Wat gaan we doen: Kamperen bij de boer

farmcamps boderie
Ik heb een enorme kater deze dagen. Dat heb ik niet heel vaak, maar soms, na een uitstapje wat echt ECHT heel leuk was. Dan mis ik dat gevoel van daar. Dat relaxte. Dat gevoel er echt even uit te zijn. Niks moet en alles kan. De hele dag buiten met kinderen die zich meer dan vermaken en de hele dag niks anders doen dan lachen, spelen, stoeien. Het gevoel dat je daar altijd wel zou willen blijven. In ieder geval veel langer dan kan omdat het verplichte leventje weer roept. Alsof je even los bent van de rest van de wereld. Geen tv, geen social media, even niks. Maar dan ben je ineens weer thuis. Bummer…
Farmcamps boderie

Kamperen bij de boer

Een paar weken geleden verscheen er een mailtje in mijn inbox. Van Farmcamps. Of ik interesse had in een weekend logeren met mijn gezin bij de biologische kippenboer De Boderie. Uhm, hel Yeh, natuurlijk!!! Kamperen bij de boer en nog biologisch ook. Hoe kan het beter? Zal ik eerlijk zeggen dat als het niet biologisch was geweest, ik het waarschijnlijk ook niet had gedaan. We blijven bij onze principes he. Niet biologische beestjes vind ik zielig.

En na het uitpluizen van de website samen met manlief konden we eigenlijk niet wachten om te gaan. Kleine meid schreeuwde tegen iedereen dat we dit jaar wel drie keer op vakantie gingen. Pure verwennerij.
farmcamps boderiefarmcamps boderie

Genieten van een leerzaam weekend

En eindelijk, eindelijk brak dan het weekend aan. Kleine meid bleef een dagje thuis van school, al die indrukken. Ik maakte me lichtelijke zorgen of het allemaal niet teveel zou worden maar besloot haar desnoods de maandag erna ook thuis te houden. Kind is nog niet leerplichtig en buiten dat zou het een enorm leerzaam weekend worden. We moeten er nog heel even van genieten toch, dit soort weekendjes met z’n viertjes nu het nog kan?
farmcamps boderie
farmcamps boderie
Het was wachten op papa. Die uiteraard niet zomaar een dagje vrij kon krijgen en dus vertrokken we pas om half 5 richting ons weekend adres. Een uur later dan gepland, door alle files onderweg (wie vertrekt er dan ook om half 5 op vrijdag avond?) kwamen we aan en werden we zeer hartelijk ontvangen door Boer Gerrit en Boerin Thea. Wat een geweldige mensen, dit weekend zou goed komen, dat was direct duidelijk. Na een rondleiding op hun boerderij kregen we onze bedstedes toe gewezen. Een bedstee mensen, hoe romantisch. Kleine man en meid vonden dat fantastisch en weigerde de eerste uren te slapen en braken in plaats daarvan de tent af. So be it. Dat hoort erbij. farmcamps boderie

Boerenknechtdiploma

De volgende morgen vroeg op voor het boerenleven. De beestjes hadden honger en de boer moest worden geholpen. Er moesten stempels uit het boerenpaspoort worden verzameld want aan het eind van dit weekend moest er wel een echt FarmCamps boerenknechtdiploma verdient worden. De geiten, de kippen en de konijnen hadden honger en er moesten eitjes verzameld worden. Overal mocht mee geholpen worden en alles wat bewoog mocht worden geaaid. Of kleine meid even een baby geitje wilden uitlaten? Zie het kind stralen. Ik weet nu zeker, als ik ooit, later in een groot huis kom te wonen met een enorm stuk tuin, nemen we geitjes. Wat een fantastisch leuke beestjes zijn dat toch. En kippen natuurlijk. Wat is er beter dan eitjes van je eigen kipjes bij het ontbijt?

Ja hoor, hij durft het. Het aaien van een kippetje. Daarvoor moesten we de kleine meid even aan de kant schuiven, die staat het liefst met haar neus overal bovenop.
farmcamps boderie
fenne
Na het voeren van de beestjes en het vullen van onze eigen buikjes met biologische zelfgemaakte croissants, werden we uitgenodigd voor koffie met gebak. De boer en boerin waren beide jarig. Dat soort mensen dus. Die het leuk vinden samen met een stel onbekenden hun verjaardag te beginnen, zo gezellig. En waar je echt de hele dag terecht kan met vragen. En die het oprecht niet vervelend vinden dat de kinderen te pas en te onpas om ze heen hangen. Ook niet als er andere gasten zijn of klanten in de winkel. En die de volgende ochtend weer samen met ons aan een uitgebreid ontb-eitje gaan zitten terwijl het stiekem de avond er voor erg laat geworden was. Het is hun werk. I know. Maar toch erg leuk.
 Farmcamps de boderie

Leuke weetjes over De Boderie:

