De kinderen

Wat zeiden ze nu weer #21

peuter kleuter praat, prietpraat, kinderpraatjesKen je dat gevoel, je kind heeft weer eens wat gezegd en je piste bijna in je broek van het lachen. Maar ze plannen dat verkeerd. Altijd zit ik in de auto, op de fiets, onder de douche, weet ik waar waar ik niet direct al die ongein kan noteren. Dan komt man thuis en wil ik dat met hem delen. Het gevoel zit er nog maar ik ben de precieze peuterkleuterformulering kwijt, de grap is weg. Dat zit dan rustig een lange dag in mijn hoofd want ik moet en zal hem onthouden. Niet dus.

Deze heb ik de afgelopen tijd kunnen redden. Mijn persoonlijk favo kinderpraatjes rubriekje.

Wat zeiden ze nu weer?

Fenne

 • We zijn in de Naarden Vesting en daar hangt uiteraard een vlag. Mooi rood wit blauw. “Kijk, de vlag van Almere, mam”

Melle

 • Fenne: Melle kom je ook hier spelen
  Melle: Nee Fenne, ik heb mijn blote buikje nog aan
 • Bijna goed…
  Papa: Wat groeit hier op het land?
  Melle: Riet
  Papa: Nee, geen riet
  Melle: Oh… Brood
 • ‘Mam, deze korstjes van dit brood, als de pitjes eraf zijn, vind ik lekker. Knaagbaar.’
 • Net gezwommen met z’n allen en sta met de jongens in een hokje. Papa helpt Fenne en ik help Siem. Melle droogt zich zelf af en kleed zich aan EN is als eerste klaar ?
  Melle: mam, pap is zo serieus.
  Ik: oh ja, waarom dan?
  Melle: omdat hij ons altijd helpt met aankleden.
  Ik: oké en wat ben ik dan?
  Melle: jij bent gewoon slim
 • Op de radio: ‘de beste vakmannen vind je bij bladiebladiebla’
  Melle: ‘Oh mam, hij zei fuckmannen’

Siem

 • Eerlijke kinderen is heel fijn natuurlijk. Soms. Begin te zingen in de auto: ‘Mama, doe maar niet’
 • ik: ‘Hey, hou daar eens mee op, Siem de plaaggeest’
  hij: ‘Ik ben niet een plaagteef’
 • De peuter: ‘Ik wil koude melk.’
  Ik: ‘mag ik een glaasje melk’
  De peuter: ‘ja’
  Ik: ‘nee, je moet zeggen, mag ik een glaasje melk’
  De peuter: ‘ja, dat mag, ga maar dat doen’
 • Kijk, dat scheelt mij weer 😉 ‘Mam, ik liet een broertje. En een scheetje ook.’

Ik weet dat mijn moeder ergens in mijn fotoboeken nog een lijstje van ons van vroeger heeft liggen en dat is zo leuk om terug te lezen. Een terugblikje naar week 17, week 12, week 5 omdat het zo leuk is.

Vertel, wat hadden jullie kleintjes allemaal voor grappige kinderpraatjes? Je mag ze achterlaten in de comments, vind ik super leuk om te lezen. Of deel je link mocht je ze verzamelen in een stukje 🙂 Kom ik even kijken.

Volg je me al via mijn facebookpagina? Daar deel ik regelmatig gekke uitspraken, opvoedstruggles en leuke foto’s van mijn kinderen.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply