Gemaakt door mij

XXL cirkelsjaal haken

XXL cirkelsjaal haken, col sjaalNee, er is nog steeds geen omslagdoek hier, in plaatst daarvan besloot ik snel snel een xxl cirkelsjaal te haken. Bij Zeeman vond ik super zachte wol, zo zacht als jonge poesjes, net een spiksplinternieuwe knuffelbeer en ah ja, dat draag ik natuurlijk graag om mijn nek. Bovendien, die kleur, mijn lievelings geloof ik op het moment.XXL cirkelsjaal haken, colsjaal haken, wol zeemanXXL cirkelsjaal haken, wol zeeman, colsjaal haken

Ik heb uiteindelijk 3 bollen helemaal op gebruikt en kom daarmee voor dit projectje nog niet eens op een tientje. Daar kan een mens dan weer blij van worden toch?

Ik haakte eerst een slinger van 27 lossen. Daarna een stokje in de derde steek en de rij met stokjes afmaken. Ik heb verder niks ingewikkelds meer gedaan, helemaal in stokjes met haaknaald 7. Lange slagen, snel thuis. Nee gekheid, ik hou van dat grove en daar is deze wol ideaal voor geschikt natuurlijk.

Uiteinden aan elkaar vast naaien en tadaa!!! Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld. Stiekem had ik hem eerder moeten hebben natuurlijk, net nu de vorst geweest is maar… het is pas februari, wie weet wat er nog komt, liever niet hoor. En ah, ik zie me zelfs straks best zitten als het zonnetje doorbreekt en de winterjas mag aan de kant. Ik weet zeker dat hij nog goed van pas gaat komen.

XXL cirkelsjaal haken, colsjaal haken, wol van zeeman

Meer toffe ideeën vind je op mijn Pinterest  🙂

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 februari, 2017 at 11:17

  Hij staat je goed! En ik vind de kleur erg leuk. Doet me alvast aan de lente denken!

  • Reply
   MamaMaai
   17 februari, 2017 at 11:24

   Ja dank je, dat vind ik dus ook, fris kleurtje 🙂

 • Reply
  Sophie
  20 februari, 2017 at 09:47

  Die col ziet er geweldig uit! Normaal haak ik met fijne draad (naald 3,5), maar voor de poef van de Zeeman haak ik nu ook met een haaknaald 7 en dat gaat zo snel. Heerlijk om zo snel resultaat te zien van een project!

  • Reply
   MamaMaai
   24 februari, 2017 at 14:42

   Ja dat deed ik in het begin ook, geeft ook mooi resultaat. Maar inmiddels ben ik wel fan van grof haken. Ook snel klaar inderdaad 😉 De poef van de zeeman ken ik niet, ga ik eens opzoeken.

  Leave a Reply