Uitjes

Wat gaan we doen? De geitenboerderij

geiten boerderijgeitenboerderijgeitenboerderijgeitenboerderijgeitenboerderijgeitenboerderijgeitenboerderij
Het stond al zoooo lang op mijn lijstje, de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Geen idee waarom het er nooit eerder van is gekomen. We willen gewoon te veel. En nu hadden we ineens een dagje vrij. En het was droog dus lekker weer en de krant en een vriendin tipte mij dat als we wilden gaan, we dat nu moesten doen. De geiten staan met z’n allen op knappen, grote kans dat je er eentje geboren ziet worden. Dat was helaas niet het geval. Maar het had zomaar gekund. Ze hadden gelijk, er lopen er nog een hoop met een veel te dikke buik.

En een hele berg lammetjes. Wat super veel te schattig allemaal. Een flesje melk kopen natuurlijk. Voor 50 ct mag je ze zelf drinken geven. Echt te leuk. Liefst had ik al die flesjes opgekocht en was ik er de hele ochtend tussen blijven zitten. Als een uit de klauwen gegroeid kind ofzo. Met de kindjes midden in de stal met opdringerige hongerige lammetjes van verschillende maten, kippen en een hilarisch klein zwart varkentje. Die lust de melk ook. En was een stukje sterker dan de rest. Ooooh, zet ze hier maar met z’n allen in de tuin. Ik ben verkocht. Sorry ik heb een enorm zwak voor jonge dieren. En nu ook voor geiten. Wat zijn ze leeeuuukk!!!

Na het knuffelen de kinderen nog even uitlaten in de speeltuin. Uiteraard vond de kleine meid daar een andere kleine meid. En daarna nog even scharrelen tussen de kippen. Kippen aaien en hier en daar gepikt worden. Geloof niet dat kippen de meest snuggere zijn (of zeg ik nu iets heel doms) maar leuk zijn ze zeker. Zet die er ook maar bij. In mijn tuin.

En dan moet er voordat we weer terug naar huis reden nog wat gedronken worden. Das dus duur. Maar oke, daarvoor moet ik er even bij vermelden dat de geitenboerderij geen subsidies krijgt. En dat de toegang gratis is. Eigen consumpties meenemen is dus ook niet toegestaan. Ik snap het wel. Ergens moeten de inkomsten vandaan komen natuurlijk.

Het is dat we de komende weken alweer een druk schema hebben en er nog veel te veel anderen leuke dingen op het lijstje staan maar echt, zet mij daar morgen weer met de kindjes neer!!! Echt een dikke aanrader. Hup hup gaan. En snel want dan loop je nog de kans dat je ziet wat wij niet zagen. Nieuw leven geboren zien worden…. Maar niet vandaag want op dinsdag is het gesloten!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Jess
  18 maart, 2014 at 13:52

  Oh wat een leuk uitstapje zeg! Ik vind geitjes zo vet lief haha!

 • Reply
  MamaJo
  18 maart, 2014 at 13:56

  Nou jaaaaa!! Dat is dus ook onze hangplek in vakanties, of op woensdag- of vrijdagmiddagen. Wij komen daar wekelijks, zoooo leuk en voor ons dichtbij.

  • Reply
   MamaMaai
   18 maart, 2014 at 13:57

   Nou wie weet, komen we je volgende keer tegen 😉

 • Reply
  Dinaz ♥
  18 maart, 2014 at 14:07

  Oh…schattig!!!
  Ik zou graag willen…maar voor mij toch een stukkie te ver rijden ben ik bang.
  Prachtige foto’s!!!

  Fijne week nog! X Dinaz ♥

 • Reply
  Gwen
  18 maart, 2014 at 16:51

  Klinkt echt onwijs leuk zeg! En die laatste foto van Fenne, smelt! Olivia vindt de knderboerderij ook helemaal top, dus als ze ietsje groter is gaan we zeker eens hier langs 🙂

 • Reply
  Sharmayne
  18 maart, 2014 at 19:34

  Prachtig die foto met dat flesje en die geit!

 • Reply
  Lies
  19 maart, 2014 at 05:47

  Weer ’s tijd genomen je blog(s) te lezen Maai. Wat schrijf je toch vlot en grappig. Heerlijk! Zoen uit El Salvador!!

  • Reply
   MamaMaai
   19 maart, 2014 at 08:44

   Dank je Lies, zit je daar gewoon te internetten…. Kan ik vast een dagje reserveren als je terug bent?

 • Reply
  Doortje Dartel
  19 maart, 2014 at 09:42

  Dit uitje staat al heel lang op mijn lijstje en gewoon nog nooit geweest.
  En nu ik deze prachtige foto’s zie moet ik toch wel gauw een keertje gaan.
  Wordt dus hoog tijd om wat te gaan plannen!

 • Reply
  Maris
  19 maart, 2014 at 18:18

  Leuk. Emily is dol op geiten. Alleen zie ik ons niet zo snel daarheen gaan. Mila heeft echt een HEKEL aan geiten. Ze huilt dan alles bij elkaar. Kinderboerderij vindt ze ook verschrikkelijk!

  • Reply
   Gwen
   19 maart, 2014 at 22:03

   Hahahaha! Die Mila!

   • Reply
    Maris
    22 maart, 2014 at 17:39

    Haha ja dat is me er eentje hoor. Die vindt dieren helemaal niks. Behalve poesjes. En het hondje van mijn zus. De rest hoeft van haar niet.

  Leave a Reply