Maai eet

Weekmenu voor drukke moeders #1

weekmenu voor drukke moeders, wat eten we vandaag, kindsroef menuIk gok dat mijn kinderen vrij gemiddeld zijn dus zal dit vast voor meer mama’s gelden. Ze beginnen al te te checken wat we eten als ze de school uit komen rennen. Zo’n beetje na de vraag mag ik zo een snoepje. Mam, wat eten we? Jakkes maar dat lust ik niet. Maar we hebben dit nog nooit gegeten. Maar toch lust ik het niet. Vies. Bah. Ik eet het niet. Doei.

Goede eet ideeën komen altijd van papa. Papa weet wat lekker is en wat de kinderen maar al te graag naar binnen werken, papa kan met dat soort voer prima uit de voeten. Maar moet er iets fatsoenlijks uit het regenboogpalet op tafel worden getoverd, dan ineens wijst iedereen naar mama. Mama is er voor om te zorgen dat de kinderen voldoende vitamine naar binnen werken en een beetje gezond blijven. Dus stelt mama de menu’s samen die nog wel eens de nodige ‘ik haat je en ik eet gewoon helemaal nooit meer’ uitlokken.

De wat eten we vandaag vraag hangt zo af en toe mijn keel uit want wat de piep eten we nu in hemelsnaam vandaag en morgen weer en hoe zorg ik ervoor dat ze EN een beetje gezellig blijven aan tafel EN voldoende gekleurde viezigheid naar binnen werken EN het zwemles, speeldate, we hebben weinig tijd proef is. Ik vind het een uitdaging hoor. Ik vraag nogal eens om me heen, wat eten jullie eigenlijk. En als ik het niet vraag, blijk ik die vraag ook nog al eens terug te krijgen. En wat voor jou heel normaal is, is voor mij een hele waardevolle toevoeging, dus wie weet ook andersom. Dus ik dacht, ik deel eens een weekmenu van wat er deze week bij ons op tafel verschijnt.

Een ‘weekmenu voor drukke moeders’ dus:

Maandag – Andijviestamppot 

Normaal gesproken zijn ze hier niet direct te porren voor ‘door-elkaar-voer’ maar gek genoeg is stamppot de ultieme favoriet bij alledrie de kids. Iets waar we dankbaar gebruik van maken als het weekend druk druk was en het gezond en fatsoenlijk eten er weer eens bij in schoot. Andijviestamppot met een (vega)burger , jus en appelmoes rocks!

Dinsdag – Bloemkool worst en oven aardappeltjes

Uhm, ik zei niet dat elk menu door elk kind gegeten werd maar zeker wel krijgt in ieder geval 1 van de drie zijn portie vitamines binnen. We hebben tegenwoordig een airfryer. Ik ben nog aan het experimenteren maar kan alvast mededelen dat bloemkool in roosjes, met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout peper en een beetje olie een geniale vondst is. Aardappeltjes uit de oven, vega en voor de liefhebben bio worstjes erbij.

Woensdag – Tostie

Zwemdag dus altijd pas laat thuis en dood vermoeiend kroost. We eten makkelijk. Tosties vandaag.

Donderdag – Spagetti rode saus:

Mama moet vroeg weg dag. Spaghetti, rode saus, vegetarische wokblokjes, uitje, knoflook. Wat er bij ons wellicht op neer komt dat de kinderen spaghetti met kaas eten en een paar happen rode saus met brokken (vega blokjes) naar leeftijd want nieuw, wat heeft mama er nu weer proberen in te verstoppen. Jakkes dat zijn toch geen uien he? En om het geheel nog wat extra kleur te geven zet ik er een bak komkommersalade naast, aanvallen… Of snoep tamaatjes, of paprika….

Vrijdag – kiesdag

Eind van de week en zwemdag dus wederom laat en moe dus we doen makkelijk. De kids kiezen dus waarschijnlijk patat, pannenkoeken of pizza.

nog meer inspiratie nodig? Weekmenu 2

Oke, help me out. Wat eten jullie vandaag? Wat zijn jullie altijd goed scorende lekker snel op tafel en iedereen lust het ideeën? En, hebben jullie een airfryer? Need tips. Spam ze in de comments 🙂

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  MultiVroon
  8 maart, 2017 at 14:15

  Als makkelijk en toch okee tellen wij ook t buurtrestaurant waar ze veel dn lekkere boontjes serveren.

  Verder maak ik bolognese met veel groente slow cooking in de oven (zie blog), idem Pasta Saus met gehakt of vega met deels grote stukken groenten deels gepureerd. En dan in porties invriezen.

