Wat gaan we doen: Natuurpark Lelystad

Het is allemaal een beetje teveel, we zijn op en toe aan vakantie, het beloofde de laatste mooie dag van het jaar te worden, wat overigens zeer zeker niet gelogen was, en we moesten er heel erg nodig even uit met z’n allen. Even iets leuks doen alleen met ons viertjes zonder andere mensen om ons heen. Even relaxen. Wat is dat af en toe ontzettend hard nodig. Even een frisse neus halen en uitrazen. En dan was het ook nog dierendag. Wat doe je dan? We verkasten ons richting het natuurpark Lelystad. Buitenlucht, zon en beestjes kijken. Perfecte combinatie!
natuurpark lelystad
Op ons dooie akkertje, geen haast. Her en der even uitrusten en nootjes verzamelen. Genieten van het mooie uitzicht en weer een als van ouds een beetje aanrommelen met de camera. Doe mij maar meer van dat soort dagen.
natuurpark lelystad
Natuurpark lelystad
Zijn dat elanden papa? Kleine man blijkt er oog voor te hebben. Genen van zijn papa wat betreft herkennen van beesten. Genen van mama als het op beesten zoeken aankomt. Vlak voor ons neus doemde deze beesten op. Relaxen in het zonnetje, geef ze eens ongelijk.
natuurpark lelystad
natuurpark lelystad
Zo nu en dan kwamen we een handje mensen tegen, verder leek het alsof we even alleen op een mooi stukje wereld waren. Kwestie van vooral niet achter de kudde aanlopen. Ging de meute links, dan wij rechts. Fijn als je het park dan ook al een beetje kent.
Natuurpark lelystad
En hier hadden we natuurlijk op gehoopt. Kleine zwijntjes. Wat een leuke beestjes. Net kleine Pumbaatjes. Je zou ze zo oppakken en plat knuffelen.
natuurpark lelystad
Toch maar niet. Papa en mama achterin waren heus ook zeer schattig maar wat minder knuffelbaar. In plaats daar van nootjes voor ze zoeken en naar ze toe gooien. Smullen maar.
Natuurpark lelystad
Uiteraard zagen we ook nog de otters. En reigers. En een hele hoop vogels. En liefst hadden we nog een kopje thee met een gebakje gehad aan het eind maar toen bleken we ineens toch niet meer de enige op dit mooie plekje aarde op die laatste prachtige dag. Maar voor wie eens in de buurt is, een aanrader. Zet op je lijstje.


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “Wat gaan we doen: Natuurpark Lelystad”

  1. Doortje Dartel avatar

    Wat heerlijk genieten in zo’n mooi park!!

  2. Vlijtig Liesje avatar

    Die eerste foto zou ik serieus in lijsten! Echt prachtig!!!

  3. wilma avatar

    Wat een prachtige foto’s. Heerlijk om de natuur in te gaan en dan ook nog die dieren tegen te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *