De kinderen Mama Maai

Zij ziet er altijd beter uit dan ik

zij mooier dan ikDie dochter van mij ziet er gewoon altijd beter uit dan haar moeder. En het is niet perse dat ik daar jaloers op ben, zeer zeker niet, alleen maar trots, maar ik snap het gewoon niet. Feit is, ze is knapper. Ze is mooier. Veel mooier zelfs. En als ik eerlijk ben, de mooiste van allemaal. Daarin ben ik misschien wat bevooroordeeld, ik ben haar moeder, ik mag dat zeggen. En hey, ik ben er echt op achteruit gegaan na wat zwangerschappen en dreumes peuter terreur, het is indirect ook gewoon nog ergens haar schuld (of misschien gewoon die van mijn eigen man). Het was in ieder geval duidelijk een goede match, tussen mijn man en mij. Oke, ik stop, mijn punt is duidelijk.

Maar buiten dat, ze ziet er gewoon altijd goed uit. Soms stoer, soms lief, soms leuk, soms vrolijk of te schattig… Ze kan veel hebben. Qua kleding. Die lange lat van mij. En de grap is, ik ben diegene die haar kleertjes uit zoekt. Die ze koopt. Over het algemeen als ik de kans krijg ben ik diegene die uitzoekt wat deze dame aankrijgt. Dat is tegenwoordig steeds minder vaak, madam beheert graag haar eigen kast. Dat betekend over het algemeen dat ze gekleed gaat in een jurk, altijd dezelfde. Met verder niks. Kou kent ze niet. Of in een of andere wilde combinatie. Dat mag zo soms bij ons. Dat ze vaak van mama twee setjes opties krijgt waaruit ze mag kiezen en dan helemaal gelukkig is met het feit dat het dus toch haar eigen keuze was, daar trapt ze zeer binnenkort ook niet meer in vrees ik. Ik ben bang dat ik dan nooit meer een broek aan die lange stelten gehesen krijg. En het staat haar zo leuk.

En wat is er nou dan zo raar? Nou het feit dat ik zij mooier dan ikde gene ben die uitmaakt hoe zij eruit ziet. Of in ieder geval, die op dit moment nog beheert wat er in haar kast belandt. En dat is raar omdat? Nou, dat is raar omdat ik echt geen kaas gegeten heb van mode en stylen. Hoeveel ik ook shop, er belandt altijd (nee niet altijd, soms is het best wel oke of nog somser best wel leuk) het verkeerde in mijn kast. Over het algemeen zit het prima, soms zelfs dat niet. Ik ben zo’n emo shopper. Zeer gevoelig voor hypes ook al zeg ik altijd van niet, maar meestal pas als ze uit zijn. Dan pas ben ik er net een beetje aan gewend. Ik kan eindeloos in boekjes kijken, mode blogs volgen en kwijlen voor een winkelruit maar mezelf aankleden kan ik echt niet. Ja huuuhh… niet een flitsende hippe outfit bedoel ik he? Ik kan gewoon nooit matchen en ik kies altijd het verkeerde.  Ik heb één goed jurkje, dat draag ik al bijna tien jaar… Op elke bijzondere gelegenheid.

Dus. Gek dus dat ik het bij mijn knappe (sorry) dochter wel kan en bij mezelf zo ontzettend niet. Bij mijn knappe (sorry) dochter laat ik me misschien wat minder afleiden door verschillende emoties. Als zelfbeeld, hormonen, winterdepressies enzo. Bij mijn knappe (sorry, ik kan het echt niet laten en het is gewoon zo) dochter kan ik ook gewoon uit de band springen. Een uit haar mijn comfort zone, want ha, die heeft ze wat betreft kleding nog niet. En dat houden we graag zo lang mogelijk zo. Want punt is, ik kan het dus eigenlijk wel! En ik vind het zelfs erg leuk. Dat aankleden van mijn…. knappe dochter!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  mamoesjka
  9 maart, 2014 at 21:12

  Ahh Maai, een vrolijke mama is de allermooiste en dat ben jij, volgens mij!
  Ik herken het wel, als ik opzoek ben naar nieuwe kleding dan is het altijd voor de kinderen en dat mooie jurkje voor mezelf hangt perongeluk al veel te lang in me kast en is eigenlijk niet eens mooi meer.
  Mijn kledingstijl varieert van Wendy van Dijk tot een oude oma die al 2 weken het huis niet meer heeft verlaten. Ik sta ook te “kwijlen” bij allerlei mode maar ik heb eerst maanden nodig om te bedenken of dat ook iets voor mij kan zijn! Precies zoals je zegt 🙂

  Je hebt een knappe dochter, geen gesorry!

 • Reply
  Geertje
  10 maart, 2014 at 08:46

  Hahah, heel herkenbaar… Mijn meiden gaan ook vaak gekleed in de leukste, schattigste combinaties, terwijl ik maar weer gewoon een spijkerbroek en simpel shirt aan heb… Mijn meiden zijn mijn modepoppetjes: De dingen die ik graag zou willen dragen / wat ik mooi vind, krijgen zij aan…

 • Reply
  Gwen
  10 maart, 2014 at 08:53

  Wat een heerlijk blogje zeg!!! Enne, ze is gewoon knap. Niet knapper dan mijn Olivia, maar wel knap 😉 Ik vind trouwens ook dat ik Ol beter kan stylen dan mezelf, het is een soort moedergave geloof ik 🙂

 • Reply
  Syl
  10 maart, 2014 at 09:11

  Hahahahahahahahaha, ik moet echt zó om je lachen. Heerlijk om met jouw blogje de zonnige dag te beginnen. Yep, je hebt echt een knappe dochter maar ja die van mij…. je weet wat ik ga zeggen…
  Overigens kan ik mezelf ook niet kleden, misschien moeten wij onszelf opgeven voor de Modepolitie, ik keek gisteren met een half oog, vreselijk programma, nee dat willen we eigenlijk ook niet denk ik.

  • Reply
   MamaMaai
   10 maart, 2014 at 20:19

   Neeeeeeee

 • Reply
  Maris
  10 maart, 2014 at 13:52

  Haha wel herkenbaar. Vind mijn dochters er ook altijd zo mooi uit zien. Altijd zulke leuke kleding en mooi verzorgd. Vaak loop ik er naast als een slons (voor mijn gevoel). Komt omdat je voor die kindjes veel vaker nieuwe dingen MOET kopen, terwijl het voor ons zelf niet nodig is. Dan gaat dat toch op de laatste plek. Maaruh, ik vind dat jij er ook mag zijn hoor mop!

 • Reply
  HappyLioness
  10 maart, 2014 at 14:01

  Wat een geweldige blog en wat zo ontzettend herkenbaar.

 • Reply
  Nicky
  11 maart, 2014 at 08:39

  Wat herkenbaar! Ik kamp hier ook met hetzelfde probleem. Mijn beide dochters zien er altijd beter en leuker uit als ikzelf en ook ik kleed ze aan. Ik loop altijd in een broek terwijl mijn dochters het liefst nooit broeken dragen.
  Het is zo mooi hoe je over je dochter schrijft.

 • Reply
  Manon
  11 maart, 2014 at 08:54

  Haha wat leuk om te lezen! Ik vind dat kleine (knappe) meisjes echt ALLES aan kunnen en het dan nog enorm leuk staat. 10 kleuren en 10 printjes in één outfit? Nog schattiger en leuker dan een basic outfit!

 • Reply
  Marije
  11 maart, 2014 at 11:47

  Wat een leuke blog heb je! Ik kwam hier via een andere blog en ga zeker nog meer meelezen. 🙂 Ik ben nu zwanger van mijn eerste kindje, maar kan ook niet wachten om haar straks allerlei leuke kleertjes aan te geven! Door deze blog krijg ik er nog meer zin in.

 • Reply
  Petra
  12 maart, 2014 at 09:19

  hahaha ja je hebt een mooie dochter 😉

  Dat hip & volgens de laatste mode aankleden van mezelf, ben ik ook niet zo goed in hoor. Ach, als je je maar goed voelt en straalt, dan kun je volgens mij zelfs een jute zak aantrekken als jurk 😉

 • Reply
  Roos
  13 maart, 2014 at 09:37

  Je hebt een hartstikke mooie dochter! Maar eh, die van mij is toch net weer wat mooier 😉 Ik loop er sinds zij er is vaak als een halve zwerver bij, terwijl zij tiptop gekleed is. Misschien toch eens wat meer tijd aan mezelf besteden.

 • Leave a Reply