Gemaakt door mij

Nieuw zomerjurkje van oud shirt voor Fenne

zomerjurkje, recykleren, jurkje van oud shirt, naaien, creatief, diy, sewing, tricotSoms heb ik enorme behoefte wat te maken. Maakt niet uit wat, maar er moet wel wat uit mijn handen komen. Toen zag ik weer dat paarse aftandse verlepte shirt liggen wat ik uit Fenne haar kast viste alweer zo’n tijd geleden. Ze mocht destijds kiezen, of ik de roze of de paarse eerst zou verbouwen en ze koos voor de roze. Die is zo’n succes dat ik vond dat er met het paarse shirt ook nog wat moest. Het plan lag wel al klaar, we hadden samen al verzonnen hoe het moest gaan worden.

Ik was ooit begonnen aan een knal geel jurkje met wijde rok. Best leuk alleen maakte ik hem niet af. Uiteindelijk was het toch niet helemaal wat ik er van had willen maken. De maten klopten niet, dat krijg je er van als je zonder patronen werkt en zomaar wat doet. Soms gaat het goed, maar het gaat ook dikwijls fout.

zomerjurkje, recykleren, jurkje van oud shirt, naaien, creatief, diy, sewing, tricot zomerjurkje van oud shirt, recykleren, jurkje van oud shirt, naaien, creatief, diy, sewing, tricot Aan dat jurkje zaten inmiddels al netjes knalgele mouwen met roze boorden genaaid. Niet echt iets wat mijn meisje de komende maande gaat dragen. En als het de komende maanden niet gedragen gaat worden, dan waarschijnlijk helemaal nooit, het zal al niet direct ruim. Inschattingsfoutje…

Mam, die stof is leuk. Die van dat mislukte jurkje bedoel je? Als ik die er nou af haal en onder dat shirt zet, zou dat wat zijn?

zomerjurkje, recykleren, jurkje van oud shirt, naaien, creatief, diy, sewing, tricotDat gingen we doen. Ik tornde de rok los en naaide hem vervolgens vast aan het shirt. Maar het was het nog niet. Beetje tuttig truttig en nog best wat te warm. Niet zomers genoeg. Ik besloot de mouwen en de hals er ook nog af te knippen. Tenslotte gaat het warm worden. In plaats van de mouwtjes zette ik langs alle randjes een reepje stof dezelfde als de rok.

En tadaa, zo werd ook dit saaie paarse shirt een vrolijke jurk. En uiteraard is ze er weer zo blij mee, ik gun alle creatieve mama’s zo’n kind wat alles wat je maakt zo tof vind. Tot nu toe bombardeerde ze nog alle jurkjes die van mijn hand kwamen tot haar lievelings… Heel goed voor mijn ego.

zomerjurkje van oud shirt, recykleren, jurkje van oud shirt, naaien, creatief, diy, sewing, tricotIk ben heel benieuwd hoe vaak ik deze de zomer voorbij ga zien fladderen. Valt het op hoe lang ze ineens wordt trouwens?

Gerelateerd:

Volg je mij al via mijn facebookpagina? Zou ik heel leuk vinden. Ik ben ook te vinden op Pinterest of Instagram.

zomerjurkje, recykleren, jurkje van oud shirt, naaien, creatief, diy, sewing, tricot van oud shirt

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Inge
  17 mei, 2018 at 09:15

  Super gaaf weer!
  Jaloers, ik heb zo’n ding boven staan, maar geen idee hoe hij werkt.

  • Reply
   MamaMaai
   17 mei, 2018 at 09:30

   Nou misschien kunnen we een keer samen wat maken, leg ik het je uit 🙂

 • Reply
  Sheila
  1 juni, 2018 at 07:11

  Jemig, wat ben je toch crreatief. Dit kan ik echt niet maken, hoor. Maar ik vind hem echt super leuk!!

 • Leave a Reply