Mama Maai

Waarom ik geen beautyblogger ben

Ahja, ik zou wel willen. Ik bedoel, ik geloof dat de enige optie om serieus genomen te worden als blogger en daarmee je brood te verdienen, bloggen over beauty of mode is. Wil ik dat dan mij brood verdienen met bloggen? Nou eerlijk? Tuurlijk. Stukjes weg tikken, hersenspinsels delen, de hele dag met mijn camera in de weer…. en daar nog geld voor krijgen ook? Waarom zou ik dat niet willen? Maar tja, dus wel dan onder die voorwaarde. En niet over beauty dus maar over kinderen en hun rarigheden. Waarom niet?

maai1. Omdat ik dus geen ‘beautyaholic’ ben. Ik moet het doen met de schoonheid die ik van moedernatuur heb meegekregen (*proest). Ik kreeg helaas niks mee van moedernatuur aan talenten wat betreft het gebruiken van beautyproducten en styling, wel interesse trouwens (soms), met vlagen koop ik weer het een en ander wat vervolgens mag gaan liggen verstoffen. Elke keer weer heel zonde van het geld. Ik heb het wel geprobeerd. Zo liep ik een periode met lipstick, ergens in mijn pubertijd had ik zo’n verdwaalde periode. Niet mijn ding. Ook ooit gebruikte ik nog dagelijks een kleurtje op mijn ogen. Maar nee, ook niet mijn ding. Het komt vast door die knullige onbeholpenheid van mij, ik ben nadien altijd van mening dat ik er minder knap (*proest) op word als ik me vol smeer met van alles. Ik doe het met een dagelijks crèmepje, heel simpel, een elastiek in of een borstel door mijn haar en hier en daar wat mascara. Dat laatste zelfs tegenwoordig ook niet i.v.m. eczeem, boehoe, ik voel me daardoor nog steeds heel naakt. Ik geloof dat ik van mascara toch echt wel gelukkiger word. Bloggen over mascara? Mijn God, ik zou niet weten wat ik erover moest melden.

2. Geld dus. Ik vind allerlei beauty producten heel erg leuk en mooi (met name nadat ik weer eens verlekkerd naar allerlei reclames heb gekeken met mooie meiden die mijn zelfvertrouwen een flinke deuk bezorgen) en fijn maar ik vind het simpelweg te duur. Waarom, vertel me waarom ik een nagellak of mascara voor 30 of nog meer euro’s zou uitgeven. Ik probeer nu mezelf er van te overtuigen toch eens over een goede dagcreme na te denken in verband met mijn eczeem en droge huid. Ik val steeds flauw bij de gedachte aan een tubetje creme voor 70 euro dat voor mij geschikt zou zijn. Dat is de goedkope variant. Goedkoop? Ik denk dat ik een gironummer ga openen.

3. Talent. Dat mis ik dus. Niet alleen talent voor het aanbrengen van make up maar ook talent mezelf fatsoenlijk te stylen. Ik kan er best mee door. Soms. Vind ik zelf. Maar echt bijzonder is het nooit. Vaak zelfs saai. En altijd lekker veilig. Liefst een spijkerbroek met shirt en vestje en mijn sneakers of laarzen. Of een jurkje. I love jurkjes en rokjes. Shoppen is dus ook niet mijn ding. Tegenwoordig, sinds de kinderen nog minders mijn ding zelfs. Punt is, ik kan gewoon niet shoppen. Ik vind het moeilijk een normale, leuke, verassende outfit voor mezelf samen te stellen. Ik vind het moeilijk nieuwe combinaties te maken met wat er al in mijn kast hangt. Ik heb nooit maar dan ook nooit wat aan te trekken. En daar komt bij, ik heb nog al wat stemmingen. En bij elke stemming hoort een andere outfit. Noem me vreemd, ik kan er niks aan doen. Die outfits heb ik niet allemaal tot mijn beschikking. Ik weet gewoon mijn *** niet welk kledingstuk bij welk kledingstuk past. Ik mis mijn creatieve styling gen. Oh lieve mensen, wie doneert mij wat talent?

4. Geduld. Dat heb ik dus niet. En geduld heb je nodig om jezelf mooi te maken. Of in ieder geval, om het jezelf aan te leren. Misschien eens nadenken over andere minder tijd rovende opties. Verven van mijn wimpers ofzo?

5. Ik heb kinderen. Zei ik al dat ik te weinig tijd had? Zij zorgen er zowaar voor dat ik af en toe met gelakte nagels rondloop. MaaiEn ik heb ook lak (ja echt). In verschillende regenboog kleurtjes tot grote vreugde van de kleine meid hier. Die zou het liefst dagelijks nieuwe verse lakjes op die nageltjes zien. Omdat ze niet het geduld heeft het lang genoeg te laten drogen en het er per definitie niet netjes op zit. En omdat ze niet de hele dag op een stoeltje blijft zitten en het er gedurende de eerste paar uur weer net zo snel van af bladdert. Net als bij mij trouwens. Ik ben gewoon niet zo. Ik weet serieus niet hoe het kan dat er vrouwen/meiden zijn die het voor elkaar krijgen hun nagels een dag netjes te houden. Sommigen zelfs meer dan een dag. Ongelofelijk, vertel me het geheim. Btw, ik denk altijd dat ik het leuk vind maar ik vind het vreselijk. Ik verberg mijn handen, veel te opzichtig allemaal voor mij en het voelt naar. Misschien een kwestie van wennen? Het voelt alsof alles afsluit. Snap je? Nee? Pech.

