Mama Maai Opvoeden

Wacht even, mama speelt Clash of Clans

Wacht even, mama heeft het druk. Ik moet namelijk echt heel even heel nodig mijn verdediging updaten, mijn legers trainen en zorgen dat ik voldoende opslagcapaciteit heb. Daarnaast moest ik zorgen dat ik het clankasteel kon kopen, joepie dat is inmiddels gelukt. Ik behoor nu officieel tot de ‘Deadly Baboons’, stoer, de clan van mijn man. Jep, hij is de leider. Heel belangrijk. Dus nu moet ik ook nog chat contacten bijhouden, reuzen doneren en zorgen dat mijn stad niet aan een stuk door met de grond wordt gelijk gemaakt.

bron: http://clashofclans.wikia.com

bron: http://clashofclans.wikia.com

Een heuse dagtaak, dat spel. Wist ik van te voren trouwens. Ik zag namelijk man altijd met zijn kop boven de ipad hangen. MIJN ipad overigens. ‘Wacht even, ik moet nog even….’ bloedirritant. Maar ach, ik liet dat zo. Ik ben bang dat ik moet toegeven dat ik in huis de meeste verslavingen en hobby’s bezit. Hij ook eentje, vooruit. En een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je zeggen.

Maar nee. Meneer vond dat ik het ook best kon proberen. En dus maakte ik eindelijk na weken ook een account aan. Op mijn telefoon. Mijn stad past nu na drie dagen al niet meer op mijn scherm. Aaarghh… En mijn vingers zijn te dik om de aanval daar te plaatsen waar ik hem precies wil. Zo dik zijn mijn vingers toch niet?

De grap is, we doen nu echt iets samen. Wij hebben gisteren avond lekker samen op de bank dicht tegen elkaar aan dit spelletje zitten spelen. Beetje troepen naar elkaar doneren. En hij mij helpen, want ik ben een nit-wit en hij de expert. Best wel vet romantisch eigenlijk. En nu vind ik het ook ineens niet meer zo erg dat hij met zijn kop boven MIJN ipad hangt. Ik benadruk het even…. hij lekker makkelijk op groot scherm, ik pietluttig en ingewikkeld op mijn telefoon. Tja, verschil moet er zijn. Nit-wit v.s. leider… Het enige wat nog ontbreekt, een wijntje en chippies, maar daar doen we even niet aan.

Wat zeg je? Wil je wat drinken moppie? Natuurlijk schat, nu kom ik weer bij jou. Zal ik je even helpen met knutselen/koken/noem maar op…. Of… krijg ik nu net een berichtje dat mijn troepen klaar staan? Oeps, ontaarde moeder in the house…

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Miranda
  4 maart, 2014 at 19:10

  Wat heerlijk geschreven, ik houd helemaal niet van dit soort spelletjes ( ben meer van de candy crush) maar mijn vriend vind dit soort spellen op de pc wel erg leuk.

 • Reply
  Sanderijn
  4 maart, 2014 at 20:12

  Zoooo herkenbaar. Vreselijk verslavend. En ik ben al zo verslavingsgevoelig. Maar ik heb geluk, ik heb er altijd opeens volledig genoeg van en dan stop ik meteen. Manlief niet, die gaat altijd nog wat langer door. Maar eigenlijk wel leuk toch, de moderne versie van samen een spelletje doen.

  • Reply
   MamaMaai
   4 maart, 2014 at 20:57

   Net zo herkenbaar, dat heb ik ook. Ineens is het hartstikke over

 • Reply
  MamaJo
  5 maart, 2014 at 10:55

  Haha, hoe herkenbaar, wij hebben een Bakery Story, Restaurant Story en Fashion Story, alle drie een story dus en knokken bijna om de tablet 🙂

 • Leave a Reply