De kinderen Opvoeden

Zelf doen waar de zon nooit schijnt

27 augustus 2013Zelf doen. Aaarghhh, stop die zelf doen daar waar we hem niet meer zullen vinden. Daar waar de zon niet schijnt aldus mijn Lief. Al schijnt de zon, als hij schijnt, bij mijn kinderen overal. Het zelf doen neemt hier grootse vormen aan. Kleine man eet alleen wat hij zelf in zijn smoelebakkie mag stoppen. En ik ben daar helemaal voor. Laat hem maar doen. Kliederen en rotzooien. Hij moet het leren. En eerlijk is eerlijk, liever zo snel mogelijk. Kan ik ook weer eens fatsoenlijk mijn bord leeg eten voor het koud is. Maar die weg er naar toe…

Ik ben gek op soep. Mijn kinderen ook. Maar soep zit bij kleine man vrijwel direct in de luier zonder enige vorm van darmstelsel te hebben gepasseerd. En yoghurt. Eten we hier ook graag. Zelfde verhaal. Zal u wel denken dat het bij kleine meid al stukken beter zou moeten gaan. Jawel, stukken beter hoor, maar een nette, fatsoenlijke, wel op gevoede tafeldame kan ik haar nog niet noemen.

Er wordt hier ook het liefste zelf gesmeerd. Hele botervloten verdwijnen op het brood. Er moet zelf koffie worden gezet?! En er wordt zeer ernstig in de gaten gehouden wat er allemaal in de pannen op het fornuis verdwijnt, de stoelen worden bij voorkeur bij geschoven, een helse klus ze daar vandaan te houden.

De radio, tv en ipad worden zelf bediend, de telefoons. Kleine man schrobt bij voorkeur zelf de toilet met borstel en neemt dan de muren en deuren ook wel even mee. Zelf de trap op. En af, liefste alles van boven ook zelf mee naar beneden. U ruikt hier angst. Ze lopen bij voorkeur zelf de deur uit. Zelf de straten over. Gaan zelf dan wel even bij de buren op bezoek.

Zelf aankleden en opruimen daar in tegen zijn ze nog niet zo van gecharmeerd, waarom zouden ze ook, ze hebben hun eigenste assepoester in dienst. Zelf doen dus. Ooit, jawel ooit worden het nette, welopgevoede, zelfstandige mensen. Let op mijn woorden.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Syl
  16 september, 2013 at 12:24

  🙂 Ooit zal het goedkomen… en tot die tijd lekker laten aanmodderen. Mijn kleine grote snuiter hier krijgt het nog altijd voor elkaar om de inhoud van z’n vork of lepel zo in z’n schoot te mikken… dromerig typje zegmaar. Hij is nu op de helft met het opruimen van z’n kamer. Tot die tijd mag er niemand komen spelen. Kijken hoe lang dat gaat duren….

 • Reply
  Doortje Dartel
  16 september, 2013 at 13:09

  Komt ooit wel goed. Geduld is een schone zaak 🙂
  Helpe was een vaak gehoorde kreet hier in huis. Kleine man pakt zelf de schoonmaakdoekjes wel en poetst alles lekker schoon. Hij eet alles op met of zonder hulp, zelfs van andermans bord en is boos als hij niks krijgt haha.

 • Reply
  Dinaz ♥
  16 september, 2013 at 18:19

  Wat een heerlijke kinderen heb jij (eh…jullie) toch!!! Wat fijn dat we zo mee kunnen genieten…haha.
  Zoveel mogelijk zelf doen! Ja, daar leren ze uit eindelijk nog wel het meeste van! 🙂
  Succes assepoes! Dinaz ♥

 • Reply
  jenneke van maurik
  17 september, 2013 at 06:53

  whihi zo handig he een moeder in huis,….die vind dat allemaal zo leuk om te doen ruimen ruimen en nog eens ruimen

  feliessss met je nieuwe blog ik bloglovin follow je nou

  liefs jenneke

 • Reply
  Miss Creatuurtje
  24 september, 2013 at 20:14

  En dan komt er een tijd dat ze liever niets meer zelf doen … 🙂 Succes!! 🙂

 • Leave a Reply