De kinderen

Wat zeiden ze nu weer #17

wat zeiden ze nu weer, prietpraat, kinderpraatjesOm het jaar lekker te beginnen gooi ik er maar direct een zooitje leukste uitspraken in. Ik heb me weer kostelijk vermaakt met waar ze me zo nu en dan weer mee verrasten. 

Melle:

 • Mam, als ik blaas komt er allemaal rook uit mijn mond, net als bij een auto.
 • Papa maakt een grapje en Melle komt even verslag doen: ‘Hij zat ons gewoon er in te trappen hoor’
 • ‘Jongens zijn sterker dan meisjes. Dat zegt mijn biologen papa.’ En dan maakt het verder natuurlijk niet uit of je vier of zes bent…
 • ‘Mam, rustig, ik ben me even aan het opwinden’
 • Melle is duidelijk even een periode onder de indruk van zijn biologenpapa. En auto’s. ‘Kijk mam, een biologen auto.’ Wijst naar een cabrio. Verder staan biologen niet direct bekend om hun interesse in dure auto’s geloof ik.
 • ‘Mam, weet je welke olijven ik de lekkerste vind? Die witte.’ Lekker hoor schatje, ga papa maar een kusje brengen 😉
 • Soms is het best even nadenken hoor. ‘Een keer, toen het nog nacht was in de ochtend…’

Fenne:

 • Fantastisch dat opgroeien, lekker bijdehand worden ze er ook van. ‘Fenne, je schoenen horen daar niet, waarom liggen ze daar?’ Zij: ‘Gewoon, omdat dat kan.’ Juist ja.
 • ‘Ik heb gewoon al mijn kraambezorgdiploma he.’ Oh handig, doe mij er nog eentje dan 😉
 • Na het kerstdiner kwam ze even verslag doen. ‘Mam, er waren ook ogers he.’ Ik: ‘Ogers? van Shreck bedoel je?’ Zij trekt haar wenkbrauwen op en zucht. ‘Nee, die het eten rondbrengen natuurlijk.’ Oh ja, natuurlijk…

Siem:

Jaaa, mijn kleinste ventje. Hij heeft het door hoor, gaat als een speer wat betreft praten, kakelt alles, echt alles na.

 • ‘Kijk piet. Piet weg.’ Als er dus een politie auto voorbij rijdt.
 • ‘mama saus, grrrr…’ Kijkt teveel Peppa pig waarschijnlijk. Wie snapt hem? Net als: ‘Lollie?’ Wie is Lollie jongens. Denk aan, heeft een oudere prinsessen zus 😉
 • ‘Whoe, whoe.’ De muziek moet aan, duhh
 • ‘Oepsie oepsie’ bij alles wat mis gaat. of ‘Ieuwww’ als iets vies is.
 • ‘Auto kijkuh.’ Oke, voor de duidelijkheid, vaak bedoeld hij de ipad. Maar… kan ook een trein zijn die hij ziet. Of een vliegtuig of …
 • ‘hoewa.’ Vla dus, duidelijk toch?

Verder kakelt hij al behoorlijk verstaanbaar vind ik als zijn moeder zijnde maar de omgeving kan mij nog al eens vragend aankijken. Alles, echt alles wordt nagetetterd. Soms verbied ik ze bepaalde woorden nog te noemen hier in huis omdat het echt niet gepast is uit de mond van een eenjarige.

Vertel, welke geniale uitspraken hoorde jullie nog?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sanderijn
  2 januari, 2017 at 14:40

  Moest even nadenken over de witte olijven haha, maar hij heeft groot gelijk, ze zijn ook het lekkerst! Leuk die éénjarige praat. Inderdaad vooral voor de goede verstaander, maar zo super schattig! Nichtje van 1,5 geeft mij een boekje aan, duwt haar billen tegen mijn been en zegt: Sitsen? Juist, op schoot zitten en voorlezen dus. Ze zijn nog zo lekker kort en effectief met hun taal!

 • Reply
  Liselotte
  2 januari, 2017 at 16:17

  Haha altijd leuk die uitspraken! Hier zongen ze laatst: Hóófd, schouders, piemel, teen. Piemel, teen. Moest erg aan jouw stukje over jongens denken! Dacht ik dat de piemellol mij bespaard bleef… had ik het mooi is haha

  • Reply
   MamaMaai
   2 januari, 2017 at 19:58

   Hahaha, ik wacht even met aan Merijn voorlezen tot ze hier allemaal slapen 😉

 • Reply
  Karen
  3 januari, 2017 at 09:56

  Heel grappig. Vooral: ‘ik zit me even op te winden’.

 • Leave a Reply