel meer ruimte hebben en waar de herrie die ze maken niet direct een gat in mijn trommelvliezen slaat. Alsof ik er dan beter van kan genieten ofzo. Of laat ik zeggen, ik heb op dat moment gewoon niks anders te doen.

Bloemen, verse knopjes, bijtjes, zon…

Als ik buiten ben beweeg ik als vanzelf veel meer. Ja duhh. En van bewegen word je…. Moet ik daar nog wat over zeggen? Bijkomend voordeel is dat ik altijd twee of drie kinderen mee sleep. Melle leert op het moment fantastisch fietsen en kan steeds langere stukken lopen. Zeker wel dat je de humeur veranderingen bij de kinderen ook goed merkt als ze te lang hebben moeten binnen hokken. En de kleine Siem doet altijd alsof hij veel en veel beter en langer slaapt als hij hoog rode wangen en neus heeft.

Stress kwijt raken. Nee daar ben ik niet goed in. Maar als ik buiten een rondje loop kan ik veel beter mijn hoofd leeg maken. Ik merk wel vaker dat sporten überhaupt die impact op mij heeft. Op wie niet? Nee grapje, ik weet dat er mensen zijn die juist stress van sporten krijgen. Ongelofelijk 😉

Ik word er productiever van. Logisch natuurlijk. Als ik me beter voel heb ik meer energie, puf en zin om lijstjes af te werken of aan die stapel was te beginnen.

Het is natuurlijk ook bekend dat als je even van omgeving wisselt, de inspiratie ineens weer gaat stormen. Buiten bedenk ik vanalles, om het binnen weer te vergeten maar soit, ik heb bergen om af te werken nog over. En tijd te kort, dus zie daar geen probleem in.

Ik kan niet wachten tot het voorjaar weer aanbreekt. Dat weer weer avonden lang op het grasveldje voor de deur staan te socialisten en de kinderen veel te laat naar bed gaan. Kan ik weer uren op het schoolplein hangen en roddels uit wisselen (like). Dan wordt het naar buiten gaan gewoon weer makkelijker.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Dina
  24 februari, 2016 at 10:34

  Ik MOET ook echt iedere dag naar buiten, ook al is het maar eventjes. Ik word anders helemaal gek binnen, ik heb het zonlicht nodig, mijn hoofd raakt anders veel te vol.

  • Reply
   MamaMaai
   24 februari, 2016 at 13:20

   Ja inderdaad, ik heb daar dus ook snel last van. Maar soms voel ik het pas als ik ook echt buiten ben…. De stap om ook te gaan is nog wel eens groot

  Leave a Reply