6. Het voelt raar. Niet als mij. Ik bezit een rare afwijking. Ik voel me onprettig als iets me goed staat. Huh? Jep. Dat dus. Altijd al gehad. (En ook voel me net zo onprettig als iets me niet staat uiteraard) Als ik het ooit eens voor elkaar krijg mijn haar fatsoenlijk te dragen of mijn gezicht eens goed gepimpt heb, haal ik het er zo snel mogelijk weer af zonder dat iemand het heeft gezien. Moet er niet aan denken, al die opmerkingen. Heb ik eens een jurkje of ander kleding stuk aan waarvan ik denk dat het me nou echt eens geweldig staat koop ik het niet. Nee echt niet. Kortom, ik sta gewoon niet graag in de belangstelling. En met uit je comfortzone stappen, stap je per definitie de aandacht in. Jemig kom op Maai, stel je niet zo vreselijk aan.

7. Mijn man (jak, het klinkt nog steeds vreemd). Hij vindt mij mooier zonder al die heisa op mijn gezicht. Zei hij dat? Ja ik dacht het. Ooit. Toch man? Misschien heb ik mezelf dat aangepraat maar ik geloof het toch graag. Wat betreft kleding, ander verhaal vrees ik. Niet dat kleding hem werkelijk veel interesseert, ik geloof dat hij het toch leuk vindt als zijn vrouw (jak again) er mooi bijloopt.

Nou goed. Lijkt me duidelijk dus. Een beautyblogger zal ik dus nooit worden. En dat wil ik dus ook niet. Rijk door mijn blog dus waarschijnlijk ook niet. Toch maar die giro openen denk ik.

Leuk! een reactie

comments

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Jess
  23 april, 2014 at 14:37

  Haha, zo herkenbaar dit. Ik lig terwijl ik dit lees op de bank in mijn joggingbroek met ongekamde haren en geen make-up 😉

  • Reply
   MamaMaai
   23 april, 2014 at 17:02

   Vet fijn toch?

 • Reply
  Joyce
  23 april, 2014 at 17:34

  Haha ik zou het ook niet kunnen zijn. Maar vind het wel leuk om lekker te tutten haha!

 • Reply
  Maris
  23 april, 2014 at 17:34

  Toevallig heeft Petra (18elf) echt van de week ook zo’n blogje geschreven. Grappig! Ik zou het ook niet kunnen zijn hoor. Ik vind je blogje heel herkenbaar 🙂

 • Reply
  Nicole
  23 april, 2014 at 18:21

  Zo herkenbaar!
  Zou het ook niet kunnen, heb het soort van geprobeerd, maar zoals je al zei.. geduld niet voor en geld niet en.. haha!

 • Reply
  merula
  23 april, 2014 at 19:55

  Hihi ik ben de laatste tijd ook bezig met poging doen om iets van make up op te doen. Maar ik bak er ook niets van! Misschien eens een keer een cursus ofzo hierin volgen. Ik wil ook van die smokey eyes!

 • Reply
  Stephanie
  24 april, 2014 at 22:37

  Herkenbaar, haha

 • Reply
  Mariska
  25 april, 2014 at 14:25

  Ja, dat wordt oefenen 😉

  Maar er zijn meiden die nauwelijks make-up dragen vanwege eczeem, een baby hebben en ook nog een blog waar ze geld mee verdienen, bijvoorbeeld Shirley van styleguide.nl (zij blogt ook op mommytobe.nl).

  Maar serieus, als je mooie oogschaduw wilt zonder dat het lijkt alsof je een blauw oog of rood doorlopen huilogen hebt, dan moet je oefenen. Met zachte kleurtjes zoals bruin, koper, taupe. Dan kan het bijna niet misgaan:). En oefenen met een youtube filmpje he, want die zijn er genoeg.

  Oja: dagcreme: Olaz heeft een fijne parfumvrije (7 in 1 etc). Was van de week afgeprijsd van 20 naar 10 euro bij de Trekpleister geloof ik. En anders moet je eens kijken bij Jetske Ultee (al is dat wel iets prijziger).

  Ik draag zelf overigens nauwelijks make up. Ja, als ik eens feestje heb ofzo. Dan sta ik ineens 20 minuten voor de spiegel. Maar ik ga er ‘s ochtends niet extra vroeg voor op staan ofzo…

  • Reply
   MamaMaai
   25 april, 2014 at 18:11

   Dank je wel voor je tips. Shirley haar blogs ken ik inderdaad.

 • Reply
  Laura
  26 april, 2014 at 13:14

  Haha ik zou ook echt nooit van mijn leven beautyblogger willen zijn.

 • Reply
  Nicky
  27 april, 2014 at 07:32

  Heel leuk geschreven en ook herkenbaar. Ik vind het wel leuk om over beauty-producten te schrijven maar een beauty-guru zou ik nooit worden. Wil het niet en kan het niet.

 • Reply
  Esra
  29 april, 2014 at 11:06

  Haha, hetzelfde ook een beetje hier. Kan nog wel met mascara wat moois maken maar een hele ooglook? Lippenstift vind ik dan weer wel mooi..

 • Leave a Reply