Mama Maai

Waarom ik thuisblijf

Heb je er geen spijt van? Zou je niet toch graag weer willen werken?

1. Ik ben eigen baas. Niemand (meerderjarig) die zegt dat ik iets goed of fout doe behalve ikzelf. De minderjarigen daarentegen hebben hele dag kritiek. Want ze mogen natuurlijk nooit wat. We doen ook nooit wat leuks, ze mogen niet de hele dag door eten en houden niet van opruimen. Stomme mama, inderdaad.

2. Ik deel mijn eigen tijd in. Ik hoef alleen maar rekening te houden met de dagritmes van peuter en kleuter. En dat is peanuts. 7.00 uur opstaan, GAAAAP, vanaf 7 uur vermaak, 12 uur mijzelf in twee delen splitsen. Eén legt kleine man op bed, ander houdt oogje op kleine meid. Tot 16.30 uur vermaak. Koken, eten, wassen, slapen. Klaar is kees. Wat zei ik? Peanuts dus.

3. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Met peuter en kleuter in kielzog, dat dan wel. Al dan niet in luid protest. Zeer vermakelijk. Voor anderen.

4. Er is niemand die zegt wat ik die dag af of gedaan moet hebben. Dus schuift huishouden hier wel eens door naar…. mezelf.

5. Ik heb de beste arbeidsfoorwaarden ever. Dag en nacht, 7 dagen per week. Ruim >12 kg sjouwen. Minstens het dubbelen als peuter of kleuter in verzet gaan. Decibellen van ver boven het maximaal aanvaardbare, geen pauzes (kleine meid heeft bij deze haar middag dutjes afgeschaft, boehoe….).

6. Ik word rijkelijk betaald. Met ‘stomme mama’ en ‘ik wil naar papaaaa’. En soms houden ze ineens heel veel van mij. Toch nog wel net wat vaker dan dat ze me willen inruilen.

7. Je weet nooit van te voren hoe de dag loopt. Heerlijk onvoorspelbaar. Mooi weer slaat zomaar om in onweer.

8. Elke dag een goede daad. Drogen van tranen, kusjes op knieën, sussen van ruzietjes, vullen van hongerige buikjes, schone billen….

9. De eerste jaartjes volledig door mij geknede kindertjes. Man wat zullen het wel opgevoede mensjes worden.

10. En tot slot heerlijk fris gewassen kindjes tevreden slapend in hun mandjes. De dag toch weer gelukt!

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Flevonurse
  13 juni, 2014 at 21:17

  Weer willen werken? Fulltime moeder van twee dát is pas werken! Chapeau voor jou, ik kom zo af en toe meer tot rust op het werk dan thuis 😉 Leuk geschreven weer X

 • Reply
  Mama's Jungle
  13 juni, 2014 at 22:07

  Hihi lol, wat een leuk blogje.

 • Reply
  merula
  13 juni, 2014 at 22:16

  goed gedaan jij, dat verdiend salaris verhoging!

 • Reply
  Nicole
  14 juni, 2014 at 06:40

  Top baan dus!

 • Reply
  Petra
  14 juni, 2014 at 13:22

  Oh zucht, wat een heerlijkheid. Ik wou dat het financieel kón hier! Geniet van deze bijzondere tijd!!

 • Reply
  Gwen
  14 juni, 2014 at 16:26

  De meest fijne baan die er is! 🙂

 • Reply
  Meike
  14 juni, 2014 at 19:30

  Moeder zijn is de beste job die er is.

 • Reply
  Sharmayne
  14 juni, 2014 at 22:23

  Genieten met een hoofdletter! En zo onderschat

 • Reply
  Joyce
  15 juni, 2014 at 23:05

  Heerlijk om thuis te zijn!
  Ik zou niks anders willen 🙂

 • Reply
  Kimberley
  17 juni, 2014 at 12:55

  Haha. Bekend verhaal, ja. En toch is het het leukste ‘beroep’ dat er is!

 • Reply
  Inge
  15 augustus, 2014 at 15:11

  Intensief..
  Ik kan soms uitrusten op mijn werk en rustig jouw blog lezen zonder dat de kleintjes mijn tel uit mijn handen plukken;)

  Lekker genieten zolang het kan!

 • Reply
  Evelien
  11 november, 2014 at 20:56

  Ge-wel-dig 🙂 Zo herkenbaar!

 • Reply
  Monique
  22 januari, 2015 at 14:41

  Het is inderdaad hard werken thuis zijn de hele week met 2 peuters! En dan nog het commentaar dat je van anderen krijgt! Ja, je geeft een hoop op: je vrijheid, je salaris en je kansen op een grootse carrière en het is dag in dag uit keihard werken, zonder dat het over het algemeen gewaardeerd wordt… Ik heb het ook gedaan en ik kan je zeggen: het was het waard! Ik heb van mijn jongens genoten en ben er altijd voor ze geweest, heb altijd op school geholpen. En nu mijn jongens groter zijn voor mij geen carrière of goedbetaalde baan; nu pas ik op de kleintjes van mijn zus! Ik weer genieten en een waardering dat ik er nu voor krijg (van mijn zus en zwager die onbezorgd naar hun werk gaan omdat de kleintjes in vertrouwde handen zijn)!

 • Leave a Reply