Gemaakt door mij

Zentangles; Yoga for the brain

zentangle, doodles, tekenenVroeger kon ik best leuk tekenen. Vroegah… Al zeg ik het zelf. En ik deed het ook heel graag. Ergens in de loop van het verstrijken van mijn jaren (dat klinkt oud he?) ben ik dat talent ergens verloren. Nou ja, talent, talent…. Heel lang deed ik niks. Creativiteit was iets voor duffe meiden vond ik . Niet bepaald dat waar je nou mee te koop liep. Niet voor de hippe zoals ik. Zoals ik graag wilde zijn bedoel ik dan he ;). Tegenwoordig is dat anders (klinkt ook al zo oud). Maar toen werd ik ouder en wijzer. Nog ouder inderdaad. En vond ik langzaam aan, dat koste heel wat jaren, dat ik in sommige dingen best af en toe kon laten zien wie ik was. Creatief dus. En zo ging ik schilderen. En pakte ik nog duizend en één andere hobby’s op, naast mijn druk sociale bestaan en had voor alles zo weinig tijd dat ik nergens in uitblonk. En dat is nog steeds zo. Jep.

Al jaren neem ik me regelmatig voor weer eens wat met dat vergane talent te gaan doen. Vergaan in die zin dat ik gewoon echt echt echt NIET meer kan tekenen. Hoe kan dat? Geen idee. Maar ik zou het zo graag wel weer kunnen. Zo vaak ben ik al weer in nieuwe! notitie boekjes begonnen met de instelling er elke dag een leuk vers tekeningetje in te zetten. Dan begin ik heel ijverig bij dag één, blijkt wederom dat het inderdaad een vergaan talent is. Bummer. En haak ik weer af.
doodlen, zentangles, tekenen
En ineens waren daar zentangles. Een leuk soort doodlen. Super simpel eigenlijk. Gewoon beginnen met frutsel tekeningetjes en zien waar het schip strandt. Heerlijk prutsen. Lelijk beginnen en uiteindelijk nog best aardig eindigen. Dat is het leuke eraan. Het ziet er bij de start werkelijk suf uit. Soms lelijk. Maar ga maar gewoon door… Het wordt vanzelf wat.
how to zentangles, doodles, tekenen
Ik doe dit trouwens onder het babyknuffelen ’s avonds op de bank als de andere helft van het kroost in coma ligt. Lezen kan ik op het moment de concentratie niet voor vinden, andere dingen zijn gewoon niet handig. Moet ik toegeven dat ik redelijk vaak ook scheel kijk naar mijn eigen kunstwerkjes. Vermoeidheid. Hoop ik.

zentengles, doodles, tekenenEigenlijk hoop ik stiekem dat ik op deze manier het tekenen weer een beetje eigen zal maken. Steeds een stapje ingewikkelder tot er zowaar iets minder abstracts op mijn bladzijdes zal verschijnen. Dat zou leuk zijn. Iets waarvan ik niet direct zal denken dat het spuug en spuug lelijk is. Oh ik droom nu al mijn eigen kinderboeken te kunnen illustreren. Huh? Eigen kinderboeken? Uhm… das weer een andere droom….

In ieder geval, het is fijn om gedachteloos creatief bezig te zijn aangezien ik de laatste tijd weer heel erg in mijn hoofd zit. Yoga for the brain zeggen ze. Ik vind van wel. Voorlopig is mijn boekje nog niet vol en dat er de komende tijd meer ruimte komt voor andere hobby’s zal ook niet direct dus ik krabbel lekker verder.

Fijne avond 🙂

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Sabine
  14 maart, 2015 at 19:38

  Hoezo, vergaan talent? Dat kan helemaal niet. Je hebt het alleen niet onderhouden, waardoor het roestig is geworden en je het vertrouwen er in verloren hebt.

  Ik vind wat je hier laat zien werkelijk prachtig. Ik denk ook dat je hier vooral mee door moet gaan en de preconcepties even los moet laten – ken je Octavie? Zoek haar site maar eens op en dan vooral de blogs ‘dit is GEEN tekenles’
  http://www.octaview.nl

 • Reply
  DIna
  14 maart, 2015 at 20:31

  Leuk Leuk Leuk!!! Ga zo door, ga zo door!!
  Ik had ook héél even deze flow te pakken…maar op dit moment komt er bijzonder weinig uit mijn handen.

  Wel heb ik de luisterboeken ontdekt!! Kun je ‘lezen’ en andere dingen tegelijk doen…ideaal!!! 🙂

  X Dina

  • Reply
   Dina
   15 maart, 2015 at 01:51

   OEEEH nog een Dina.

   (Sorry, klink ik nu kinderachtig? Ik vind het altijd leuk als ik een naamgenootje tegenkom.)

 • Reply
  Wytske
  14 maart, 2015 at 21:39

  Goh wat leuk zeg!! En vooral doorgaan, want het is echt wel mooi!

 • Reply
  Dina
  15 maart, 2015 at 01:52

  Wat maak je dit ontzettend mooi! <3 Echt prachtig en ik kan me goed voorstellen dat je hierdoor helemaal zen en rustig wordt.

 • Reply
  Anne
  15 maart, 2015 at 22:59

  Kun je niet van die kleurplaten voor volwassenen gaan tekenen? Je stijl is erg leuk, vind ik!

 • Reply
  Madam Elisa
  16 maart, 2015 at 12:43

  Wouw wat prachtig!!!

 • Reply
  Marieke
  16 maart, 2015 at 16:05

  Ik vind ze echt heel mooi!! Vooral die ene met die schommel. WAUW!

 • Reply
  Draakje
  17 maart, 2015 at 09:02

  Het ziet er hartstikke goed uit joh! Niet zo neerbuigend over je eigen talent hoor, gewoon mee doorgaan!!!

  Leuk je blog gevonden te hebben via bloglovin!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 maart, 2015 at 11:09

  Allemachtig! Heb je dat zelf gemaakt? Ik ben onder de indruk. Ik dacht eerst dat het een kleurboek was.

 • Reply
  MissThing
  19 maart, 2015 at 20:43

  Super mooi en wat creatief!

 • Reply
  Susanne
  21 januari, 2016 at 21:54

  Maya ik vind je tekeningen prachtig!!

 • Leave a Reply