  Ook favorieten zijn paella, risotto, nasi/bami. Juist wel alles door elkaar. Als ze er zelf nog wat kaas/pindasaus/uitjes/ketjap op mag doen is het al snel okee.

  En na jarenlange training moet ik zeggen dat ze echt goed groenten eet. Bloemkool, wortel, paprika, komkommer, boontjes, snijbonen, broccoli, gaat er goed in.

  In puree kun je ook wat verstoppen: knolselderij, pastinaak, zoete aardappel, … (pureren). In stamppot doe ik ook vaak ui (gebakken).

 • Reply
  Sanderijn
  8 maart, 2017 at 19:59

  Behalve boerenkool- en andijviestamppot moet het hier vooral niet door elkaar zitten. Dus wij eten vrij ouderwets AVG, waarbij de aardappels ook regelmatig rijst of couscous (wordt niet bijster gewaardeerd maar wel heel snel klaar!) is. Vooral boerenkoolstamppot maken wij graag in veelvoud zodat we de dag erna nog een keer hebben. Heel relaxt als het een drukke dag is. Niet opbakken oid maar in de over met wat beschuit en geraspte kaas erover opwarmen, dan blijft het lekker. Wel op tijd in de oven zetten, het duurt even voor het goed warm is. Verder heb ik voor de AVG dagen veel verse groenten in huis, maar ook pakken diepvries voor de snel klaar dagen.
  En nog een kleine tip van hier: snijbonen werden niet gegeten tot we ze zelf lieten knippen in grove stukken. Bleek het de structuur van die dun gesneden bonen te zijn die ze tegenstond.

  • Reply
   Sanderijn
   8 maart, 2017 at 20:05

   Enorm herkenbaar trouwens, de vraag ‘wat eten we vandaag’ en het ge-gatver ieuw dat lust ik niet (en bah wat stinkt dat als ik eenmaal aan het koken ben). Ik ben er heel streng op geworden, vooral als het iets nieuws is dat ze nog niet eerder aten. Eerst proeven, dan mag je er wat van zeggen. Verder moet ik eerlijk zeggen dat wij vrij veel koken wat de kinderen ook lusten. Ze zijn vrij goed met groenten, dus daar komen we dan maar zo veel mogelijk aan tegemoet.

 • Reply
  Meryll
  9 maart, 2017 at 08:09

  Wij wel beetje vergelijkbaar met jouw menu! Boerenkool en lasagne zijn hier ook favoriet, lasagne maak ik sochtends en dan hoeft manlief het hele geval alleen even in de oven te zetten als hij thuis met de kids. Ik werk altijd tot laat en mijn andere helft heeft echt geen zin om nog te koken als hij thuis komt. :-S …. dat heb ik ook nooit maar er moet toch gegeten worden haha.
  Wat bij ons ook altijd in de koelkast ligt is een zak met kant en klare poffertjes! Altijd handig.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 maart, 2017 at 11:46

  Ik vind een maaltijdsoep altijd erg handig. Bloemkool vind ik juist altijd enorm veel werk, dus dat maak ik niet als ik het druk heb.

 • Reply
  Janneke
  10 maart, 2017 at 13:33

  Voor een dzg (diner zonder gezeik): Cannelloni met bloemkool en broccoli (Jamie Oliver) als ik wil dat er veel groenten ingaan. Wel even werk, maar de kinderen kunnen helpen om de pastabuisjes te vullen. Ovenschotel met rode kool en gehakt. Zuurkoolstampppot. Avg gaat er ook altijd in, liefst met bietjes of worteltjes. En ook allerlei soorten flapjes met bladerdeeg. Ook wat ze normaal niet blieven gaat er wel in als flapje.
  Als het echt snel moet: soep met brood, of burgers (vlees, vis of vega). Ik heb echte broodeters, dus alles met brood is goed. Rauwe worteltjes erbij voor de vitaminen.

 • Reply
  Gerdi
  13 maart, 2017 at 11:14

  Hoe herkenbaar.. Verschrikkelijk die kinderen die niet zoveel eten hé! Ik ga binnenkort beginnen met een weekmenu en samen met de oudste wat bedenken (misschien helpt dat..haha)

  • Reply
   MamaMaai
   13 maart, 2017 at 11:41

   Oh slim om ze er bij te betrekken, moet ik eigenlijk ook doen, wie weet hoe verrassend dat zal zijn 😉

 • Reply
  Mariska
  15 maart, 2017 at 17:46

  Linzensoep met brood (lekker doppen!), puree van aardappels met pastinaak of knolselderij doen het ook goed in een avg. Verder was risotto een tijd favoriet, maar nu helaas niet meer. En omelet met groenten doet het ook wel goed hier.

 • Leave a Reply