De kinderen Uitjes

Wat gaan we doen: Een dagje op het water

op het water

Het is vakantie. Bij uitstek de tijd van het jaar om weer eens wat tijd aan familie te besteden. De achterneven waren in de buurt met de boot. Of we langs wilden komen. Dat zou bijna een traditie worden. Eentje die we er met z’n allen graag inhouden. We zien de neven helaas te weinig. Niet zozeer vanwege de afstand, ook al gebruiken we dat meestal wel als excuus, ruim een uur rijden is best te overbruggen, ware het niet dat we er gewoon te weinig tijd voor vrij maken. Heel jammer. De neven en hun kleine nichtje en neefje zijn altijd van af de eerste seconden gelukkig met elkaar. De afgelopen tijd zien ze elkaar wat vaker, heel gezellig.

op het water

En wat is er dan leuker en vooral spannender dan met z’n drietjes de rubber boot te betreden en een stukje te gaan varen. Los van papa en mama. Best spannend als zo’n eigenwijze kleuter met twee eigenwijze jongens het water op drijft. Kind kan nog niet zwemmen. Maar wat kan er nou uiteindelijk gebeuren. Ze kan nat worden verzekerde de ervaren watersport mama mij. En schrikken. Maar we springen er zo achteraan. Zolang ze dat vest aan heeft blijft ze drijven. Ja, juist. Lees je mee opa? Zo kan je ze dus paaien.

op het water

 Ze is in haar element. Zit alleen maar te genieten, wat een dag. Deze glimlach heb ik niet meer van het koppie zien verdwijnen.

op het water

Kleine man vond het wat spannender. Weigert bij het drietal in de boot te stappen. Mama ziet dat ook niet zitten. Met papa een rondje is wel leuk.

op het water

Tijd voor een frisse duik vonden de heren.

op het water

Sommige heren. Sommige anderen verkozen ervoor zich terug te trekken in de kajuit.

op het water

Waaahhhh mijn beauty. Tjees wat kan dat kind spelen. Zo raar om ineens niet meer altijd deel uit te maken van haar leventje. Ze wordt zo groot. Heeft de hele middag onderonsjes met de heren. Ze voelen elkaars humor feilloos aan. Niet voor volwassenen. Oh ik smelt voor mijn waterratjes…. Hartje hartje hartje ♥♥♥

op het water

En hij heeft ook enorm zitten genieten. Net als wij allemaal. Op en top vakantie vieren. Echt een aanrader. Zoek vrienden met een boot. Ga zitten relaxen en genieten. Punt.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Joyce
  26 juli, 2014 at 18:08

  Heerlijke foto’s weer! Vrienden van ons hadden een boot(je) en daar hingen we ook altijd rubber bootjes achter, heerlijk was dat altijd! Maar helaas hebben ze dat bootje moeten verkopen.

  Nu vind ik dat ook niks meer denk ik, in de volle zon. Doe mij maar een terrasje in de schaduw 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   27 juli, 2014 at 20:21

   Wij zaten zelf lekker in de wind in de schaduw, ideaal 🙂

 • Reply
  Petra
  26 juli, 2014 at 20:06

  Oh wat heerlijk! Wij zijn ook gek op het water, en zwemmen. Puur genieten.

 • Reply
  Nicole
  26 juli, 2014 at 22:12

  Oh geweldig zo’n dagje..
  Ik vind t ook heerlijk op het water!

 • Reply
  mamawatdoejenou.nl
  27 juli, 2014 at 10:07

  Wat een stoere meid heb je! En kan me goed voorstellen dat je moet wennen aan die nieuwe stap in haar leven waarbij ze mama niet altijd meer nodig heeft. Moet tegelijkertijd ook prachtig om te zien zijn en je moederhart vergullen met trots.

  • Reply
   MamaMaai
   27 juli, 2014 at 20:21

   Ja absoluut!

  Leave a Reply