De kinderen

Wat zeiden ze nu weer? #8

peuter kleuter praatjesJa echt, mijn kinderen zijn nog steeds net zo grappig als ze altijd waren maar ik vergeet zo vaak die hilarische uitspraken op te schrijven en ik kan mezelf er wel voor tegen mijn kop slaan. Hoe vaak gebeurd het niet dat ik man vraag ’s avonds ‘wat zei hij nou, nee wat was het nou precies, nee zo was het niet, nee die andere, deze had ik al.’ Om me vervolgens te beseffen dat het echt al veel te ver weg is gezakt. Een misser, jammer maar helaas.

En toen vond ik er ineens een paar in mijn telefoon. Wat moest ik toch zonder dat ding. Ik was ze al vergeten en piste half in mijn broek (afterbirth dingetje) bij het terug lezen terwijl man zijn wenkbrauw optrok. Zo’n ‘je moest er bij zijn situatie’ denk ik maar ik noteer ze toch nog eens. Al is het voor later om ze eens onder de neus te drukken als ze gaan trouwen bijvoorbeeld.

Melle:

 • Mama kijk je buik. Wat is daar mee? Je hebt te veel taart gegeten. Is bol
 • Hihi, een tafelscheet
 • Ik: Melle, ik heb geen zin om alles drie keer te moeten zeggen.
  Hij: maar mam, wat dacht je van vijf dan?
 • Bestudeerd mijn gezicht. Nu ga ik even kijken naar de streepjes en pokjes die je bij mij ziet.
 • Mama, 1 en 2 is twaalf toch?
 • Melle: Hoe heet jouw juf papa?
  Fenne: nee, papa is zelf meester.
  Melle: oh, dan moet je altijd naar jezelf luisteren.
 • Heeft gepoept en is klaar. Mama, kom je naar mijn wcparty?
 • Net de kerststal opgezet: Mam, nu ga ik even met Hans en grietje spelen
 • Dit eten kunnen we met onze mond helemaal opruimen hè?
 • Mam, de auto ging ribbelen (over hobbels rijden)
 • Mam, als de lucht mijn keel uit schiet kan ik weer ademen
 • Mam, wil jij mijn nageltjes schillen, ze zijn te scherp

Fenne:

 • Fenne: Ik wil groot zijn.
  Ik: Nee, mama wil juist dat jullie nog een beetje klein blijven.
  Fenne: Oh ja, want als we al groot zijn, slaan we allemaal leuke dingen over.
 • Na zwemmen: maar mam, ik deed de schoolcrawl.
 • Mama, kun jij dit tillen, ik krijg lappen armen.

Hadden jullie clowntjes nog hilarische uitspraken?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  love4pink
  20 december, 2015 at 09:32

  Haha heel grappig! Vooral om Melle’s wcparty en Hans en Grietje moest ik erg lachen!

 • Reply
  emmel
  20 december, 2015 at 11:10

  Nageltjes schillen :-)))))

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 december, 2015 at 13:32

  Jewel, maar ik kan ze helaas niet meer goed herinneren… Dat komt er van als je het niet meteen opschrijft.

 • Reply
  Sheila
  29 december, 2015 at 09:09

  Ooooh, ik lig in een deuk, Mijn zoontje praat nog niet, dus ik heb nog niets. Wel hadden we vroeger een pleegkind elke zomer. Ze kwam uit Londen en had de meest hilarische uitspraken. Ze mocht nooit cola, zei ze. Ze was namelijk ontzettend druk en dan zei zei: “I am not allowed to drink coke, it makes me hyper.” De rest heb ik wel genoteerd, maar weet ik zo niet uit mijn hoofd.

 • Leave a Reply