De kinderen

Wat zeiden ze nu weer #16

kleuterpraatHet mag duidelijk zijn bij wie bij ons thuis de meest geniale zinnen uitrollen. Zo heerlijk deze leeftijd. Zo heb je weer een tijdje niks, en zo vliegen ze je om de oren.  

Fenne:

 • Zij doen met turnen de rattenslag

Melle:

 • Melle: mam, je bent mijn drop vergeten die ik van oma heb gehad
  ik: nee, die ben ik niet vergeten, die heb ik nog
  Melle: nee, je bent hem niet vergeten, je bent vergeten ze in mijn mond te stoppen
 • Siem trapt Melle tegen zijn hoofd
  ik: Pas op voor Siem
  Melle: Nee dat geeft niet, want Siem heeft hele zachte voetjes en ik heb een keihard hoofd. Siem heeft nu pijn aan zijn voetjes misschien?
 • Melle wil je een ei?
  Melle: Ja met zout. Ja, ik wil wel de hele pot zout, maar dat mag niet
 • Elke dag in de auto gaat de zon in mijn ogen zitten
 • Deze zon is sterker dan mijn bril
 • Melle: Maar uit welke buik komt jouw oma dan?
  ik: Uit de buik van haar mama maar die was al dood toen ik werd geboren.
  Melle: Wow, zo oud? Was dat dan met de dinosaurussen?
 • Nieuwsje blog zei dat op het Sinterklaasjournaal
 • Wat doe jij dan voor werk mam? Oh ja jij badmintont.

Siem:

Ah kleine Siem gaat ook zo lekker praten, hij begint best al een beetje verstaanbaar te zijn zo nu en dan en af en toe heeft hij de intonatie helemaal juist, bijvoorbeeld als hij via de rekenmachine hele telefoongesprekken met oma heeft, maar snappen we de ballen van waar hij het over heeft. Gewoon knikken en mee doen. Hoe sterk we er ook voor zijn niet in zijn babytaaltje mee te gaat, zo schattig zijn de woordjes die hij gebruikt en die we gek genoeg toch gewoon verstaan. Om te onthouden.

 • Whoe -> de muziek moet aan, logisch
 • Pip -> voor alles met 4 pootjes omdat onze kat zo heet met uitzondering voor
 • Woef
 • Opoes -> appelmoes
 • Kak -> slak
 • Ook piem -> 1x raden waar hij het over heeft en van wie hij dit heeft 😉
 • Auto kijkuh -> ipad natuurlijk 😉
 • Mama ieuwww -> hij heeft een klein beetje smetvrees ofzo

Wat zeiden ze bij jullie? Ik lees ze supergraag. Niet vergeten op te schrijven he 😉

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Lori (Mama's Jungle)
  17 november, 2016 at 14:04

  Leuk weer! En zo schattig dat redeneren over die voetjes!

 • Reply
  Kim
  17 november, 2016 at 14:51

  Haha, heerlijk. Zo lief en grappig om te lezen.

 • Reply
  Sheila
  18 november, 2016 at 10:17

  Hahaha… geweldig om te lezen! Mijn zoontje zegt baja en bedoelt banaan. Grappig, want hij kan wel gewoon airplane, opruimen en doggie zeggen. Laatst zei hij deine en ik heb nu door dat dat drinken betekent. Als hij meer wil drinken of eten zegt hij ‘more’.

  • Reply
   MamaMaai
   18 november, 2016 at 16:54

   Siem zegt Naan als hij een banaan wil. Zo grappig he, ze zeggen vaak hoe ze het zelf horen ofzo. Bizar dat ze af en toe wel ineens zo’n moeilijk woord er tussen zetten. Ze schelen ook niet heel veel toch?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 november, 2016 at 11:21

  LOL. Ik heb ze met een glimlach gelezen.

 • Leave a Reply