uitjes gezin, koningssloep, scheepvaartmuseum

Wat gaan we doen; het Scheepvaartmuseum

uitjes gezin, koningssloep, scheepvaartmuseum Elk jaar opnieuw twijfelen we of we een museumjaarkaart gaan aanschaffen en elk jaar stellen we het weer een jaartje uit. Nahh, laten we nog een jaartje wachten, dan zijn ze net wat ouder en hebben we er meer plezier van. Ik denk dat het komt omdat ik een best nog wat stoffig beeld van musea heb. Misschien niet de beste herinneringen van mij als kind. Sorry mam.

uitje gezin, museum amsterdam

Op stap naar het Scheepsvaartmuseum

Maar ik kreeg een uitnodiging van het Scheepvaartmuseum om als cityblogger (jehh, hoe klinkt dat?) langs te komen met mijn gezin. Daar zeg ik dan natuurlijk geen nee tegen. Eerlijk? Ik had er zelf heel veel zin in maar stiekem niet gedacht dat het voor onze kindjes al wat zou zijn. Zoals ik zei, net wat te jong.

uitje gezin, museum amsterdamuitje gezin, museumIk kreeg vier kaartjes toegestuurd en had er maar drie nodig want Melle en Siem zijn gratis. Ik vroeg dus opa mee als fotograaf, lekker makkelijk als ik met een kind op mijn buik loop.

Nah goed, niks stoffig dus. Hartstikke leuk juist. uitje gezin, museum amsterdamEr wordt tegenwoordig blijkbaar van alles aan gedaan om onze spruiten warm te laten draaien voor onze geschiedenis. Ik vind dat een goede zaak. In het scheepvaartmuseum worden ze door een groot spel het leven op zee bijgebracht. Melle heeft zich er uitstekend mee vermaakt en stiekem kon ik eens even kijken hoe erbarmelijk het met mijn kennis gesteld was. Daar ga ik geen uitspraken over doen. Beide hebben in ieder geval een diploma in de mail.

Niks stoffigs, hartstikke leuk juist

uitje gezin, museum amsterdam

uitje gezin, museum amsterdam

Herinneringen maken

Vroeger heb ik de opbouw van de Batavia helemaal mee gekregen. Super tof om op zo’n oud schip rond te banjeren. We moeten daar nog eens nieuwe herinneringen maken met de kinderen. Maar zij kunnen deze alvast in hun zakken steken. Ik weet zeker dat we hier van Melle nog tijden wat van gaan horen. Helemaal zijn ding natuurlijk dit.

uitje gezin, museum amsterdam

Mijn beeld van musea is bij deze opgepoetst en die jaar kaart gaat er komen. Waar moeten we dan zijn mensen? Wat zijn de leukste musea met jonge kindjes?

Lees ook: Wat gaan we doen? De Kemphaan

En jullie hup hup herinneringen maken in het Scheepvaartmuseum want dat is een dikke topper!


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Wat gaan we doen; het Scheepvaartmuseum”

 1. Judith avatar
  Judith

  Dat ziet er leuk uit, misschien toch eens heen gaan met onze kinderen. Aanraders met de kinderen vinden wij het Marinemuseum in Den Helder, Nemo en vanaf een jaar of 7/8 het Museum voor beeld en geluid in Hilversum en Het Rijksmuseum. Het spoorwegmuseum staat ook hoog op mijn lijstje maar de pubers in ons gezin lijkt dat maar niks helaas.

 2. Sabine avatar

  Superleuk museum is dat inderdaad! En ja die kaart gaat zeker van pas komen hoor! Er zijn zulke leuke musea in Nederland, ook juist voor kinderen! En vaak is alles zo duur, dat je het er met de museumjaarkaart al snel eruit hebt! 😀

 3. liselotte avatar

  Ik dacht eigenlijk ook dat het voor wat oudere kindjes leuk was, maar ik heb het helemaal mis dus!! Volgende vakantie maar eens! Fijn dat jullie een leuk dagje hebben gehad en fotograaf heeft het goed gedaan zeg ?

 4. mimsemams avatar

  Wij hebben gisteren het kinderboeken museum in Den Haag gedaan. Zit pal naast Centraal Station en per trein was ook de reis een feestje.
  Alleen peuter en kleuter waren mee. Die vonden het geweldig!
  Doe-tentoonstelling van Kikker was leuk. Route door dieren ABC was erg leuk. De verhalenverteller vond ik zelf niet zo geweldig, maar die was er ook niet altijd. Er is ook een 6+ route met een horloge ofzo. Maar dat was voor ons nog niks.
  Je kunt er ook voorlezen uit alle boeken die overal staan. Aanrader, dit museum.
  Kun je eventueel combineren met Mauritshuis (kinderen altijd gratis). Wij hadden vooraf prentenboeken over de schilderijen gehaald (Maurits Muis). Ik gok dat Lavinia de eerste was die met 2 jaar laaiend enthousiast op zoek ging naar de Stier en het Meisje met de parel:-)

  Naturalis vonden ze alle drie leuk. Piak gaat later Freek Vonk opvolgen en dan moet je hier beslist gaan kijken!

  Museum Speelklok is redelijk leuk. Je moet met een rondleiding mee langs de draaiorgels en dan is het handig als ze een zeer gehoorzame bui hebben…

  Het grootste voordeel van een museumkaart is dat je musea ook gewoon kunt ‘proberen’. Als het stom is, ga je na een halfuurtje weer weg, zonder dat het zonde van je geld is. Wij hebben hem in juli gekocht en zijn al uit de kosten.
  Voor een paar euro heb je een kinder ov-chipkaart op naam. Kunnen ze gratis met de trein mee!

  1. MamaMaai avatar

   Dank je wel voor je uitgebreide antwoord. Heb ik echt wat aan. Kinderboeken museum lijkt me heel tof maar wel erg ver weg 🙂

 5. anouk avatar
  anouk

  Museon! Muiderslot vinden ze hier zo voor herhaling vatbaaet dat wij het niet meer kunnen zien, openlucht museum Enkhuizen, spoorweg is leuk maar vaak zo druk waardoor wij niet heel enthousiast zijn, onze kinderen vinden natuurmuseum Tilburg leuk maar voor jullie erg ver, aviodrome, daf museum, scheepvaart museum in Rotterdam is echt heel anders dan Amsterdam ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *