Baby

Weleda weer en windbalsem, bescherming voor je baby

Recent ontdekte ik de calendula weer en wind balsem in de babyverzorgingslijn van Weleda. HEERLIJK, echt heel erg fijn, een dikke aanrader voor kleine en grote gezichtjes die veel in de buitenlucht zijn en wat bescherming en verzorging nodig hebben. Ik ben zo enthousiast dat ik hem met jullie deel.

Wij zijn fan van Weleda, al heel lang. Weleda heeft een heerlijk uitgebreide verzorgingslijn voor volwassenen, kinderen en baby’s waarvan ik heel veel producten in mijn kastje heb staan en in de commode voor Elin liggen, die ik dagelijks en al jaren dankbaar gebruik. De producten zijn uitgebreid verkrijgbaar, ook gewoon in stenen winkels wat ik heel fijn vind en betaalbaar. Er is zat keus en het is hartstikke fijn voor je huid. Een heel goede optie als je je verzorgingsproducten duurzamer en dier- en milieuvriendelijker wil maken.

Veel buiten met grijs en koud weer

Anderhalve maand geleden startte ik mijn project #100dagenbuiten op instagram om mezelf te stimuleren elke dag naar buiten te gaan om 10.000 stappen te lopen en als onderdeel van mijn Happy mama project. Ook als het guur en koud en grijs of nat is. Vlak voor de kerstvakantie begon ik met wandelen omdat ik elk jaar enorm tegen de feestdagen aan hik en altijd toch wat last heb van een kleine winterdip. Buiten stijgt mijn humeur snel met 200%. Buiten bewegen is goed voor alles.

Ook voor Elin, is buiten zijn heerlijk, frisse lucht in, die met haar 6 maanden altijd mee gaat in de draagzak. Dik ingepakt onder mijn draagjas met een fijne muts, ze heeft het nooit koud als ze dicht tegen me aanhangt, ze draagt altijd haar wollen door mijn moeder gebreide kaboutervestje, fleece slofjes van Lodger en haar fleece Kik Kid mutsje. Maar kijkt heel graag rond boven de zak uit en regelmatig met haar gezichtje in de koude wind. Na het lopen sieren er enorme altijd rode blossen op haar wangen die wat schraler aanvoelen. En rond haar neusje zijn door de eindeloze snottebellen al wat schrale rode plekjes die er buiten niet minder op worden helaas. Buiten is haar loopneusje altijd erger en bovendien kwijlt ze flink zoals baby doen dus is haar gezichtje regelmatig nat.

Weleda Calendula Weer en Windbalsem

Tegenwoordig smeer ik haar lieve gezichtje voor we naar buiten gaan in met de Weleda weer en windbalsem. Deze balsem is 100% natuurlijk, 100% dierproefvrij en bevat vooral biologische ingrediënten, echt calendula die die kwetsbare babyhuid beschermt. Je hebt er maar weinig van nodig. De balsem ruikt heerlijk en voelt wat vettig aan.

Je smeert een dun beschermend laagje op het gezichtje van je kindje voor je naar buiten gaat in koud of guur weer. Het is ook heerlijk om te gebruiken voor de andere kinderen. Niet alleen de babyhuid heeft bescherming nodig bij koud weer, zelfs mijn 9 jarige krijgt schrale wangen dus ik gebruik deze balsem ook voor hun als we van plan zijn lang naar buiten te gaan en ze vinden het heerlijk. En als ik nog wat aan mijn handen heb zitten gebruik ik het ook voor mezelf. Waarom niet?

Hier vind je Calendula Weer en Windbalsem

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nienke
  9 februari, 2020 at 15:27

  Ja fijn zalfje, gebruiken wij ook al jaren. Sowieso fan van Weleda hier, echt fijne producten!
  Maareh…. 6 maanden oude baby? 😉

 • Reply
  Saskia
  10 februari, 2020 at 07:48

  Ja ik ben fan van Weleda <3

  • Reply
   MamaMaai
   10 februari, 2020 at 12:46

   Heerlijk spul he 😀

  Leave a Reply