Baby Gemaakt door mij

Zelfgemaakt babyspeelgoed

Ons huis puilt verder natuurlijk nog lang niet uit en we ook echt niet al zat speelgoed. Ik besloot dat er nog wel wat zelfgemaakt babyspeelgoed bij kon. Er is ook zoveel inspiratie om me heen. Baby’s hebben eigenlijk helemaal geen geen speelgoed nodig, ook baby drie bewijst weer dat bijvoorbeeld de afstandsbediening of alles wat hij precies niet mag hebben, duizend malen interessanter is dan spul speciaal voor baby’s bestemd. Maar eigenwijs als ik ben deed ik het toch.

Drie keer verschillende zelfgemaakt babyspeelgoed van houten kralen. Want houten kralen zijn te leuk en onbewerkt. Geen plastic troep met schadelijke stoffen en gewoon blank hout. Net als de houten babygym die ik maakte.

1. Zelf gemaakte babyspeelgoed; een speenkoord

Speenkoord, babyspeelgoed zelfmaken, diy met houten kralen, kraamcadeautje

Een paar maanden gelden merkte ik dat hij graag wat in zijn handjes had. Hij wilde tijdens het drinken of tijdens het tutten met de speen graag wat vast houden en gebruikte daar mijn velletje voor op stak zijn vingers in mijn mond. Komt voor elkaar kleine directeur. Ik besloot een nieuwe houten speenketting voor hem te maken zodat hij tijdens het sabbelen zijn nog niet geheel spasme vrije armpjes wat te doen kon geven. Dat was een succes. Ik maakte er zelfs nog een paar op bestelling.

Als je de spullen in huis hebt, is het een klusje van niks. Zorg wel voor een stevig koord. Op de foto gebruikte ik een gehaakt touw van katoen. Het voordeel is dat als er een draadje doorgaat, er nog steeds een knoop in het tot zit maar, na een tijdje gebruiken merkte ik dat ik er toch een beetje zenuwachtig van werd. Het blijven toch flinke houten kralen en ik zou niet willen dat mijn baby er eentje verongeluk te pakken krijgt en in zijn mond stopt. Satijnen koord is veel steviger en gaat helemaal niet snel stuk.

Benodigdheden:

2. Zelfgemaakt speelgoed; houten kralen speelring

DIY babyspeelgoed, houten kralen speelketting, bijtring, kraamcadeautje maken

Later, toen ik eenmaal een hele berg van die houten kralen had ingeslagen, en mijn enthousiasme voor de speenkoorden wat leek te zijn afgezwakt, fröbelde ik een soort van houten kralen speelring. Binnen mum van tijd klaar, super easy en nog wat van die termen. En Siem is er blij mee. Makkelijk vast te houden en hij maakt geluid als hij er mee heen en weer zwaait door de houten ring die er om heen zit. Zijn nummer één hobby op dit moment.

Ik maakte het koord aan nog een andere houten ring vast zodat hij makkelijk vast te houden is en haakte daar met geel garen omheen. Dat hoeft niet natuurlijk.

Benodigdheden:

3. Zelfgemaakt babyspeelgoed; houten speelslinger

babyspeelgoed zelfmaken, zelfgemaakte speelslinger, kinderwagenspanner, kraamcadeautje

Tja, en als je dan toch bezig bent… Eigenlijk was het plan om een speelketting te maken voor aan de maxicosi. Maar aangezien we besloten zonder auto op vakantie te gaan, wilde ik er eentje die ik aan de draagdoek/draagzak kon vast maken. Hoe dan ook, kan hij uiteindelijk natuurlijk gewoon ook aan de bandjes van de maxicosi worden bevestigd. Dit ding was echt een uitkomst. Gebruikte hij hem niet, hadden we er ook geen last van en mocht het nodig zijn toch iets om mee te spelen. De ring aan het uiteinden verdwijnt al regelmatig in zijn mond.

Benodigdheden:

Ik heb de kralen omhaakt met verschillende kleuren haak garen en daarna aan een koord geregen. Hoe je kralen omhaakt beschrijf ik in mijn blog gelukspoppetjes.

Hij vindt het leuk allemaal, het zelfgemaakte babyspeelgoed is geslaagd.

Gerelateerd:

Wil je mamamaai volgen? Facebook, instagram, pinterest


You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Linda
  16 juli, 2015 at 11:09

  Ontzettend leuk allemaal. Waar heb je die benodigdheden vandaan?

  • Reply
   MamaMaai
   17 juli, 2015 at 10:15

   Hey Linda, kijk eens op creamijn.nl Ga je ook wat maken? Ben benieuwd 😉

 • Reply
  Puck
  16 juli, 2015 at 11:23

  Oh leuk!
  Kan je die niet ook een voor mij maken??? Ik heb daar echt geen tijd voor… (lees: weet niet of ik daar tijd voor kan/wil maken)

 • Reply
  anouk
  16 juli, 2015 at 13:08

  Erg leuk! Ook al een keer een zwieper tegen zijn of andermans hoofd gegeven of valt het mee?

  • Reply
   MamaMaai
   16 juli, 2015 at 13:45

   Nee behalve zijn eigen hoofd nog niemand geraakt 😉

 • Reply
  janske
  16 juli, 2015 at 13:15

  je hebt je roeping gevonden 🙂 Leuk zeg! Vooral die speelslinger is lekker vrolijk met al die kleurtjes! Siem boft maar met zo’n creatieve mama 🙂

  • Reply
   MamaMaai
   16 juli, 2015 at 21:50

   Ah lief, dank je wel

 • Reply
  Inspinration
  17 juli, 2015 at 09:29

  Ik vind ze echt schitterend!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 juli, 2015 at 10:06

  Leuk zeg! Heb je die hoesjes om de kralen er zelf om gehaakt? Of begrijp ik dit verkeerd?

  • Reply
   MamaMaai
   17 juli, 2015 at 10:14

   Nee klopt, heb ik er zelf omheen gehaakt

 • Reply
  Tamara
  27 juli, 2015 at 21:20

  wat super leuk! Ik vind die houten kralen zo leuk.

  • Reply
   MamaMaai
   29 juli, 2015 at 19:54

   Ja ik dus ook. Ziet er zo lekker naturel uit 🙂

  Leave a Reply