♥ Op de boerderij zijn heel veel dieren; (baby) poezen, een hond, konijnen, (baby) geitjes, ezels
♥ Op dit moment zijn er 3000 biologische leghennen. Dit aantal zal in het voorjaar ruim verdubbelen als de tweede schuur klaar is voor gebruik. Overdag scharrelen de kippen in een enorme weide. ’s Nachts gaan ze op stok in het nachthok.
♥ De kippen worden op de Boderie relatief oud (in vergelijking met andere pluimvee bedrijven)
♥ De leghennen zijn biologisch wat betekend dat ze biologisch voer krijgen (wat andere kipjes niet krijgen). Er mogen maximaal 6 kippen op 1 m3 lopen (bij vrije uitloop is dit 10/m3) en hun snavels worden niet gekort (dat mag bij vrije uitloopkipjes helaas wel). Laten we het over scharrelkipjes helemaal maar niet hebben.
♥ Op de boerderij is een biologische snackbar aanwezig. Een bio/ecologische boerderijwinkel. Het biologisch bewust leven is op de boerderij ver doorgevoerd.
♥ Tijdens een verblijf is er voor de kinderen; een speeltuin met trampoline (heel belangrijk), een grote skelterbaan, een hooi schuur om in te spelen, eieren schieten met de boer, boer helpen met voeren, eieren verzamelen, sorteren en stempelen, boerin helpen met pannenkoeken bakken, kampvuur, grote goed gevulde spellenkist in het huisje (of in de safaritent)
♥ Binnenkort zullen er ook bijen kassen zijn en er wordt gewerkt aan een natuurgebied rondom de boerderij.

farmcamps boderie
Ik hou zo van mijn blije, echte buitenleven kindjes. En het feit dat ze zo graag met dieren optrekken. Dat ze absoluut niet bang zijn voor viezigheid. Dat ze zo nieuwsgierig zijn, zo ondernemend. Een weekendje buiten (tussen natuur en beestjes) en we zijn met z’n allen op ons best.
farmcamps boderie

Genoten

Nog even checken. Wat was nou het aller, aller leukste dit weekend?

♥ Volgens de kleine meid het eieren schieten. Hoor je dat boer Gerrit? Oh, en het uitlaten van de geit natuurlijk.
♥ Volgens kleine man, ook eieren schieten. Uiteraard. Vul ik voor hem nog even in het zitten op de tractor. Je had dat smoeltje moeten zien. Goud waard!
melle
Sloten we het weekend nog even af met marshmallows roosteren boven het kampvuur. En natuurlijk het in ontvangst nemen van de diploma’s want ze zijn geslaagd. Allebei!

Weer op naar huis. Wat ontzettend veel geleerd, wat veel gedaan, wat ontzettend genoten. Wat geweldig dat we dit mochten doen. Zeker nog een keer. Waar en wanneer doen we nog geen uitspraken over maar absoluut zeker nog een keer. Nog niks te doen de herfst vakantie? Echt een dikke, dikke aanrader. Bedankt FarmCamps en absoluut bedankt Gerrit en Thea voor jullie gastvrijheid. Wie weet tot ziens!


Geplaatst

in

door

Reacties

17 reacties op “Wat gaan we doen: Kamperen bij de boer”

 1. Joyce avatar

  Aah dat ziet er leuk uit! Lijkt mij super leerzaam voor de kids.

 2. Mirne avatar

  Wat tof lijkt me echt geweldig voor de kinderen. En die foto op de tractor is echt geweldig!

 3. Jessica avatar

  Wat leuk! Ik ben helemaal geen kampeerfan, maar dit lijkt me echt leuk!

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   De safaritenten zijn best luxe, met toilet en douche enzo. Ze noemen het zelfs glamping, dus wie weet toch wat voor je?

 4. Vlijtig Liesje avatar

  Zou je niet liever buitenaf willen gaan wonen, als je het daar zo fijn vindt?

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Ja heerlijk, zou ik best graag willen, mooi huis, ruime tuin met ruimte voor wat beestjes. Maar ik ben ook wel gehecht aan dichtbij mijn vrienden en familie zitten en gehecht aan het plekje waar ik nu zit want eigenlijk mag ik niet klagen. Maar buitenaf wonen is wel een droom van ons ja. Als straks de kindjes wat ouder zijn….

   1. Vlijtig Liesje avatar

    Wij zijn drie jaar geleden van de stad naar het platteland verhuisd. De jongste was toen 8 de oudste 16. Ik heb zelf het idee dat het voor pubers ook wel weer lastig is om naar het platteland te vertrekken.

    Ze zijn hier helemaal gewend nu, maar met school is het soms wel eens lastig.

    1. MamaMaai avatar
     MamaMaai

     Ja dat denk ik ook. Denk dat het niet echt uitmaakt welke leeftijd je kinderen hebben, het heeft altijd een grote impact. Maar wij zijn er nu nog niet klaar voor. Verguizen is uberhaubt nog niet echt een optie…. Wie weet als mama weer wat centjes binnen gaat halen 😉

 5. Maris avatar

  Super leuk. Ik ken het helemaal niet. Hier ga ik ons gezin hier echt niet blij mee maken, maar vind het voor jullie heel leuk. O en prachtige plaatjes heb je gemaakt maai. Vooral die van Fenne in het hooi

 6. Bee avatar

  Superleuk!!!! En wat een mooie foto’s weer!

 7. Denise avatar

  Oh wat lijkt het me heerlijk daar! Wat een dromerige foto’s <3 En de foto samen op de tractor, Jukka zou dat ook echt zo geweldig vinden!

 8. Romy avatar

  Aaah wat een vrolijke foto’s, ik word er echt blij van! Mooie kleuren, helemaal perfect!

 9. Sas avatar

  Wat een super fijne foto’s zeg! Ziet er erg gezellig uit

 10. Pauline avatar

  Ja, logeren bij de boer is echt super leuk! Wij waren in juni en
  mijn peuter vraagt nog steeds elke avond bij het naar bed brengen ‘Zullen we nog even kletsen over meneer de boer?’ Haha!

 11. Lies avatar
  Lies

  Oooh Maai, wat zien jullie boefjes er mooi uit (zeker in de rode overalletjes). Heerlijk leesvoer na pittige week- love it! 🙂 xxxx

 12. Miss Happinez avatar

  Super leuke foto’s!!

 13. Liselotte avatar

  Ahhh lieve kleine Fenne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *