Wat gaan we doen; de Apenheul

apenheul 4Eigenlijk wilden we de vakantie nog een weekje weg maar aangezien we maar niet tot een besluit konden komen wat we nou precies wide, de tijd langzaam doorkroop en we allemaal toch wel erg moe zijn, besloten we te gaan voor losse dagjes weg. Oma had kaartjes over en zo gingen wij een dagje naar de Apenheul

Wie mij een beetje kent weet dat ik geen fan ben van dieren in gevangenschap. Na onze reis door Afrika, kan ik er niet goed tegen te zien in wat voor kleine ruimtes die enorme beesten moeten leven. Wat ze aan vrijheid moeten opofferen. Helaas voor mijn kinderen gaan we dus niet regelmatig op bezoek bij een dierentuin. Vast en zeker geeft dat schade aan hun ontwikkeling ;).

dierenpark apenheul apeldoornMaar goed. Man is en blijft nou eenmaal biologie docent dus zo nu en dan moet ik er aan geloven. Liefst kies ik dan een park wat nog een beetje past bij onze ideeën. In Artis bijvoorbeeld zal je mij nooit meer tegenkomen (hoop ik). De apenheul steunt wereldwijd natuurbehoud en werkt zoveel mogelijk duurzaam. Ik vind dat belangrijk.

ApenheulVolgens de weerberichten plande we de beste dag. Les 1. Plan nooit volgens de weerberichten de beste dag. Het heeft de hele dag geregend. Feest. Maar we gingen toch. En het was leuk. Wat een prachtig groen park om doorheen te lopen. Alleen al de omgeving, we moeten echt nog eens terug naar de bossen van Apeldoorn.

apenheil apeldoorn dierenparkIk heb iets met apen. Ik vind ze fascinerend en heel erg aaibaar. Fenne ook, die schoof rap rap langs alle omstanders en verzorger heen richting een aap die ons en de stromende regen zat te observeren. Ja hij lachte naar haar. Maar een aap die lacht is geen betrouwbare aap. Dat weet ze nu. Melle heeft ook genoten, maar wenst geen apen in een straal van minder dan een meter. Arm kind.

dierenpark apeldoornHeel bijzondere dieren. Ik had een beetje verwacht een soort park aan te treffen als de Kemphaan (overigens ook een gouden tip om eens te bezoeken). Maar de apen hier hebben best wat ruimte en veel speel mogelijkheden. Het allerleukst zijn natuurlijk de loslopende aapjes. Blij dat Siem niet in de kinderwagen zat toen die werd onderzocht.

apenheulNou zijn wij niet van suiker, de regen zorgde ervoor dat we korter zijn gebleven dan aanvankelijk het plan was. Fenne en Melle waren ondanks de dubbele lagen kleding de regen op en gegeven moment een beetje zat. Lekker spelen zat er gewoonweg even niet in vanwege gladheid. Dat is voor onze peuter en kleuter net wel belangrijk op een lange dag weg.

dierenpark apeldoornToch heb ik mijn liefde voor aapjes weer even kunnen aanscherpen. En ik kom vast nog een keertje terug. Ondanks mijn principes vind ik dit een park goede keus. Maar dan plannen we een dagje zonder regen. Want vast en zeker genieten we dan nog dubbel zo hard.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Wat gaan we doen; de Apenheul”

  1. Vlijtig Liesje avatar

    Ik vind die kleine aapjes aan het begin van de Apenheul altijd een beetje eng moet ik bekennen. Ze zijn zo opdringerig!

  2. Mama van Vesper avatar
    Mama van Vesper

    leuke foto’s! Gezellig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *