tag zomerse dilemma's

Tag: Zomerse dilemma’s

tag zomerse dilemma'sEigenlijk is vorige week pas echt de zomer begonnen toch? Ha, lekker lang lente, net wat voor ons. Kijk, voor mij hoeven temperaturen niet perse heel dik boven de 25 graden te komen maar het moet wel lekker zijn om wind door mijn beenharen te voelen. Maar aan de andere kant, als ik dan verder niks hoef uit te vreten, zelden, dan zit ik graag met een glas ijsthee limo de kinderen te bespieden die de hele buurt te kennen geven dat ze zich vermaken in hun zwembad.

Bij Nicole kwam ik deze zomerse dilemma’s tegen die origineel bedacht zijn door Renske. Ik vind het grappig over dit soort onbenulligheidjes na te denken en omdat het de laatste vakantie dag is… en hot, lekker toepasselijk.

Op blote voeten door het gras OF Op blote voeten door de branding?

Het zou bijzonder onromantisch zijn als ik nu voor gras zou gaan toch? Ook al voelt fris gras heel erg fijn, gelukkig hebben we een grasmatje in de tuin. Maar ik hou van de zee. En van het strand. Niet als het overbevolkt druk is, liefst op zo’n dag dat er slecht weer voorspeld is maar per ongeluk toch de zon doorbreekt. Over het strand door het water rennen met de kinderen geeft echt ultiem geluksgevoel en ik snap eigenlijk niet waarom we dat zo weinig doen.

Een vakantie op een tropisch eiland OF een zonnige, culturele stedentrip

Extreme hitte is niet mijn ding. Een zonnige stedentrip vind ik leuk mits het niet zo warm is dat het zweet langs de binnenkant van je dijen omlaag sijpelt, iewks. En… ik doe dan wel graag een beetje relaxed. Ik hou er echt wel van een hoop cultuur te snuiven maar Merijn heeft vooral de neiging zoveel mogelijk te zien binnen één dag. Nope, als je met mij gaat cityhoppen wil ik wel graag rustig kunnen genieten van een latte op het terras. Maar goed, op een tropisch eiland was ik nog nooit geweest en dat lijkt me ook best heerlijk voor een lang weekend ofzo.

Jouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pastasalade’s OF jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën

Ik erger me dood aan de hoeveelheden goedkoop vlees die we er doorheen jassen op de bbq dus doe mij maar homemade pastasalade.

Zwoegen in de sportschool OF workouts in de buitenlucht

Sportscholen en ik zijn geen vrienden. Leuker vind ik het om te bewegen in de buitenlucht. Reminds me… ik moest maar weer eens beginnen met lopen, ik heb nog altijd wilde plannen maar het starten lukt maar niet. Overigs hou ik nog altijd het allermeest van teamsport.

Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert OF niemand wil ooit nog met jou op vakantie

Doe die eerste maar, als ik dan toch mag kiezen 😉

Een hele zomer doorbrengen in Scandinavië OF een hele zomer backpacken door Azië

Te makkelijk. Scandinavië staat al jaren heel erg hoog op ons lijstje. Als we niet hier ons leventje, familie en vrienden hadden zag ik ons nog best eens richting Zweden of Noorwegen verkassen ofzo.

Nooit meer jouw teennagels lakken OF nooit meer slippers dragen

Ik vind het vreselijk om op blote voeten te lopen en ik draag dus zelden slippers. En net zo vreselijk vind ik het gevoel van gelakte nagels. Maar jeetje, het staat zo vrouwelijk en vrolijk en verzorgd. En toevallig is er nu een setje Birkenstocks onderweg richting huize mamaMaai omdat ik het stylisch verantwoorder vind onder een jurkje dan een setje sneakers. Anyway, doe maar nooit meer slippers dan.

Je draagt de hele zomer een nét te kort zomers rokje OF je mag nooit meer jouw benen ontharen

Lijkt me werkelijk heerlijk om nooit meer te hoeven ontharen. Ik ga met de dochter overleggen bij welke optie zij zich gemakkelijker voelt naast te lopen. Oef… Als zij kiest voor dat net tekort rokje ben ik gedoemd te blijven staan.

Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland OF iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel

Iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel op een plek waar het echt heel donker is.

Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar OF je mag de hele zomer geen zoetigheid meer

Sinds Siem er is eet ik eigenlijk alleen nog waterijsjes dus jeetje, ik weet inmiddels wel hoe het voelt om een lange zomer chocolade en softijs droog te staan. Maar ik zou dood gaan als ik geen chocolade of koekjes met pindakaas meer zou kunnen eten…

Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd OF bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen

Thanx Renske voor deze vraag. Hoe irritant. Nou ben ik bij vlagen nog al emotioneel incontinent maar hou dat toch liever binnen mijn eigen vier muurtjes. Op een onbewoond ei-hei-land… Loopt er niemand voor je neus. Ja je voelt je daar blij-hij-hij want. Lekker leven is de leus… 😉

Als je deze tag wil overnemen, vergeet dan niet een linkje naar Renske te plaatsen.

Vertel, nooit meer teennagels lakken of nooit meer slippers?


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “Tag: Zomerse dilemma’s”

 1. Nicole avatar

  Zoals je bij mij las lak ik mijn teennagels nooit dus die is simpel. Ik hou trouwens van je omschrijving bij blote voeten in gras of zand ?

  1. MamaMaai avatar

   Haha dank je. Inderdaad, dat had ik gelezen ja 😉

 2. Saskia avatar

  Die is makkelijk. Dan zou ik kiezen voor nooit meer teennagels lakken. Met warme dagen vind ik het erg lekker om op slippers te lopen. En zo vaak lak ik mijn nagels niet.

 3. Birgit avatar

  Wat één leuke tag! Ik ga hem onthouden. Ik zou denk ik liever nooit meer mijn benen ontharen , die zijn van nature al niet zo super behaard. Hahha

  1. MamaMaai avatar

   Ja dat is het dus, ik ben dus niet blond 😉

 4. Debbie avatar

  Leuke tag, ik vind het heerlijk tegenwoordig met blote voeten door het gras te lopen. Normaal loop ik nooit met blote voeten maar sinds ik onder behandeling sta en intern ben daar loop ik heel vaak met blote voeten en dus ook door het heerlijke gras daar.

  1. MamaMaai avatar

   Ik vind gras ook echt heerlijk hoor, zeker s ochtends als het nog koel is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *