De kinderen

Zoektocht naar een winterjas

winterjas Ik ben nog in opperste staat van ontkenning als ik merk dat de zomerkleding in de winkels omgewisseld wordt met winterkleding. Voor mijn gevoel is het dan überhaupt hartje zomer met temperaturen waarbij je je liever uitkleedt dan aankleedt. Ik negeer dat dus allemaal.

En dan wordt het langzaam kouder. Ik schaf voor de kinderen dikke gevoerde vesten aan, daarmee redden ze het prima in de kouder wordende dagen van de herfst. Tot het moment dat we ons beseffen dat er echt winterjassen van stal gehaald moeten worden. Tegen die tijd zijn ze vaak al niet meer te krijgen. Ik kan daar zo sacherijnig van worden. Is het winter, ga dan maar eens op zoek naar een jas.

Wij hadden hier de mazzel dat peuter elk jaar netjes voorzien werd van een prachtige winterjas afkomstig van de neefjes. Hoefden we daar alvast niet over na te denken. Voor kleuter schafte we vorig jaar een pareltje aan via marktplaats. Met de bedoeling dat ze daar twee jaar mee door kon. Althans, pareltje, zij was er blij mee en ik vind hem wel uhm… apart. Leuk apart, ik zag mijn vliegende kleuter in ieder geval overal rondbanjeren. Als ze hem aanhield in ieder geval.

Maar marktplaats liet me een keertje in de steek. De rits ging stuk. Vrij snel. Kak. Nog best te doen maar niet handig voor mijn wildebras. En best sneu voor de juf die er elke middag aanmoest om mijn kind fatsoenlijk te laten buitenspelen. We besloten met het idee dat we deze winter weer veel buiten zouden zijn dat het best het geld waard was een warm nieuw goed exemplaar aan te schaffen. Dus daar begon de zoektocht.

winterjas2Maar jongens, twee nieuwe jassen, een rib uit mijn lijf. Ik bleek een dure smaak en man stelde hoge eisen. Als in, goed warm. Lastig. Menig winterjas is in onze ogen echt niet dik genoeg. Snap jij het? Liefst met capuchon èn goede opstaande kraag. Sneeuwvangers bij de polsen, wind en waterdicht. Oh en verder keurde hij rustig alles af wat ik voor het kroost had gevonden want niet mooi of te druk. Dat bleek ook een belangrijke eis. En last but not least, wat vonden de kinderen er zelf van?

We zijn geslaagd. Stiekem kunnen we niet alle eisen met een dikke check afvinken maar ik denk dat we met peuter en kleuter wel de winter in kunnen.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mama van Vesper
  12 november, 2015 at 10:55

  mooi hoor! Ik heb ook eventjes gezocht voor Vesper!

 • Reply
  Puck
  12 november, 2015 at 11:22

  Die komen de winter wel door hoor!

 • Reply
  Jeanine
  12 november, 2015 at 13:33

  Ik vind dat ook altijd zo’n gedoe met die winterjassen. Ik heb gelukkig leuke gevonden van name it.

  • Reply
   MamaMaai
   13 november, 2015 at 08:40

   Name iT is ook leuk ja

  Leave a Reply