Wat eten we vandaag? Groene soep

Hij: Wat gaan we eten?
Zij: Wat hebben we in huis?
Hij: Dit en dat en nog wat van dat, dus wat gaan we eten?
Zij: Weet ik veel…
Hij: Wat lust je wel vanavond?
Zij: *zucht*

(ons dagelijks terugkerende discussie. Ik hou van lekker eten. Uitgebreid eten. Maar niet altijd van de gewone dagelijkse ‘saaie’ kost. Ik hou van koken maar niet als ik moe ben.)
groene soepWe hebben nog wat groente liggen die echt vanavond op moet. En nee, we gaan niet wokken. Soep doen? Ik weet dat ik je steeds minder vaak behoorlijk mannelijk voer (lees: veel en goed vullend) voorzet maar soep is gezond en lekker en makkelijk en snel klaar en de kinderen eten dan zo goed en en en… Soep doen schatje, ah toeee?

Men nemen: Alle groente die op weg lopen staat. Ah nee, niet zo beginnen.

Maar het is echt simpel. Ik hou van kleur. Groen bij groen, rood bij rood en oranje bij oranje. Wie weet kan het ook anders, gewoon nog niet geprobeerd. Vanavond dus groen. Wat hadden we nog. Broccoli, prei, bleekselderij. Klinkt goed, toch? Gaan we even mixen.
groene soepIk hakte een ui in stukjes en twee teentjes knoflook en bakte deze kort in wat olie. Prei erbij, even heel kort bakken. Broccoli en bleekselderij erbij. 1 tot 1,5 l bouillon erbij, hangt af van de hoeveelheid groente en even laten koken. Ik doe aan natte vinger werk maar als ik iets moet zeggen zou ik het houden op 10 minuten. Tenzij je er aardappel ingooit, dat doe ik graag, wordt de soep wat vullender, dan wat langer. Pureren. Paar eetlepels creme fraishe erdoor, wat peper en klaar is kees! Stokbroodje of salade erbij.

Wat zei ik? Simpel toch. En zooo lekker.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

5 reacties op “Wat eten we vandaag? Groene soep”

 1. Joyce avatar

  Haha die discussie voeren wij hier in huis ook vaak. En ook hier de laatste tijd vaker soep en minder vlees bijvoorbeeld. Ach als hij het er niet mee eens is moet hij zelf maar boodschappen doen én koken! haha

 2. Syl avatar

  Soep is áltijd goed !

 3. Chantal avatar

  Wij hebben vandaag ook groene soep gegeten! Zo gemakkelijk, goedkoop en ook nog lekker. 😉 Niks raars aan dus! Haha!

 4. Sanderijn avatar

  De discussie is heeeel herkenbaar. En hoe meer honger ik heb hoe minder goed ik kan verzinnen wat te eten.
  Alleen wordt het bij ons nooit soep, dat blieven de kindjes niet en ja daar moet wel wat in natuurlijk…. Dus meestal kookt manlief dan maar en vertelt hij me niet wat, als het eenmaal op mijn bord ligt eet ik het wel 😉

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Grappig, hier lusten ze het juist wel, zo makkelijk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *