Uitjes

Wat gaan we doen; Wildlands Adventure Zoo Emmen

wildlands adventure zoo Emmen, dierentuin, Drenthe, dagje weg met kinderen, uitjesJe moet wat als je een midweekje Drenthe hebt gepland en het weer niet helemaal meewerkt. Ik roep altijd keihard dat het me nooit wat kan schelen, het regent tenslotte nooit de hele dag. Wrong. Na het rondkijken wat er allemaal te doen was in de buurt, besloten we dat Wildlands Adventure Zoo Emmen een hele goede optie ging worden. Al eerder geweest, een paar jaar terug, maar sindsdien helemaal vernieuwd. Een beetje navragen in de omgeving vertelde ons dat het zeer zeker de moeite waard was een bezoekje te brengen, alleen dat weer he…

Tja dat weer. Maar je moet wat. Drie kindjes vier dagen lang opsluiten in een huisje op een park omdat het een ‘beetje’ regent en waait is niet te doen dus we namen de gok. Als ik had geweten wat ik nu weet stond het park al tijden op mijn to do list, we zetten vast een vinkje. Check!

Uitje naar de dierentuin

wildlands adventure zoo Emmen, dagje uit, dierentuin, dagje weg, wildlands adventure zoo Emmen, dagje uit Drenthe, dagje weg met kinderen, dierentuin wildlands adventure Zoo Emmen, dierentuin, Dagje weg kinderen, uitjeDierentuinen hebben voor mij nog altijd een beetje een nare smaak. Van die enorm prachtige grote beesten in van die veel te kleine hokjes, zich doodvervelen, het heen en weer hebben langs een hek, als eenzame grijze knot weggestopt op een oude bedompte zaal. Ik was altijd al snel van slag als ik dat zag maar na onze reis naar Afrika waar we al die prachtige dieren in hun normale leefterrein zagen helemaal. Het is gewoon raar. Het is goed om te zien dat dat aan het veranderen is. Meer ruimte, minder beesten. Tegenwoordig zie je veel meer ruimere vlaktes waar dieren door elkaar gemixt worden. Educatief ook veel beter lijkt me. Echt zo fijn die ontwikkelingen op dit vlak.

Maar goed, ik kreeg nou eenmaal een zootje kinderen die net als hun biologen pa (en ma ook wel) grote interesse hebben in dat wat ademt en leeft en soms wil je gewoon laten zien hoe groot en indrukwekkend een olifant nou echt is. Dilemmaatje. Liefst nam ik ze mee op een safaritripje in Afrika maar ja, de centjes he.

wild lands adventure zoo Emmen, dierentuin, dagje weg met kinderen, uitjes, dierentuin

Avonturenpark Wildlands Emmen

Goed, de dierentuin dus. En ik werd blij verrast. Heel mooi aangelegd, lekker ruim. Drie thema’s: Jungola, Nortica, Serenga.

Ik geloof dat ik rustig kan zeggen dat deze de mooiste is tot nu toe. Wat zeer zeker ook helpt is dat het allemaal wat interactiever was. Met een grote truck door de stromende regen tussen de zebra’s, herten, kamelen en struisvogels heen rijden is natuurlijk ook een avontuur en ik moet er stiekem een beetje om lachen want we hebben zoveel van dat soort safari’s in het echt gedaan maar de kinderen vonden het heerlijk. Überhaupt even een dakje boven ons hoofd maar echt, het ritje vonden ze ook tof en best een beetje spannend. Net zoals de boottocht over de Rimbula rivier. Het voordeel van niet heel vaak een dierentuin bezoeken is dat mijn eigen drie apen hun ogen uit kijken.

wildlands adventure zoo Emmen, Drenthe, dagje uit, dagje weg met kinderen, DierentuinMet een beetje zon had het park er wellicht nog veel mooier uit gezien dan het nu al deed. Zon doet tenslotte alles goed. Een drankje en een hapje op het terras ook wel natuurlijk. Maar zelfs zonder zon hadden we echt een op en top fijne dag. Zo’n dag regen in zo’n mooie dierentuin heeft toch ook wel een aantal dikke voordelen. Wat dacht je van:

 • De beste reden voor warme chocomel met appeltaart. Of slagroom, wat je wil natuurlijk 😉
 • Gewoon kunnen lopen waar je wil, scheelt zo ontzettend veel in een beter humeur. Voor mij in ieder geval, ik kan echt heel erg humeurig worden als ik te veel mensen om me heen heb, het ergens heel erg druk is of als mensen gewoon voor mijn gevoel ontzettend in de weg lopen. Dat is nog wel eens door al die gave aangelegde paatjes. Niet mijn ding. Maar met zo’n dag regen…. Geen andere bezoekers die je ergerlijk voor je voeten lopen, kinderwagens die verschrikkelijk irritant fout geparkeerd staan, ik zeg top.
 • In je eentje lunchen bij de giraffen, je ook eens een keer niet druk maken of je schorem zich wel een beetje gedraagt en niet hun poffertjes in de schoot van de buurvrouw werpen want die zit er niet en als ze slurpen met drinken kijk je voor een keertje gewoon de andere kant op. Hartstikke relaxed.
 • Geen gedraai voor die goede foto want he, er staat toch niemand per ongeluk in je beeld. Een foto van een olifant zonder dertig achterhoofden is toch veel specialer. Alleen uhh… wat grijze lucht en verlepte kindertjes maar he…
 • Lori’s die nog niet ramvol gevoerd zijn door al die honderden kindjes die per ongeluk wel eerst de juiste route hadden genomen en dus graag op je hoofd komen zitten om in je oren te krassen. En bovendien een bakje voer leegslurpen zodat jij braaf je topfoto van de dag kunt maken 😉
 • En geen rijen bij de topattracties. Als we hadden gewild hadden we de hele dag van boot naar truck kunnen lopen want er was toch bekant niemand, maar de rest van het park riep.

wildlands adventure zoo Emmen, dierentuin, Drenthe, dagje uit, dagje weg met kinderen

Binnen gedeelte voor lunch met speelgelegenheid

Behalve de touwbruggen. Wonderbaarlijk was het daar wel soort van druk maar dat was natuurlijk binnen en hartstikke logisch, daar gaat iedereen zich zitten verzamelen voor die druppels natuurlijk. Omdat het tijdens de lunch wat harder dan een beetje regende en alle papa’s en mama’s hun kind dropten tussen de boomtoppen ontstond daar wel file omdat er kindertjes waren die het nog best spannend vonden *die van mij ahum* en voetje voor voetje doorschuifelden. Ik wil niet weten hoe het er daar aan toe gaat op een gewoon bevolkte of drukke dierentuindag.

wildlands adventure zoo Emmen, dierentuin, dagje uit, Drenthe, dagje weg met kinderenWildlands adventure Zoo Emmen, dagje uit Drenthe, dagje weg met kinderen, uitjes, dierentuinAls we hadden gewild hadden we nog zelfs wel langer kunnen vertoeven, we hadden graag nog een show gezien of toptractie drie in Nortica meegemaakt maar, soms moet je je zegeningen tellen. Als kleine beentjes na vier uur struinen, klimmen, klauteren moe beginnen te worden en de lipjes wat strakker komen te staan, denk ik dat we het goed hebben gedaan. Ondanks de kletsnatte jassen hebben we ons top vermaakt. De leukste dag van de vakantie die überhaupt al leuk was, aldus ons kroost en een hele mooie herinnering rijker.

Mochten we nog eens in de buurt zijn, komen we zonder twijfelen weer eens buurten. En anders rijden we er vast een keertje voor om. Echt een dikke aanrader dus. Zet hem op je to do list –> Wildlands Emmen <–

Gerelateerd:

Vind je het leuk Mamamaai te blijven volgen? Dat kan via de facebookpagina of op instagram. Ik ben ook actief op pinterest waar ik alle toffe uitjes in Nederland met kinderen verzamel. 

*Deze post bevat een affiliate link die verwijst naar een website. Bestel je iets via die site krijg ik daar een kleine vergoeding voor, jij betaald daar niks extra’s voor.

wildlands adventure zoo Emmen, dagje weg Drenthe, dagje uit kinderen, dierentuin

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Dina
  26 februari, 2017 at 17:07

  Het is al 8 jaar geleden dat ik voor het laatst in het dierenpark in Emmen ben geweest en ben eigenlijk best wel benieuwd hoe het nu is geworden.

  • Reply
   MamaMaai
   27 februari, 2017 at 08:05

   Als jouw mannetje straks wat groter is, echt de moeite waard hoor 🙂

 • Reply
  Kim
  26 februari, 2017 at 22:27

  Leuk! Wij waren er vandaag, ondanks de regen was het druk!

  • Reply
   MamaMaai
   27 februari, 2017 at 08:04

   Oh grappig, moet je kijken wat een verschil dan he… Bij ons was het wel die dag dat er stom voorspeld was, misschien maakt dat uit 😉 Vond je het wel leuk?

 • Reply
  Kim
  27 februari, 2017 at 19:51

  Haha, die dag wilden wij ook gaan, maar zijn we thuis gebleven vanwege de storm 😉 Wij vonden het ook echt heel leuk! Wel veel minder gezien dan jullie (met alleen een bijna 3-jarige, die bijvoorbeeld een kapotte paraplu in een prullenbak óók heel interessant vindt), maar dat geeft niet.

 • Leave a Reply