De natuur in

Wat gaan we doen? Geocaching

wat gaan we doen geocaching, schatzoeken, buitenspelGeocaching, heb jij er al eens van gehoord? Die term, die zweeft dus al ruim een jaar door mijn kop. Daar moest wat mee. Waarom? Omdat het me tof leek. Echt wat voor ons. Maar ja. Zoals dat gaat met nieuwe dingen uitproberen, die belanden nog wel eens op de eindeloze willen we ooit eens gaan doen hoop. Tot deze vakantie dus. En geocaching it iss.

Ik installeerde de geocaching app op mijn telefoon

Stap 1 was gemaakt. Vanaf dat moment kon ik gaan proberen de man te overtuigen van mijn nieuwste ingeving. Ja maar, ja maar, ja maar… toe dan, is toch leuk. Beetje wandelen, beetje fietsen, beetje schat zoeken hier en daar? Het kan overal. In de hele wereld joh.

Nou vooruit, de aanhang liet zich soort van overtuigen. Terwijl man stil zwijgend (nee hoor, ik volg toch gewoon) de croozer voortschoof, probeerde ik de kinderen aan mijn kant te winnen. Ja tuurlijk schatje, mag jij al wandelend mijn rib uit mijn lijf in de vorm van splinternieuwe foon in jouw kleine vijfjarige knuistjes houden terwijl je geen idee hebt waar je je pootjes neerstapt terwijl je oogjes gefixeerd de gps in de gaten houden. Gaan we nog goed?

We gaan een schat zoeken jongens!

Melle, we gaan een schat zoeken. Een echte he. Misschien wel speelgoed, of goud, of juwelen, of een medaille he. Uhh, nee mop, een briefje misschien, waar we onze namen op mogen krabbelen. Of misschien een prulletje wat we mogen ruilen. Mogen we dat hebben dan? Nou… nee.

En toen waren we eindelijk op de eerste plek van bestemming en dropen we na een uur zoeken weer af. Ik houd het op veel te veel brandnetels. Iedereen teleurgesteld. Was dit leuk?

Poging twee. Aangezien Merijn nog al grote fan is van met het hele gezin een fiets ommetje maken, bedacht ik me dat ik van de gelegenheid gebruik kon maken nog eens te bekijken of er wat te cashen viel. Wederom na lang lang zoeken niks noppes nada. Wacht, ik check even de activiteit. Al maanden niks geregistreerd, misschien weggehaald. Ja hallo.

Weet je wat, omdat we zo enthousiast zijn *kuch*, laten we het een maandje proberen. Betalen we een euri of zes, dan zal het vast beter gaan. Maar jawel mensen, we zijn hooked. Het is echt leuk.

Waarom?

Omdat dit echt veel leuker is dan Pokemon go, nee echt.

geocaching

Omdat we nu een fiets doel hebben. Behalve pokeballs verzamelen. Fietsen is best fijn hoor maar met een activiteit tussen door veel leuker. En fietsen is gezond. Ik noem het maar even. Bovendien lekker buiten. Whojoo, we zijn zelfs al een paar keer met de drup van start gegaan, we zijn niet meer tegen te houden.

We ontdekken plekjes. Echt, ik ben de afgelopen week op plekken geweest waarvan ik werkelijk nooit in mijn botte harses zou halen daar rond te gaan neuzen. Onder een brug ofzo. Nee echt, heel spannend en leuk.

We doen een poging de kindjes een beetje wegwijs te maken met een kompas en kaartlezen. Jaaa, ze zijn nog een tikkeltje te jong maar who cares?

Ik overwin ook angsten. Ik heb iets met kruipsel. Echt, mijn hart raakt er oververmoeid van. Maar langzaam maar zeker waag ik mij gewoon met mijn converse gympies en blote enkels door het hoge gras. Verschuif ik met blote handen (iewks) takken en blaadjes en kruip dus op mijn knieen onder een brug.

En, het kan dus gewoon even overal.

Laatst na het midgetgolfen in de Lage Vuursche bijvoorbeeld. Wacht ik check nog even of hier wat te vinden is. Jep.

Wat we overigens nog niet hebben gedaan maar wel net zo tof lijkt, een mysterie oplossen om je cash te vinden. Of een puzzel oplossen om nieuwe coordinaten te verkrijgen voor een andere vindplaats. Daarmee loop je dus een route. Ziet u, mogelijkheden zat. *Je zou bijna denken dat ik commissie kreeg voor elk nieuw lid of niet, I wish…*

Het kan trouwens ook met de auto he, mocht je geen zin hebben in zoveel bewegen. En er is dus een gratis versie maar dan hoop ik dat jullie wat meer succes hebben dan wij. Of wellicht lag het aan onze onervarenheid, makkelijke vindplaatsen zijn heus makkelijk als je een idee hebt waar je dus naar zoekt. Oh en bekijk vooraf even of je er überhaupt bij kan. Bij ons in de omgeving zitten er heel veel die alleen te bereiken zijn per boot. Joe, dat kan dus ook 😉

Nou goed, wij zijn nog altijd niet zat van onze nieuwe app. Wat jullie? Kende je dit al? Iets voor jullie?

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Priscilla
  11 augustus, 2016 at 12:32

  Van de week nog gedaan maar ik ben hier zoo slecht in! Twee uur gezocht naar meerdere caches bij ons in de buurt en niks gevonden. In de logboeken zie ik dan staan “direct gevonden, hint niet nodig” hahaha

  • Reply
   MamaMaai
   11 augustus, 2016 at 15:11

   Oh ja, dat had ik de eerste papa keren dus ook. Het lukte maar niet. Maar nu weet ik dat je echt stokken moet op tillen en putjes moet open maken 😉 Gaat ineens wat beter…

 • Reply
  Kim
  11 augustus, 2016 at 12:53

  Ik ben sinds kort ook helemaal fan. Zo leuk! 🙂

 • Reply
  Judith
  12 augustus, 2016 at 12:08

  Wij hebben het een paar jaar geleden fanatiek gedaan, nou ja onze (toen) bijna-pubers hadden het zelf uitgevonden. We hebben zo een paar stadjes op een hele andere manier kunnen bekijken, je komt op plekken waar je anders niet komt en al helemaal niet met jongens van een jaar of 12 😉 We gaan het de komende weken maar weer eens proberen, misschien dat de pubers en hun zusjes het nu nog leuk vinden.

  • Reply
   MamaMaai
   12 augustus, 2016 at 19:18

   Ik begreep wel dat de app veranderd is en dat de vorige echt beter was, dus hopen op dat er nog wat aan gewerkt wordt

 • Reply
  Meryll
  12 augustus, 2016 at 14:51

  Wat is het doel dan van dat alles? Vind je dan ook echt dingen? Hier zijn man en dochter druk met Pokemon, ik moet er niks van hebben maar dat is misschien omdat ik bang ben dat ik het ook leuk vind. En tja.. dan moet die hobby in de wachtrij want weinig tijd en zoveel dingen die ik graag doe, dat ik nooit kan kiezen.

  • Reply
   MamaMaai
   12 augustus, 2016 at 19:21

   Hier man ook druk met pokemon. Ik heb het geprobeerd en ja leuk maar vond dat ik teveel met telefoon bezig was. Doel van geocaching is een cach te vinden. Dat kan alleen een boekje zijn waar je je naam opschrijft en hem dan terug legt, een prulletje wat je dan weer in een andere cach terug legt, of eentje omruilt of coordinaten die je naar een nieuwe lokatie brengen. Het leuke is dat je op plekken komt die je zelf niet zo snel zou ontdekken. En je kan het dus overal doen. Ben je ergens op een uitje/ bij familie lid dan kijk je snel even. Altijd wel iets in de buurt.

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  14 augustus, 2016 at 20:01

  Ik ken het helemaal niet, maar dit klinkt wel heel leuk! Ik ga het eens uitzoeken!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 augustus, 2016 at 09:31

  Ik vind dit ook geweldig, en heb het een keer mijn jongste zoon gedaan. Wat een uitvinding! En je bent nog verantwoord buiten ook : )

 • Reply
  Karen
  19 augustus, 2016 at 09:34

  Ik ken veel mensen die dit doen, maar doe het zelf niet. Het lijkt me wel een leuke bezigheid trouwens. Leuk dat je het met de kids kunt doen!

  • Reply
   MamaMaai
   19 augustus, 2016 at 11:27

   Bij jullie in de omgeving zal het juist nog wel leuker zijn denk ik 🙂

  Leave a Reply